Ribe en Rømø

Denemarken, Rømø

Maandag, veel regen gehad vannacht erg onrustig geslapen. Het is een rustige cp geen overlast wel overvol, omdat wij aan zijkant stonden voor 1 nacht te doen, niet ons ding maar geweldig voor bezoek aan centrum. Na ontbijt trekken we de regenjas aan en gaan richting centrum, klein stukje maar. We belanden gelijk in old town en die is geweldig, echt wat ik had gehoopt en wat wij mooi vinden. De details van de huizen, de deuren gevels bloemen helemaal top. Komen bij de kathedraal, het plein erom heen met mooie huizen helemaal top. Kathedraal van binnen heel apart, mooi orgel, preekstoel en de kleine details. Paar winkeltjes in geweest, souvenirs, glas drank alles is er maar zeer kostbaar. Het is een feest om hier rond te dwalen, zeker doen Ribe. Koffie met een wafel, leuk muziekje erbij van een trio. Heerlijk brood halen bij de warme bakker en na 2 uurtjes gaan we terug naar camper. Lunchen en gaan dan op weg naar Rømø in de regen.

Het is niet ver 35 km ongeveer, grappig dat we een dijk over gaan die Rømø verbind met vaste land dwars door de Noordzee.
Gaan naar Auto camperplads Rømø sc 23968, groot 178 plekken. Maar ruime plekken sommige rond een aangelegd meertje, al bezet natuurlijk, je staat op grind stukje gras erbij echt top. Alles is er, tegen betaling. Stroom, water, douchen afwassen, wij vinden dat prima meest eerlijke. Hebben goede plek, helaas door de regen binnen zitten. Morgen gaan we op de fiets Rømø verkennen, genoeg te zien.

Dinsdag, lazy dinsdagmorgen heerlijk lunchen in de camper lekker gebakken eitje. Daarna stappen we op de fiets, mooi weer beetje fris door de wind. Gaan eerst naar het Sønderstrand, prachtig strand waar je dus met camper kan staan maar ook kan fietsen. Heel gekke gewaarwording is dat, hebben stuk gefietst over strand. Ook gaaf het strandzeilen, supersnel gaat dat.

Daarna fietsen we naar Havnby, klein dorpje met haventje en natuurgebied. Foto gemaakt maar moeilijk omdat vogels te ver zijn, even naar de haven is alleen voor vissers boten geen passantenhaven hier. Klaas Puul Nederlands bedrijf zit hier, wel even foto gemaakt van vissersboot met heel veel apparatuur aan boord. Veel wordt aan boord bereid onderweg, vangen schoonmaken invriezen, tjakka. Helaas geen zeehond gezien🙈🤪. Dan terug naar camper, heerlijk buiten liggen/zitten relaxen. Lekker grillen van de plaat, morgen gaan we 2e gedeelte fietsen op Rømø. Laatste dag Denemarken dus, donderdag richting Duitsland.

Woensdag, na ons ontbijtje en de koffie stappen we op de fiets voor het 2 e gedeelte van Rømø. Het is prachtig weer, ons realiserende laatste dag Denemarken. Morgen verlaten we het land na een fantastische vakantie. Maar eerst vandaag nog even, de fietspaden zijn top en het landschap ook. We komen bij Rømø Kirke, had gelezen dat je dit gezien moest hebben. Het klopt ook, van binnen heel apart en alles van hout, deed ons denken aan Tjechië daar heb je ook mooie houten kerkjes. Na rondje binnen en buiten gelopen te hebben stappen we op de fiets en gaan verder, gaan naar Kromose dorpje maar niet zoals wij denken een dorpje, nee stuk natuurgebied met mooie en minder mooie huisjes midden daarin, niets winkeltjes. Wel veel grindweggetjes, en alles doodlopend dus niet echt prettig fietsen. Weer terug op een prettig fietspad gaan we naar het strand, en ja hoor hier mogen ook weer auto’s campers caravans bussen fietsers op het Lakolk strand. Nog drukker dan op het Sønderstrand gisteren, wel uniek te zien. Uiteraard weer stuk over strand gefietst, dan gaan we ons tegoed doen aan fish and chips en Geert een hamburgertje. Ondertussen 14 uur dus je snapt dit is onze hoofdmaaltijd vandaag, vanavond kleinigheidje.

Daarna rijden we nog stuk naar het noorden, bij Bolilmark vinden we het mooi en gaan terug. We hebben 4 uur gefietst met kleine pauze 30 km dus ach beentjes zijn los. Het was een mooie toer door de natuur langs de zee. Bij camper gaan we chillen, beetje moe en verder niets. Vanavond crackertje gegeten en nu aan de thee. Dit was Denemarken, wij hebben genoten veel gezien. Wij gaan uiteraard via Duitsland naar huis, willen zaterdag thuis zijn. Als ik thuis ben maak ik een laatste verslagje, voor nu allemaal bedankt voor jullie reacties erg leuk.

Lieve groet Geert en Ineke.

Geschreven door

Al 11 reacties bij dit reisverslag

Leuk dat ik mee heb kunnen reizen door jullie verslagen te lezen.

Beppie 2022-06-29 23:36:37

Bedankt voor alle mooie foto's en de mooie verhalen erbij. Hierdoor kon ik met jullie mee reizen. Goede thuisreis

Jannie 2022-06-30 08:11:49

Dank jullie wel voor de leuke en mooie verslagen en de prachtige foto’s. Ik heb ervan genoten! Goeie reis terug naar huis.

Joke Stam 2022-06-30 09:23:22

Bedankt voor het meereizen, heerlijk genoten zo te zien

Carolien Floors 2022-06-30 12:58:58

Genoten van je verhalen bedankt

Jeannet 2022-06-30 13:29:39

Het was weer leuk mee te genieten van jullie mooie reis. Goede thuisreis en tot ziens.

Ingrid 2022-06-30 14:17:07

weer genoten... en veilige thuisreis.

henny de ruiter 2022-06-30 19:22:47

Mooie plaatjes weer hoor! Fijn dat jullie genoten hebben, al was het dan niet altijd spectaculair wat je zag. Want wat is het toch een heerlijk, lieflijk land. En die kerkjes, zo perfect onderhouden er omheen! Fijne thuiskomst! En dank voor het meegenieten.

Geja Stevens 2022-07-01 18:58:34

het was leuk om jullie te volgen en te genieten van de foto's. Wel thuis!

Ria 2022-07-01 20:11:56

Het was heel fijn om jullie te mogen volgen We waanden ons weer eens in Denemarken. Een mooi land er is zoveel te zien Geniet er nog van Een veilige terug reis

Elza 2022-07-03 00:07:43

Genoten van jullie reis. Dank daarvoor. Op naar de volgende. Eerst genieten van thuis 👏

Carla 2022-07-03 12:59:23
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.