Naar Firenze

Italië, Florence

Ik heb net mijn lunch op. Anneke is nog bezig. We hadden eerst samen een soort Florentijnse charcuterie op met kaas en ander hapjes en daarna een salade. Het was heel lekker. Het is bij ons hotel om de hoek. Het was ons in het hotel aanbevolen en we krijgen ook nog korting. Dat is wel nodig. Niet dat het eten hier duur is, maar al die corona tests maken het prijzig. Als afscheid kregen we nog cantuccini met vino sante om in te dopen. We gaan hier vanavond weer naar toe want ze hebben ook ossobucco. De reis verliep voorspoedig behalve het begin. We hebben 3 route planners en Google Maps. Alle 3 gaven ze een ander route aan door Genua naar de snelweg. Onze navigatie in de auto kon al sowieso geen route naar ons nieuwe hotel vinden want dat lag in een ' area not documented' . Dat krijg je er van als vlak voor je reis nog even een zomercheck en een navigatie update laat uitvoeren bij een officiële Citroën dealer. We zijn maar teruggevallen op Google Maps en die bracht ons zowel Genua uit als Florence in. Ons hotel is in zo'n typisch Italiaans straatje waar nauwelijks een auto door kan en waar dan ook nog eens één kant vol geparkeerd staat. Voor ons hotel was een stuk afgezet met een ketting die voor ons direct werd weg gehaald zodat we voor het hotel konden parkeren, om uit te laden. Daarna werden we doorverwezen naar een parkeergarage vlak bij waar hij nu staat.
We gaan nu naar de Duomo.
De rij voor de Duomo was een stuk korter dan de vorige keer dat we hier waren. Het ging ook snel, na een kwartiertje waren we binnen. Ze moesten wel eerst onze temperatuur op meten maar dat was geen probleem want we hadden net een aantal tests gedaan. Maar ik moet zeggen met de woorden van Howard Keylan " I was not impressed". Van buiten is de Duomo veel mooier dan van binnen, de beroemde koepel konden we nauwelijks zien want je mocht maar een klein eindje naar binnen. We zijn daarna richting Arno gelopen, door een kerk en over het plein waar het Uffizzi museum is en toen langs de Arno naar de oude brug die zo beroemd is. Aan de overkant vonden we een klein terras. Uit de zon, in de wind, en met uitzicht op de Ponte Vecchio. Het is wel het mooiste terras in heel Florence. Ik denk ook het duurste. 42 euro voor 1 wijn en 2 bier, maar dat hadden we wel verwacht. Toen maar weer naar ons hotel. Nog wel even langs een kerk met een mooie crypte. We mochten niet langs een politieke manifestatie. Als buitenlander heb je daar niks te maken en hoewel het op de weg naar ons hotel was moesten we van de zwaar bewapende politie maar omlopen.
Nu zitten we weer in ons favoriete restaurant 'Matto Matto', in de via Nationale 124 Rosso. Als je nog een in Florence komt moet je daar zeker gaan eten. Ik heb nog nooit zulke lekkere osseoucco gegeten (sorry Anneke en Lia maar jullie doen er ook geen eekhoorntjesbrood door). We hadden er witte bonen bij die ook erg lekker waren.
Na een toetje met een groot glas grappa en vin Santo zijn we nog maar een klein blokje omgegaan en nu zitten we weer in het hotel om mijn blog af te maken.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Altijd leuk jullie verslagen. Hebben jullie wel het recept gevraagd van de ossobucco met eekhoorntjesbrood? Lijkt me het proberen waard. Geniet maar van al het moois en het weer!

Glenda 2020-09-18 22:39:36

Zoveel vers eekhoorntjesbrood vinden we maar zelden.

annekeenhans.op.reis 2020-09-18 22:48:58

" I was not impressed".??? door de Duomo??

Lia 2020-09-19 14:12:20

Ik zag enkele bekende straten en panorama's voorbijkomen . Gek dat je na 1x en jaren later het meteen weer herkent . Zo duur als jullie hebben wij nooit gegeten ,maar we hebben wel verrukkelijke pizza's verorberd , waar ze hier in Nederland niet kunnen tippen.Mooie foto's jullie selfie was het toppunt ha😷😊😄

Coleta 2020-09-19 15:31:33

Van binnen vond ik de Domo maar vrij kaal en de binnenkant van de koepel was nauwelijks te zien want daar mochten we niet komen. De vloer was wel mooi. Het eten is niet zo duur. alleen dat ene terras was heel duur. In de centrale markt hebben we net voor met z'n tweeën voor 20 euro gegeten met dier en wijn

annekeenhans.op.reis 2020-09-19 15:51:42

Prachtige foto.s .Anneke kan goed kaart lezen, Romantisch zo samen.

elizabeth 2020-09-19 17:14:51
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.