Weer thuis

Nederland, Lelystad

Thuiskomen is ook weer fijn, waar moet je beginnen als je bijna 5 maanden bent weggeweest.

Maar we hebben natuurlijk eerst de terugreis nog gehad, en hoe. Heb foto gemaakt toen we uit Trogir vertrokken van de navigatie. Het is 1738 km naar huis, best veel dus. Gaan op ons gemak rijden en zien wel hoe alles loopt.
Bij het afrekenen op Camping Seget bij Trogir, was het druk, wat mij dan toch echt opvalt is, dat de mensen geen geduld hebben om even rustig te wachten tot je aan de beurt bent. Staan te zuchten en te steunen, vreselijk. Relax, ook dit hoort erbij, je wacht toch ook op het terras soms wel kwartier voor je biertje,wijntje er staat. Maar goed, dit ter info. We pakken nog even een mooie berg mee, lekker hoog dus mooie laatste foto vanaf het bergtopje van Trogir en omgeving. Ook hier nemen we met weemoed afscheid, leuke dagen gehad.

Na kwartiertje voelen we dat de camper weer wat gaan inhouden, en we horen wat ploffen. Hebben dit van de week ook al keer gehad, geen idéé wat het is. Gezien het feit dat we nog best veel moeten rijden, besluiten we camper even aan de kant te zetten en onze garage in Nederland te bellen. Deze kan natuurlijk niets zeggen, maar adviseerd om naar garage te gaan. Geert had al garage opgezocht, was dezelfde die onze garage adviseerde.
Ook besloten om nu toch maar de snelweg te nemen, ipv onze bekende weggetjes tussen door, beter voor camper. Uiteindelijk ook nog stuk tolweg gehad, maar we konden lekker doorrijden, niet te hard.
Doordat we kilometers kunnen maken, vroeg weg waren, komen we in Graz(Oostenrijk)aan. Dit konden we halen, de garage is daar ook. We gaan naar de CP Reisemobil Stellplatz Graz sc30361 €20, niet goedkoop maar alles is er, goed sanitair douche wc, electra extra 5€ hebben wij niet gedaan. Prima plek, winkels in omgeving. Stukje gelopen en even wat simpels gegeten. Het is beredruk op de CP ongelooflijk.

Volgende ochtend om 9 uur naar garage, heel aardige mensen. Geert legt probleem uit, monteur wil rijden met camper ze gaan samen op pad. Na 20 min.terug, zet de computer er nog op, de eindconclusie is dat het ws komt door de vervuilde diesel(goedkoop)die vooral in Kroatië verkocht wordt. Dus een probleem met de sproeiers. Advies flesje troep(25 euries)erin en alleen nog goede diesel tanken, thuis naar de garage.
Hoefde verder niets te betalen, wat een service. We gaan verder, beetje opgelucht zijn we wel.

Moeten natuurlijk weer vignets kopen Slovenië en Oostenrijk, is niet anders kunnen rijden waar we willen nu. Vinden wij erg fijn idéé, even tanken uiteraard de dure diesel. Ja wat kan je zeggen over snelweg rijden, niets. Nou ja dat er echt een zooitje achterlijke zijn zoals ze rijden, moeten ze zelf weten, maar je brengt andere ook in gevaar. Uiteindelijk na behoorlijk wat kilometers gereden te hebben , belanden we in Passau(Duitsland). Gaan naar CP Parkdeck Ilzbrücke sc 21096 €8, excl.stroom is er wel via automaat. Vol toen we aankwamen, hebben hem aan de rand gezet, wel betaald om problemen te voorkomen. Ondertussen 18 uur dus we gaan gelijk de benen strekken en de altstad in. Kwartiertje lopen, prima te doen. Wat een mooie oude stad, lopen klein uur even rond, bezoeken de mooie cathedraal en gaan dan op zoek om te eten. Komen in groot ouderwets restaurant terecht, veel licht, geruite tafelkleden, en veel snitzels haha. Heerlijk gegeten en nu in donker de cp opzoeken.
Heerlijk rustig, niet te laat slapen, morgen weer verder.

