Chefchaouen

Marokko, Chefchaouen

Buiten zittend in de schaduw van de luifel, de warmte van Chefschaouen, maak ik nu verslag.
Het is een kort verslag, van gisteren en vandaag. Gisteren hebben wij heerlijk rustig aan gedaan, zijn rond half 12 twaalf weggegaan van camping. Was ook warm, dus even wennen zo in volle zon te lopen. Wel petje en hoedje op, we zoeken de ingang naar het dorp en ons ook naar de Souk brengt. Gevonden en we beginnen onze afdaling, foto's veel foto's.

Alles mooi blauw wit geschilderd, veel wel tot een bepaalde hoogte. Het is een oud Joods dorp en die hebben besloten, dat het blauw wit moest worden. Het oogt net een grieks dorp, vooral toen ik katjes op een blauw trapje zag liggen, juist voor een blauw huisje. Het is een genot om hier rond te dwalen, je ziet van alles. Zie de foto's, wat wel grappig was dat je op de drooglijnen, nu darmen en vlees resten zag hangen. Vermoed dat het nog te maken heeft met het offerfeest. Lekker voor 6 dirham weer glas verse jus gedronken. Ook grappig dat ze bij de bron in het dorp stoeltjes hebben staan, in water dus kun je heerlijk even met voetjes in water, afkoelen. Ook de sinaasappels en frisdrank worden daarin gekoeld. Helaas door het offerfeest is er toch veel dicht, het is niet anders. Zelfs de Souk is dicht, we gaan straks einde van deze zaterdag weer dorp in. Te warm vandaag om in zon te lopen, althans voor ons.

Vrijdag lekker de BBQ aangestoken, salade erbij en klaar. Heerlijk buiten gezeten tot laat. Vandaag zaterdag, gaan we vanavond in dorp eten en nog rondje lopen.

We zijn heerlijk op ons gemak naar dorp gelopen, beste afdaling camping bovenop de berg. De souk is open, dus het is echt super gezellig. Veel mensen en al die gekleurde winkeltjes, heel leuk. We dwalen lekker rond, kopen paar dingen en dan gaan we op plein eten. Het is er erg druk, maar gezellig. We eten een lekkere plate mix grill, met water natuurlijk, what else😉.

Na het eten lopen we de medina uit, gaan op zoek naar een taxi. Het is mooi geweest, taxi gelukt en brengt ons ditmaal voor 15 dirham naar boven de camping. Nu gaan we lekker buiten zitten, zalig weer geen zuchtje wind, we gaan wat drinken en even achter de tablet. Morgen gaan we verder, onze laatste bestemming in Marokko is Tetouan.

Wat een gek idéé, laatste dag maak ik een korte opsomming van Marokko. De verslagen worden anders, dat merk ik. Dat komt omdat we nu een toeristengebied bezoeken, niet zoveel spannends aan. Geen speciale dingen, zo gaat dat. Wij nog even lekker buiten zitten, jullie fijn weekend allemaal.


Groet Geert en Ineke.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Mooi en nog even genieten van Marokko.

Rina 2018-08-25 23:06:14

voir jullie nog even genieten in marokko

beppie 2018-08-26 00:02:34

Hallo in de midden atlas is een dorpje Ain Leuh . Daar was jaren het kindertehuis waar we elk jaar naar toe gingen . Het tehuis is er nog maar staat leeg. Om religieuze redenen zijn de mensen het land uit gezet . 1meisje is nu voor 3 weken in Nederland . Het is een prachtig gebied met mooie natuur en watervalletjes . Geniet nog even 🙂

Joke 2018-08-26 10:57:50

Mooie foto’s weer en wat is het rustig bij de waterval ! Geniet nog even

Jantine 2018-08-26 11:11:21

Zeer mooie verslagen en foto’s

corrie 2018-08-26 15:18:14

Mooie foto's

Theo 2018-08-26 21:05:56
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.