Lake Doirani tot Lutra Lutrakiu

Griekenland, Pella Regional Unit

De tijd gaat door he, wij realiseren ons dat we nog 15 dagen in Griekenland zijn. Op 15 september gaan we met de boot terug naar Italië, gaan daar nog wat dingen bezoeken, dan richting Frankrijk waar we ook nog even toeren om vervolgens half oktober ongeveer thuis te zijn.

Maar eerst weer de belevenissen van paar dagen. Ik eindigde bij de waterbuffels, dus wij volgende ochtend om 6.30 op om de waterbuffels te zien. Geen probleem vroeg op staan, heerlijke ochtend lucht mooie opkomende zon. Dus wachten op wat gaat komen met zijn vieren, lopen beetje rond, de boer komt en niet veel later horen we ze aankomen. Prachtig om dat gestamp te horen, zijn er 35 zegt de boer. Het gaat heel snel, door de opkomende zon is foto’s maken lastig. Maar we hebben er een aantal.
Na ons ontbijt gaan we verder, stuk van 10 km naar Kerkini. Kunnen aan meer staan, mooi uitzicht. Het weer slaat om, regen en wind dus naar binnen, droog naar buiten. Dan komen wij erachter dat het een chill plek voor jongere is, ook nog zaterdagavond dus besluiten we weg te gaan. Terug naar Mandraki waar het goed vertoeven was. We hebben in Kerkini gegeten, wel vroeger dan we gewend zijn maar het was heerlijk en gezellig. Wij hebben o.a.buffelvlees gegeten met pasta van buffelmelk gemaakt, het was heerlijk.
Gaan terug naar onze slaap plek waar nog een camper staat, morgen verder.

We gaan naar Lake Doirani vlakbij de grens van Noord-Macedonië, is ongeveer 75 km. Heerlijke tour weer, als we aankomen gaan we eerst even de boel verkennen. Daar er maar 1 weg is rijden we gelijk de 1000 bomen route, rijden stoppen uitstappen, rijden stoppen uitstappen enz.prachtig natuurgebied zo mooi om te zien. De bomen zijn dood, het heeft iets magisch. We zien mooie vogels vaak te laat voor de foto, paar zijn op de valreep gelukt. Gaan terug naar begin en zetten onze campers onder de bomen, perfecte locatie. Lopen nog rond, op 150 meter afstand de grenspost dus, telefoons even op handmatig zetten zodat hij niet zoekt naar de profiders in Macedonië, geen eu dus betalenbetalen😜. Ook nu in avond regen en wind, als droog weer naar buiten. Halen eten kunnen buiten eten, wel al wat fris. Voor het eerst weer vest aan, wennen wel lekker hoor. De nacht was minder over het water schalde de muziek ws uit de discotheek in Macedonië, toen regen en ook nog storm het feest compleet.

Maandagmorgen we gaan verder, reizen nog steeds met Petra en Chris het is super gezellig. We gaan naar Skra de watervallen zien, willen langs grens rijden en dan kleine weggetjes. Maar Chris vraagt onderweg aan een man over de weg, niet doen heel slecht , dus nemen we andere route. Gaan onze campers niet pesten, maar ook onszelf niet. Deze route is wel langer maar we zien ook weer van alles. Ook een supermarkt dus even inkopen doen. We gaan naar de watervallen, prachtige route door de bergen schitterende kloof.
Gelukkig bij de waterval plaatst voor campers, klein parkeerterrein. Pittige tocht naar beneden heen, maar we moeten wel naar boven straks😂. Het is prachtig te zien, maar is verdeeld in kleine watervallen. Maar mooi te zien, dan terug naar boven, ook weer gelukt😰🤪. We gaan een slaapplek voor de nacht zoeken in de schaduw. Helaas het lukt niet, blijven rijden en besluiten door te rijden naar stop voor morgen, Loutraki daar kunnen we bij een taverne staan. Gelukt en snel wat eten en drinken, heerlijk. Morgen gaan we naar Lutra Lutrkiu thermale spa baden bezoeken. Daar is ook een camperplaats in schaduw. Tot de volgende keer.

Lieve groet Geert en Ineke.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Julie zijn er wel druk meeAls remaar geniet Wij gaan ok weer weg Aanstande week op hotelFietsen mee natuurlijk

HansenWoutje 2021-08-31 16:57:49

Weer mooi om jullie te volgen prachtige foto’s

Leen en Willy 2021-08-31 18:34:37

Lekker genieten nog de komende tijd. Die dode bomen leveren wel mooie foto’s op! 😉

Geja 2021-08-31 19:45:29

Wat een fijne reis maken jullie, Ineke! Gezellig met zijn vieren een tijdje samen optrekken. Aan de hand van jullie ervaringen gaan we volgend voorjaar noord Griekenland zeker verkennen. groetjes, Henny

OpreismetdeCamper 2021-09-01 16:24:14

We reizen lekker mee.Groetjes

jacob/tiny 2021-09-02 13:31:32

Prachtige foto's

Ingrid 2021-09-02 14:46:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.