Na een rustige nacht gaan we weer vroeg rijden(voor ons doen) 9.30 uur. Pakken de snelweg weer, niets spannends en uiteindelijk kiezen we voor een cp in Butzbach sc 73904 gratis,geen voorzieningen. Voor 1 nacht prima plek, verhard stuk speciaal voor campers, en busjes. Gaaf tegen de oude stadsmuur in heel leuk klein authentiek centrum, heerlijk rondgelopen en in een klein leuk restaurantje gegeten. Overigens onderweg aan regen geen gebrek, pffff. Vandaag voor eerst sinds tijden, een lange broek aan. We zijn de enige en gaan bijtijds slapen. Morgen nog 400 km en dan thuis, ook weer fijn. Prima nacht gehad, heel stil, gelukkig.

Voor we laatste 400 km starten gaan we nog even bij Rewe boodschappen doen, wat een heerlijke winkel, deze was supergroot. Dan gaan we het laatste stuk rimden, camper lijkt goed te gaan. Af en toe wat inhouden, maar Geert rijd niet harder dan 90 a 100 km, gaat goed. We hebben uiteraard regen, we hebben uiteraard weer van die achterlijke op de weg. We komen Nederland binnen, bijna thuis.

Weet niet hoe het met jullie is als je na zo'n tijd thuis komt, maar het is weer wennen. Je loopt je huis door van oh ja, even van ons uitzicht genieten. Onze lieve vrienden hebben weer bloemen neer gezet, gezellig thuis komen hoor. Halen het nodige uit de camper, morgen gaan we starten met camper leeg te halen.

Lieve familie, vrienden, buren, bekende, volgers van de diverse FB clubjes, en allen die ik ben vergeten. Het was ons een waar genoegen deze reis met jullie te delen. Willen jullie bedanken voor alle reacties, en jullie support.
Hebben leuke mensen ontmoet, mooie gesprekken gehad, en een vriendschap erbij.

Wij hebben deze reis 11.300 km afgelegd, ik ben vreselijk trots op mijn lieve mannetje die ons zo veilig heeft rondgereden. Onze volgende trip start ergens in januari, Spanje en met name Gabo de Gata, aansluitend 3 maanden Portugal ontdekken, zijn we in loop van juni weer thuis, daarna??????weten we nog niet.

Tot ziens, een lieve groet,

Geert en Ineke On Tour.

Geschreven door

Al 10 reacties bij dit reisverslag

Bedankt voor jullie reisverslag , ik heb ervan genoten

Jeannette 2019-09-28 16:54:44

Welkom thuis, geniet van het altijd mooie en zonnige Lelystad. Wij zijn druk aan het verhuizen, 1 november is de overdracht en dan op een holletje naar Spanje.

Jons Smit 2019-09-28 17:23:01

Bedankt voor jullie mooie verslagen en foto's.

Theo 2019-09-28 19:09:29

Genoten van jullie reisverslag. Eerst Maroko (Wij gingen na jullie) en nu Griekenland. Veel herkenning.

Nel Boersma 2019-09-28 20:10:30

Bedankt om de mooie foto s en verslagen Fijn dat jullie weer goed thuis gekomen zijn.

Elza 2019-09-28 20:32:29

Nu is het weer tijd voor familie, vrienden, herfstwandelingen, paraplu, erwtensoep, stamppot, pepernoten en kerstcadeautjes! Even opladen voor de volgende reis, ik heb van jullie genoten, dank daarvoor! 🚍😊

Petra Eleftheriadis 2019-09-28 20:34:57

Zie uit naar jullie volgende reis

Beppie 2019-09-28 23:26:15

Weer genoten van je verslagen en gelukkig heelhuids thuis, ook belangrijk!

Irma 2019-09-29 18:29:59

Hartelelijk dank voor de leuke verslagen

Carla 2019-09-30 13:24:52

Fijn dat jullie weer heel en gezond thuis zijn

HansenWoutje Ver beek 2019-10-01 19:07:57
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.