Lefkas

Griekenland, Lefkas

Daar ben ik al weer, had natuurlijk geschreven dat het wel even kon duren het volgende verslag. Maar ja, dan vertrekken we zondag vanuit Mytikas en krijgen we de prachtige kustweg, op weg naar Lefkas.

Deze weg is een genot om te rijden, rechts de mooie groene bergen, met alles wat het bied. Van olijfbomen tot fruitgaarden, en leuke huisjes. Aan de linkerkant de prachtige zee, helemaal glad als wij vertrekken, de mooie bergen en de mooie kleine eilanden. Af en toe even stoppen voor de foto, om te genieten wat een prachtig gedeelte dit is. De zeilboten, die over dat water glijden, zouden Peter en Annelies van de zeilboot ook zo'n mooie route nu varen. Wij horen het vast van ze, ontmoeten elkaar deze week ergens bij Nidri baai, gezellig.

En ja, wij zouden wij niet zijn, als we morgen niet even langs de Lidl gaan. Vooral de koffiecupjes voor de Nespresso zijn in trek, haha. We nemen voor Peter en Annelies ook boodschappen mee, op een boot ben je ook wat beperkt met boodschappen doen. Maar ook even vermelden dat wij toch ook veel bij de locale winkeltjes kopen, zo leuk bij de oudjes in de winkeltjes.

Maar goed, we rijden verder richting Lefkas en genieten verder van al die mooie uitzichten. De weg is prima, dan gaan we nog stuk over land, komen langs prachtige Lagune. Uiteindelijk is daar de zee weer, en gaan we richting Lefkas stad. We komen langs het fort Santa Mavra op de berg , prachtig, aan de andere kant de Lagune,prachtig.

Dan de weg die zee en land verbind, een draaiende pont , is nu de brug. Maar als de boten er door moeten vaart hij weg en draait. Machtig om te zien, foto's gemaakt( vandaag maandag). We zoeken de cp plek op, Park4night mixparking aan de lagune. Er is niet veel hier, dus we gaan er naar toe. Staat niemand, settelen ons en gaan ff krantje lezen enz. Daarna gaan we koffie drinken en broodje eten, en lopend de buurt verkennen. Siësta dus doodstil overal. Rusten beetje uit en gaan in de avond de stad in, grote winkelstraat 1001 winkeltjes, leuke gemoedelijke sfeer. Beetje straat muziek, gaan ergens simpel hapje eten,drinken. Om 23 uur ons mandje in, doodmoe, ben benieuwd hoe de nacht gaat.

Maandagmorgen, geen slechte nacht, wel een rommelige nacht. Maar nieuwe dag nieuwe kansen, we gaan fietsen. Het is hier behoorlijk vlak, lange wegen langs strand. Fietsen eerst naar de pont, is open machtig gezicht hoe dat gaat. Foto's, dan naar havenhoofd, zien alle zeilboten verdwijnen de zee op, prachtig gezicht.
We fietsen langs de stranden, zien windmolens oud kerkje op de punt enz. Lunch tijd, dus clubsandwich gegeten met koffie, jaja. Dan fietsen we oudste gedeelte van centrum Lefkas door, prachtig oude huisjes, zo gaaf. Uiteindelijk na 4 uur fietsen, 22 km niet al teveel maar wel lekker terug naar camper. Siësta tijd, nu verslag maken en dan gaan we de stad in om te eten. Gezelligheid ook, morgen gaan we verder en gaan naar de Nidri baai daar is een gedoogplek van Camperstop en gaan we Peter en Annelies ontmoeten . Daarna gaan we rondje Lefkas doen, wat een leven.

Groet Geert en Ineke( On Tour).

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Weer heel leuk om te lezen wat genieten jullie geweldig

Leen en Willy 2019-09-02 22:46:41

Ziet er uit als een heerlijk leven. Ik zeg vooral doorgaan zolang het kan👍👌 Die beesten langs de weg wel apart, lopen keurig aan de kant. Veel plezier nog in Lefkas.

Paula Schuring 2019-09-02 22:46:49

Wat is Griekenland toch een afwisselend land! De lagunes prachtig, en Lefkas ook weer een heel ander eiland. Ben benieuwd naar het vervolg! 🚍🇬🇷

Petra Eleftheriadis 2019-09-03 06:49:57

Ziet er prachtig uit. Nog steeds mooi weer? Hoe laat is het daar nu donker?

Nel Boersma 2019-09-04 20:13:08
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.