Cordoba Finca Angela(Sevilla)

Spanje, Cordoba Utrera Finca Angela(Sevilla)

Maandag na een goede nachtrust en als we aan al onze verplichtingen hebben voldaan gaan we weer op pad. Richting Córdoba ongeveer 200 km rijden, wat wij niet wisten is dat we merendeels door het gebied van de olijfgaarden zouden rijden. Echt niet te geloven ongeveer 150 km links rechts voor achter heuvels met olijfgaarden, nog nooit gezien. Onderweg stoppen we voor een koffie en een broodje, Nederlanders zitten overal dus worden we aangesproken door mensen die een trip van 2 weken maken huurauto en met vliegtuig waren gekomen, kwamen uit Granada 5 dagen geweest schijnt gekkenhuis te zijn geweest, zo niet leuk. Blij dat ze nu rust hadden. Na het afscheid gaan we weer verder en gaan eerst naar Pedro Abad sc 58651opgezocht op campercontact daar kunnen we toilet legen vuil water laten lopen en schoonwater tappen. Mooie cp maar aan de A4 dus daar gaan we niet slapen rijden als alles klaar is door naar Córdoba. Hebben gekozen voor cp mix parking sc 89327 geen faciliteiten maar we hebben alles en het is op loopafstand van centrum 15 minuten lopen, heerlijk. CP stelt niets voor maar wel druk, loopt parkeerwachter🙈geef hem 3 euro en hij is blij. Hij houd alles in de gaten is er van 9 uur tot 19.00 uur, prima. Vandaag doen we niets meer zijn moe, morgen de stad in.

Dinsdag vroeg wakker, veel lawaai van auto’s want de cp ligt aan de Koninklijke Botanische tuinen en daar is een congres vandaag en morgen. Prima wij zijn vroeg op voor ons doen en gaan al om 10 uur op pad, moet niet gekker worden met ons, haha🫣😹. Wat zijn wij blij dat we naar Córdoba zijn gegaan, gelopen gelopen door die geweldige straatjes overal kijken foto’s maken. Ga niet alles benoemen kijk maar naar de foto’s. Prachtige monumenten, mooie gebouwen, bloemen straatje enz.. Drinken koffie, gaan weer lopen ff rusten bij de fontein. Besluiten woensdag nog te blijven hebben nog lang niet alles gezien. Proberen een souvenirwinkeltje terug te vinden waar ik iets wou kopen🙈😹😹. Hebben in een heerlijk echt spaans restaurant gegeten, heerlijk eerst een Sangria gedronken hadden we verdient😉. Deze keer geen foto’s van het eten dat overigens echt Spaans was. Daarna zijn we over de oude brug(nu gerenoveerd)Puente Romano terug gegaan naar de camper. Hard lopen was er niet meer bij hoor pfff. Begon wel spontaan harder te lopen toen camper in zicht kwam💃🏻het was ondertussen half vijf. Wij hebben 15.110 stappen en 11 kilometer erop zitten. Nu rusten en verder niets meer, straks kleinigheidje te eten maken.

Woensdag gaan we na het ontbijt en verplichtingen weer op pad, gaan weer lopen door de oude wijken waar geen toeristen lopen. Prachtig oude straatjes, komen van alles tegen kijk ook eens naar de oude bestrating nog. Mooie plantenbakken en balkons met aan de onderkant met tegeltjes. Af en toe lopen we ergens naar binnen zo ook van de houten tonnen met wijn, hoorde bij een zeer sjiek restaurant gaaf te zien. Oude pharmacie alles van hout en origineel nog, binnen prachtig plafond. Wij genieten van Córdoba en blijven nog een dag extra. Gaan naar Plaza de la Corredera, prachtig is oud Romeins ooit ook een gevangenis geweest. Verder kan google je de hele geschiedenis van het plein vertellen🙈😂. Wij drinken voor 3 euro 2 heerlijke koffie en gaan dan een blik werpen in de overdekte markt daar, verse vis, vers vlees en verse groente prima allemaal. Heb leukere markten gezien, we gaan door en genieten van Córdoba. Echt zo de moeite waard om te bezichtigen stap voor stap. Eten weer in typisch Spaans restaurant was heerlijk, nu wel foto, een gitarist kwam ook nog langs heel gezellig. Na het heerlijke diner lopen we verder, hebben besloten nog een dag te blijven zoveel te zien en we moeten de synagoge Alcazar en de Mesquita nog bezichtigen. Zouden we vandaag doen, maar wij zijn zo afgedwaald met lopen dat mijn benen het genoeg vinden 15.000 stappen en weer 11 kilometer gelopen en nee mijn stappenteller is niet stuk, toevallig zelfde als gister. Bij camper gekomen in de rust stand zalig. Verplaatsen camper nog even naar beter plekje en schaduw van bomen ook fijn.

