Merida Romeins stadje

Spanje, Mérida

Na een warme doch redelijke nacht slapen, staan we vroeg op. Vroeg is voor ons 9 uur, even wat eten en we gaan gelijk op pad. Dat is wat voor ons hoor, maar het is de laatste dagen vreselijk warm, en dan in de middag in de stad lopen is geen pretje hoor. Gisteravond was het om 22.00 uur nog 34 gr. CP was aardig vol, nu is het donderdag 19.00 uur en staan met 3 campers en het is 35 graden. Zometeen even lekker koude douche nemen in campertje. Straks lekker ergens hapje eten, heeft voor en nadelen laat eten. Nu voordeel dat het afkoelt.

In Merida zijn veel bewaard gebleven Romeinse opgravingen. Ook hier een Oude Islamitische Alcazaba, het wordt/is allemaal mooi gerestaureerd. Ook nu is men in de hitte bezig om de dingen veilig te stellen. Studenten die dit werk doen. Mooie cathedraal, het oude Romeinse theater, de oude bruggen, alles is even mooi. Ook Diana's temple prachtig bewaard gebleven. Wel gek gezicht dat op de oude bruggen na alles in en rond het centrum is. Je krijgt dus op deze manier een goed inzicht hoe het moet zijn geweest vroeger. Museum hebben we overgeslagen deze ronde, hadden we echt geen zin in. Komt ook beetje door de warmte, wij merken dat we beetje moe worden van de warmte. Eigenlijk hebben we het wel gehad met de zon, haha. Drinken koffie op terras in de schaduw. Je moet voor veel toegang betalen 15 euro p.p. voor 5 entrees. En wat denk je, haha pensionadas mogen voor 7,50 euro naar binnen. Dat is geld verdienen. In de basilica was een dienst bezig, mooi te zien. Alléén maar vrouwen, bofkont de priester hihi. Uiteindelijk is het sluitingstijd van de winkels, het wordt stil op straat. We duiken klein cafe in, geen drank te warm, wel ijskoud water en klein tapashapje op broodje. We zetten de terugweg in naar de camper, staan nu nog met zijn drietjes. Wij gaan siësta houden, blijven hier en gaan morgenochtend vroeg weg. Op pad naar Salamanca, ongeveer 300 km rijden. Hoorde van de buren dat het een prachtige stad is, wisten we al anders ga je er niet naar toe.

Bescheiden verslag, maar ik moet het bijhouden anders krijg ik achterstand. Morgen reisdag dus tot laters.

Groetjes Geert en Ineke.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Super weer 👍🏻

Henny 2018-09-20 22:12:08
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.