Gibraltar

Spanje, La Línea de la Concepción

Vanmorgen zijn we bijtijds vertrokken vanuit Ronda, eerst even alles vullen en legen.
Prima camping voor wie nog eens naar Ronda wil, Acsi camping El Sur.
Wij nemen natuurlijk de binnen door route, die is onwaarschijnlijk mooi.

Het is de A405 via Gaucin, Jimena de la Frontera werkelijk prachtig. We komen van alles tegen onderweg paarden, stieren, koeien, geiten, zelfs ooievaars daar is Lelystad niets bij, en dan nog olijfbomen en sinaasappel bomen. Onderweg in een gehucht nemen we koffie en een overheerlijk broodje en dat alles voor 7 euro.

We gaan weer verder en komen aan in La Linea de la Concepcion aan de haven op een NKC CP plek met code 21627, bij camperstop staat hij overigens ook. Prachtige plek gelijk kijkend op de haven, achter ons Gibraltar. Weinig voorzieningen gezien, wel toilet aanwezig in gebouw van wasmachines jaja maar die sluiten wel om 20 uur.

Zetten camper neer, rugzak mee (goedkoop drank 🤣)paspoorten mee en op naar Gibraltar.
Prachtig gezicht de grote rots, na kilometertje lopen komen we bij douane eerst Spanje uit paspoortcontrole dan Gibraltar in paspoortcontrole. Dan beleven we wat we in Schotland ook hebben mee gemaakt, namelijk dat de landing en startbaan voor vliegtuigen, ook de weg en het voetpad is. Leuk om te zien, wij gaan richting centrum lopen door tunnel die ooit als verdediging is gebruikt met zware deuren erin. Zien in de rots ook gaten die ws ook ter verdediging zijn gebruikt. In centrum aangekomen valt ons op, veel terrassen, engelse pubs en natuurlijk winkeltjes. Binnenstad doorgelopen. Bij de kerk verzamelen zich allemaal sjiek gekleden mensen, er is een bruiloft. Wij hadden net ijsje gekocht en gaan op bankje( jut en jul)ons ijsje opeten en de boel aanschouwen.
Daar komt de bruidegom, later de bruid. Ziet er mooi uit allemaal, bruid naar binnen, ons ijsje op dus weer verder.

Besluiten terug te gaan is weer 5 kilometer, bij supermarkt boodschappen gedaan😂en ja hoor er gaat een vliegtuig vertrekken dus alles wordt hermetisch afgesloten. Leuk om mee te maken. Dan gaan we weer rondje douane doen, en eenmaal klaar lopen we naar camper. Heerlijk zitten wel verdient, gelijk verslag maken dan raak ik niet meer achter. Zoals het er nu naar uit ziet gaan we morgen naar Tarifa, aan zee nemen we camping voor aantal dagen om ons voor te bereiden op de overtocht naar Marokko.

Voor hen die al geweest zijn in Marokko en tips hebben, altijd welkom. Wij denken 2 maanden rond te trekken.
Wij hebben al veel info, maar je weet nooit of we iets vergeten he.

Voor nu fijn weekend allemaal.

Groet Geert en Ineke.

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Zitten jullie lpg flessen vol?? In Marokko geen lpg. Ook nu weer mooie foto's. Prachtige tijd in Marokko.

harrie learbuch 2018-06-16 19:49:42

Geniet in Marokko. Mooi land vooral de midden en hoge atlas 👍

Joke 2018-06-16 19:58:58

Leuk verslag weer .....veel plezier in Marokko

Maddy verburg 2018-06-16 21:03:32

'k Lees hier als reactie dat er geen lpg is. Dat klopt natuurlijk maar je kan er wel op een paar plaatsen je gasfles laten vullen met propaan. O.a. Ouarzazate N30°56’01’’ W6°56’12’’, Tamansourt (tussen Marrakech en Safi) N31°43’48 W8°05’40. Verslag van onze reis in het begin van dit jaar: https://www.polarsteps.com/HendrikDebusschere/386473-marokko?s=bc34d0f7-8450-42ce-a79b-b74f0186ed4d

Hendrik 2018-06-16 22:52:41

Mooi avontuur. Straks de oversteek naar een onbekend land. Dat zal een prachtige ervaring zijn. Blijf genieten.👍

Meriam 2018-06-16 23:37:28

Weer een mooi verslag , en een prachtig foto’s

Annemieke 2018-06-17 00:12:57

Ben hartstikke benieuwd hoe het allemaal gaat. Wij gaan eind november naar Marokko dus alle tips zijn welkom

Marij Vaessen 2018-06-17 19:37:23

Leuk verslag ga er zeker wat uithalen om ook te doen. Ben zeer benieuwd hoe jullie Marokko vinden. De mensen vinden het leuk of helemaal niks tussenweg is er niet. Wij vinden het geweldig.Vanaf 2010 komen we er elk jaar maar dan vanaf Januari.Ben benieuwd hoe warm het nu is dus ik blijf volgen! Heel veel bplezier daar! En je niet ergeren maar je verbazen! Wij hebben ook een blog Wobbie-en-Wim jouw web.nl

Wobbie Denekamp 2018-06-22 22:10:09
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.