Dag 3,4 en 5 Mani, Stoupa

Griekenland, Στούπα

Dag 3,4 en 5 Mani, Stoupa

Daar zijn we dan weer, niet dag 3 of dag 4, maar gewoon op dag 5.

Wij zijn van Kardamyli vertrokken richting Stoupa, nou dat was mij een reis niet te geloven hihi 8 km. Prachtig stuk langs de kust gereden, soms ietswat hoog maar heel mooi. Ja 8 km is niet veel natuurlijk, zijn naar camping Kalogria gegaan. Wat een lieve familie, behulpzaam alles kan, heerlijk die gastvrijheid. Staan vrij voor aan bij de bougainvillea, onder de bomen zalig hoor. Ook in hoogseizoen is deze camping niet duur, all in 24 euro.
Als we geinstalleerd zijn gaan we rondje lopen, echt een toeristenplaatsje, druk maar nog niet te druk. Na onze lange reis besluiten we maar lekker een gyros schotel te gaan eten, hoppa , is uiteindelijk vakantie nietwaar.
Het is overal gezellig druk, na het eten verdwijnen we naar ons eigen terras. Heerlijk weer zitten tot laat buiten, niets spannends dus.

Ondanks dat er een weg voor de camping langs loopt heb je er geen hinder van. In de nacht hoor je niets. Vrijdag hebben we stevige wandeling gemaakt in en rond Stoupa, prachtige huisjes hebben ze. Ook heerlijke banketbakkers, pffff koffie met de orange cake kun je me voor wakker maken, verslavend zo lekker. Maar we starten onze wandeling net dus hoppa in de benen. Het is een gezellig dorp, leuk het strand in midden centrum.
Vooral de kleine steegjes blijft leuk om door te lopen. Leuk kerkje, maar verder is er weinig tot niets. Gaan bij Katerina supermarkt boodschappen doen, heb toch wat last van warmte vanmiddag, dus snel naar camper en heerlijk in schaduw chillen. Verder gebeurt er niets, morgen gaan we fietsen, zin in.

Vanmorgen eerst even een ontbijtje en dan gaan we weg met de fiets. Zijtas vol met ijskoud water, helm op en best spannend we gaan. Er start dus iets voorbij de kerk een fietspad naar Agios Nikolaos, heerlijk tussen de olijfbomen door fietsen. Dan komen we bij de kustlijn, prachtig fietspad, maar wat een schitterende rotsenpartijen aan het water. Het water is zo helder, niet te beschrijven, zie de foto’s. Ook weer mooie huizen, maar veel nieuwbouw, dus ook veel appartementen. De natuur is prachtig, stoppen regelmatig voor de foto. Dan komen we in Agios Nikolaos aan, schilderachtig havenplaatsje, klein, eigenlijk zoals het hoort en je het verwacht. Heerlijk koffiedrinken, in het hardrock cafe van Ab Chauson🤣in de schaduw. Klein haventje met wat bootjes, des te meer tavernes. Lopen rond en komen huizen tegen waar niets meer mee gebeurd, leuke foto vind ik van de 3 ramen. We besluiten verder te fietsen, volgens google maps geen probleem nog. Uiteindelijk belanden we in Agios Dimitrios, piepklein dorpje, piepklein haventje. Heel leuk heel klein eilandje ligt daar, staat een groot denk stenen ei op. We gaan terug, eten heerlijke sinaasappelsalade en 1 overheerlijke pasta Carbonara delen het bij het hardrockcafe, glas water erbij te warm voor alcohol, het is genoeg gaan nog boodschappen doen bij Katerina supermarket en nog klimmen en dalen. Het is goed te fietsen, heb 1 x af moeten stappen met omhoog gaan, was ook erg warm dus net iets teveel.

Hebben 17 km gefietst, niet heel veel maar gezien de omstandigheden genoeg. Morgen dag 6 Mani, geen verslag lekker strand en zwemmen.
Maandag gaan we verder, kijken morgen wat onze volgende stop gaat worden, leuke suggesties gekregen, gaat dus wederom goed komen.

Wij wensen jullie allemaal goed weekend.
Groet Geert en Ineke

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Wederom genoten van de foto’s en het verslag. 👍😀

Carla 2021-07-24 18:31:34

Super verhaal !! zo lekker relaxed allemaal

Henny de Ruiter 2021-07-24 20:01:26

Leuk verslag Ineke en heerlijke foto's!

Myran 2021-07-24 20:49:32

Geweldige foto's en wederom een leuk verslag

Ingrid 2021-07-24 21:44:41

Weer leuk om jullie te volgen we reizen gewoon met jullie mee heel leuk zo 🍀👍

Leen en Willy 2021-07-25 08:18:23

Fijn weekend en leuke foto's

Jeannet 2021-07-25 10:47:39

Dank Ineke, weer met veel plezier gelezen! 😘

Vakanties.Alie 2021-07-25 10:52:03
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.