Donderdag laatste dag in Córdoba, we kopen eerst tickets om de Mezquita te bezoeken, gaat tegenwoordig op tijd dus we kunnen om half 12 naar binnen. Lang geleden geweest maar het blijft geweldig, druk maar te overzien. Men was aan het opbouwen voor een concert denk dat het heel mooi zal klinken. Verder zeggen de foto’s genoeg denk ik. Als we na 11/2 uur weer buiten zijn ff koffietje, dus niet koffie tot 12 uur daarna…dus hoppa dan in godsnaam maar een Sangria🤪. Dan zoeken we de joodse wijk ( de Juderia)op en de synagoge en de geweldige witte smalle straatjes heerlijk om door te lopen. Staan we plotseling voor authentiek cafeetje met klein restaurantje zo gaaf. Als we 10 minuten willen wachten hebben ze plekje voor ons, dat willen we wel en drinken met 2 mannetjes een Montilla Morilles zo leuk. We kunnen aan tafel en het eten was heerlijk, menu del dia voor €12,95 ongelooflijk. Na al dit lekkers en veel gezelligheid gaan we verder. Kopen nog mooi lampje voor thuis en gaan even in schaduw van park zitten. Gaan we Alcazar nog doen of is dat voor de volgende keer, het laatste het is warm al vijf uur vanmorgen om 10 uur op pad gegaan mooi geweest dus richting camper. Kwamen tijdens onze tocht ook nog de Nederlanders tegen van onderweg, dus weer verhalen uitgewisseld. Nu komen we ze niet meer tegen, wij gaan richting Sevilla en hun Malaga. Verder chillen voor ons vandaag, morgen reisdag.

Vrijdag Zaterdag Zondag, we verlaten de cp en deze prachtige stad met als eerst doel Diesel en gas tanken. Dat gaat prima we rijden door naar de Mercadona om boodschappen te doen alles is op. Als ook dit gedaan is stellen we navigatie in op gratis cp met sanitaire faciliteiten, na 50 km aangekomen dus hoppa vuilwater weg, schoon water erin en wc legen ook weer gedaan. Gaan verder hebben op een finca een plek gereserveerd ligt 23 km van Sevilla waar we maandag naar toe gaan. Nu eerst even paar dagen helemaal niets in alle rust. De route er naar toe was echt helemaal door niemandsland, ook nog stuk bijna niet te rijden weg🙈maar gelukt. Alles tegen gekomen amandelbomen, sinaasappels olijven uien haha en stilte.

Finca Angela La Herradura sc98820 echt complete rust zalig, op vrijdag kun je daar eten en hebben dat ook gedaan was lekker en gezellig en makkelijk als je reisdag hebt gehad. Daarna heerlijk geslapen en nu even niets, maak nu verslag en moeilijkste komt nog foto’s uitzoeken🙈😂. Zal weer wat even duren voor volgende verslag komt, fijn weekend allemaal.

Lieve groet Geert en Ineke.

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Prachtige teksten en foto’s! Cordoba is zó mooi en gezellig! Staat ook op ons lijstje weer voor de komende reis!

Henny 2024-04-14 14:12:29

Weer geweldig….. ik zou ook blijven fotograferen….Dat menu del dia…..iedere dag weer….niet koken😂😂super…. Liefs van ons 😍🌸🥂🍾🌈🚍

Petra Eleftheriadis 2024-04-14 17:22:35

Mooie foto's. Veel inspiratie voor onze winter vakantie.

Ingridopavontuur 2024-04-14 19:35:02

Leuk, ga zo verder met jullie reis.

Th.jakobs@upcmail.nl 2024-04-14 19:58:22

Reizen is leuk, en zoveel mooie verzorgde cp plaatsen onderweg.

Kobus&Toos 2024-04-14 22:32:06

Prachtig al die bloempotjes overal dit is wel weer de moeite waard

Hans en Woutje 2024-04-15 14:00:26

Jullie zijn alweer ver weg zeg lekker dat mooie weer wij smachten er naar

Hans en Woutje 2024-04-16 11:32:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.