Van Etretat naar Dieppe, Normandië

Frankrijk, Dieppe

Vanaf Honfleur zijn we beland in Etretat, klein dorpje aan zee met prachtige witte krijtrotsen. Deze stond al even op ons lijstje. Wij hebben uiteraard weer een heerlijke binnen door route genomen, kleiner kunnen sommige weggetjes niet. Soms ook spannend met passeren dus. In ieder geval hebben we in Etretat de CP genomen van NKC sitecode 98 en 8 euro voor 24 uur. Eerlijk gezegd prima plek, ruim. Sani aanwezig, paar electra punten die bezet waren. Aansluitend is de municipal camping, het is al beschreven bij de NKC beoordelingen, de mensen zijn niet wel willend. Je kan en mag nergens gebruik van maken op de camping, ook niet tegen betaling. Zelfs de wasmachine/droger mocht niet. Erg jammer, ook voor hun zelf, lopen nu extra inkomsten mis.

Maar goed, wij stonden goed, geen electra, prima hoor, kunnen ons goed redden.
Even lekker geluncht en pauze, en toen op weg naar dorp, 20 min.lopen en dorp is niet zo groot.
Het dorp zelf is niet speciaal, vinden wij beide, paar leuke dingen maar niet veel. Maar de krijtrotsen, de heerlijke wandeling die je erover en er langs kon maken, was super. Het deed ons aan Schotland denken, daar hebben we bij wat hogere rotsen, ook zulke wandelingen gemaakt. Kortom 1 dagje meer dan genoeg. Heerlijke middag gehad, zelf gekookt en lekker luieren.

Morgen verder naar Dieppe aan de kust, het einde van onze trip komt steeds dichterbij. Vreselijk gevoel, maar weer heerlijk in ons appartementje, uitkijkend over de Marker wadden is ook niet verkeerd. Daarbij hebben wij gehoord, dat onze kleinkids aan het juichen waren, nadat we onze dochter vertelde dat we dit weekend thuis komen. Dat is ook veel waard he.

Vanuit Etretat ook weer binnen door naar Dieppe, prachtige bosroute zat er in. Wij konden over de tolbrug gaan 3 kwartier dan, maar nee wij hebben een route van 2 1/2 uur gekozen. Willen tot het laatste blijven genieten van de natuur. Vandaar mooie bosroute, overigens ook saai stuk hoor. Waren ze aardappels aan het rooien.
Onderweg stokbroodje gehaald voor de lunch. Camper aan de kant gezet, heerlijk geluncht met bakkie koffie erbij, Tjakka. Dan komen we aan in Dieppe, leuk stadje zien we nu al, goed gevulde haven enz.ziet er leuk uit.

Gaan naar de CP van NKC sitecode 14117 aan de boulevard/strand, veel campings gesloten per 1 oktober.
Prima CP, 12 euro voor 24 uur, sani blok en 12 electra punten, alles vol. Helaas, maar er ging iemand weg en toen heel heel snel verkast. Het is hier beredruk, prachtige ruime plekken op een toplocatie. Is nog een andere CP iets verder weg van alles, maar ook niet verkeerd. Vandaag donderdag, gisteravond hebben we heerlijk gegeten. Ons zelf verwend met een goed vismenu, Geert eindelijk een Fruits du Mer schotel vooraf, ik overheerlijke vissoep. Zalm met garnaaltjes als hoofdgerecht, met citroensaus, echt zalig. Overheerlijke profitorol als nagerecht, lekker glaasje witte wijn, heerlijk en gezellig gegeten. Daarna naar camper lopen, was zalig buiten. Morgen wandeldag.

Donderdag vroeg op, beetje last van de ferrie die vannacht vertrok, verkeer bijna niet.
Om 10.15 uur waren we al op pad, de locatie is perfect, je loopt overal zo naar toe. Eerst langs de haven naar het VVV info en kaart halen. Uiteindelijk hebben we centrum doorgelopen, leuk maar ook niet heel speciaal. Behalve de oude grote kathedraal, niet gerenoveerd. Ziet er armoedig uit dus, ook van binnen, maar juist daardoor prachtig. Zo oud, zo echt, zo speciaal, glas in lood ramen prachtig, gedeelte witte ramen, originele verwoest.
Er was een dienst aan de gang, iemand was overleden, orgelmuziek met gezang. Wij achteraan gaan zitten, heel gek we kregen toch tranen in onze ogen, emotie in de kerk. Heel speciaal, heb na de dienst en toen de overleden persoon en familie de kathedraal uit was, wat foto's gemaakt. De details zijn ongelooflijk van de beelden, de muren, de torens. Daarna koffie op terras, heerlijk weer vandaag. Stokbroodje gekocht, in camper geluncht.
Daarna heerlijke wandeling over de lange pier, volop is men daar aan het vissen, compleet dorpje hihi.
Boulevard over gelopen, in zonnetje op terrasje kijkend naar de prachtige krijtrotsen ook hier. Dit is echt Viva La France. Nu begin van de avond, zit ik het bijna laatste verslag te maken, ongelooflijk wat gaat de tijd snel.

