Op naar Pylos

Griekenland, Pylos

Op weg naar Kalo Nero, daar is aan het strand een gedoogplek, ben erg benieuwd oe druk het daar is. Maar eerst moeten we nog 110 km rijden voor we er zijn. Geen Lidl 😅😅maarbij de minimarket wat boodschappen gedaan, niet veel nodig dus prima. De weg welke wij rijden is vooral veel industrie, niet echt fijn dus maar we gaan gewoon verder. Sommige stukken van de weg zijn vreselijk, blijkt ook wel, men is op sommige stukken bezig de weg van nieuw asfalt te voorzien. Ik schreef het al eerder maar het is ongelooflijk zo weinig toeristen je ziet. Over de 110 km zijn we 4 campers tegen gekomen, rijden nu toch de Peleponesos binnen, maar goed.

Onderweg stoppen we om koffie te drinken, blijkt bakker met zoveel lekkere dingen, verkocht😂😂. Sinaasappel cake met stukjes en honing🤫🥰Geert iets met cocos samen met cappuchino en espresso een feest. Ook nog baklava meegenomen(stttt). We naderen Kalo Nero, 2 jaar geleden geweest beetje bekend dus, op 1 plekje na vol, snel er tussen. Het blijft een wereld stek, onder de bomen, zeewind schaduw love it. Op strand weer afgezet ivm eieren van de schilpadjes, staan naast Grieken aardige mensen. Eerst lekker zwemmen beetje verkoeling, heerlijk. Dan de buitendouche gebruiken en even chillen, vanavond eten bij Karetta, waren er al geweest blijkt. Mooie zonsondergang en heerlijk gegeten.

Bij terugkomst camper mannetje of 8 voor de deur onze camper en buren, hij zingt en speelt gitaar. Tot half 1 in nacht meegeluisterd, toen maar slapen, het was nog lang gezellig daar. Sliepen we net kwamen er een aantal busjes zigeuners, nou lawaai ten over, verkopers van alles,zie foto. Roerig nachtje.

Gisteren een rustdag, heerlijk in schaduw zeewind enz.borreltijd kwam de buurman Tsipoura brengen voor Geert, mensen zijn erg lief en behulpzaam.

Vanmorgen weer vertrokken, hebben het heerlijk gehad, maar was genoeg. Gaan nu richting Pylos, met de reisbeschrijving van Ab als leidraad. Eerst naar de Griekse supermarkt in Kiparissia dingen raken op. Gelukt alles in de koelkast en we gaan op pad. Rijden de kustweg, heerlijk rustig Agrill, Filiatra en foto als bewijs van de Eifeltoren, kleine wegen naar het strand doen we maar niet wel erg smal soms,pfff. Dan Agia Kyriaki, heel klein en zijn er al door als we door hebben dat het daar was, maar gaan verder. Dan zoals jij heb beschreven Ab denken we het juiste huis gezien te hebben waar geel bord in tuin stond For Sale, ook geel huis alles dicht maar mooi, jammer dat niet gelukt is. Overigens prachtige Oleander hagen. Ook prachtig alle oude olijfbomen, love it. Dan komen we in Marathopoli drinken we koffie en lopen over boulevard, zo leuk Griekse vlag en tafel en stoeltjes erbij op de rots. Dan verder en worden de wegen smaller en smaller bij kruispunt eettentje, gaan we wat eten. Geert vraagt kunnen we door met camper, niet doen zegt hij dus Voidokiliabeach sorry. Na de lunch verder naar eindstation van vandaag Pylos, wat een prachtige route vooral als je Pylos beneden ziet liggen. Wij gaan even naar de ruïne op het einde om mooie foto van de gespleten rotsen te maken, heel warm snel naar camper. Wij kiezen voor de cp plek van campercontact, Geert heeft het aan politie gevraagd op andere plek waar nu 1 italiaan staat mag je niet staan. Daar ik niet in de nacht mijn bed uit wil gaan we gelijk staan waar mag. Staan alléén is niemand wat campers betreft. Straks gaan we eten en rondlopen in centrum. Toch weer heel verhaal, lukt me niet om kort verhaal te maken, haha.

Morgen verder, richting Methoni niet ver, zijn er al geweest kijken wel of we blijven.

Fijne avond, Geert en Ineke.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Leuk weer zo'n reis, Ineke! Heel aanstekelijk. Ook wij willen volgend voorjaar de route van Ab een eind volgen, ook Petra en Adonis komen op prachtige plekken. Misschien kunnen we combinaties maken...Veel plezier weer en tot je volgende verhaal.

Henny 2021-07-14 17:57:36

Leuk om te lezen en lekker genieten van eten en drinken doen wij ook.

Rina 2021-07-14 18:21:28

Ook Weer hele mooie plaatjes geschoten Ineke.

Geja Stevens 2021-07-14 19:55:34

Zo Julie gaan lekker maar sieguners daar heb ik Al teveel voor meemaak in Spanje Ook die kampers pas daar helemaal voor op. geniet maar lekker het weer hier is niet veel goeds het lijk wel oktoberdonker en nat.

Hans en Woutje Verbeek 2021-07-15 18:34:59

Leuk verhaal weer en zigeuners komt dat veel voor daar ? zou me ook niet zo prettig voelen zeker niet als ze zo opdringerig zijn. verder kijk ik weer uit naar het volgende verhaal veel plezier nog .

henny de ruiter 2021-07-19 19:34:33
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.