Zoals ik al eerder in verhaal schreef, komen we dit weekend thuis. Morgen gaan we naar Lille, de Auchan, vaste prik voor de boodschappen. Dan slapen we in België ergens, om vervolgens zaterdag in de loop van de dag thuis te komen. Leuk om allen weer te zien, vrienden, buurtjes, familie, kennissen enz.. Ik ga zondag of maandag ons avontuur afsluiten, met een hoop ik, leuke samenvatting.

Uiteraard gaat onze reislust door, dus eind januari verwachten we een nieuwe tour. Waarhéén, tja dat gaan we van de winter bekijken. In ieder geval paar weekjes de warmte van Spanje en daarna???????.

Oh ja we hebben besloten ons vanavond weer te laten verwennen met een lekker etentje.

Fijne avond allemaal.
Lieve groet Geert en Ineke.

Geschreven door

Al 12 reacties bij dit reisverslag

Wel thuis!

Henny 2018-10-04 19:21:23

Leuk ik zie het helemaal voor me. Hebben wij ook gedaan, dus geniet nog maar even, Wij nemen morgen de boot naar Spanje en dan langzaamaan naar huis, ook onze (klein) kinderen zitten al te wachten, leuk he ?

Rina 2018-10-04 19:30:53

Als jullie weer thuis zijn zal je vrijheid wel gaan missen. Maar ja, kijk weer uit naar jullie volgende reis. Groetjes

Theo Jakobs 2018-10-04 19:47:18

Hoi buurtjes fijn dat jullie zo heerlijk genieten van de kleine en goede dingen van het leven.Veel plezier van de laatste paar dagen van deze vakantie😉We zien jullie wel verschijnen bij de Mayflower.groetjes

Ineke en Chris. 2018-10-04 19:57:19

Aan alles komt een eind, jammer’ ik heb genoten van al de reis verhalen, super goed verwoord... ik kijk uit naar jullie volgende onderneming, en wie weet komen jullie in onze buurt, heel veel prachtige locaties, Zoals Roque sur Céze, en Goudargues, wat petite Venise genoemd wordt, en niet te vergeten de Ardeche met Vallon Pont d’arc. Nog een goede reis gewenst en welthuis. Groetjes Julia .

Julia 2018-10-04 20:29:12

Wat was het leuk om jullie te volgen en wat een leuk verslag wat een prachtige reis hebben jullie gemaakt.... idee overnachten in Antwerpen Vogelzang of in Nederland Sas van Gent gr Maddy

Maddy 2018-10-04 20:31:36

Mooi hoor de krijtrotsen, wij hebben ze van het voorjaar in zuid Engeland bezocht. Jullie even lekker genieten van de kleinkids en plannen maken voor de nieuwe Tour. Leuk jullie verslagen te hebben mogen lezen en we zien vast wel als jullie weer op pad gaan. Groeten rob en Paula

Paula 2018-10-04 21:24:09

Hebben jullie verslagen met veel plezier gelezen. Nog een paar fijne dagen en dan weer veilig thuis komen.

Beppoe 2018-10-04 23:07:11

Wat heb ik genoten van de verhalen. Door jullie ogen de reis meegemaakt. En niet te vergeten de prachtige foto’s. Door de omschrijving waren de foto’s de bevestiging 😁👍 Jullie hebben genoten. Maar ik ook. Kijk uit naar jullie volgende reis , dank voor het reisverslag. Groet Carla

Carla 2018-10-05 06:26:04

Ik heb de verslagen met plezier gelezen was heel leuk om jullie te volgen goede thuis reis Willy

Willy 2018-10-05 09:26:58

Je schiet al lekker op no g even en jullie zijn er weer. wij zitten nu op de Bremmer berg voor 7 maanden de 5 maanden op de camping zijn voorbij gevlogen nu staat de Caravan op de Rietweg in de stalling. gr Hansenwoutera

HansenWoutje 2018-10-05 19:35:23

Heb genoten van jullie verslagen toppie👍🏻

Henny 2018-10-06 11:34:41
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.