Igoumenitsa vertrek

Griekenland, Igoemenitsa

Tja men zegt vaak aan alles komt een eind, dat klopt. Met pijn in ons hart verlaten we Griekenland, staan nu op de kade te wachten op de ferry. Om 23 uur zou de afvaart zijn, morgen om 09.30 uur in Bari aankomen. Dan gaat ons avontuur uiteraard verder in Italië, ook gaaf starten in Monopoli stad bezoeken, dan gaan we naar Frangesto klein wit kerkje San Michele waar onze dochter in 2002 is getrouwd, fantastisch dus even memories snuiven.
Daarna gaan we naar Matera, 1x geweest maar zo mooi dat we nog een keer de oude stad willen bekijken.

Zoals gezegd zijn we maandag richting Igoumenitsa gegaan, na het afscheid van Petra en Chris ieder weer zijn eigen weg, tot ……🥲.
Wij nemen de rode route en gaan werkelijk weer door prachtige bergen rijden, stieren op de weg kleine dorpjes tegen de bergen en bos zo prachtig. Wat gaan we dit missen allemaal, onderweg natuurlijk koffie drinken bij de locals. Hoe dichter we bij Igoumenitsa komen hoe drukker, even wennen schoonheid weg industrie, helaas.

We komen aan op camping Drepanos, best druk vinden een lekkere plek. Aan zee bedjes en parasols gratis, restaurant barbwat wil je nog meer. Nou dat zal ik zeggen, voor de liefhebber je kan er perfect fietsen. Maandag niets gedaan, al later en lekker even buiten zitten. Vermoeiend is het wel al dat reizen. Eten in restaurant, redelijk hebben beter gehad. Wat erg leuk was is dat we Ries Schrijver hebben ontmoet, lid van Griekenland met de camper, was ook op camping. Zat tafeltje verder hebben gezamenlijk onze maaltijd voort gezet, super gezellig en leuk kennis te maken.

Dinsdag zijn we aan het stoeien geweest met het PLF formulier, pfff maar gelukt. Daarna gaan we fietsen, helemaal geweldig, voor de liefhebber vanaf camping tot einde Igoumenitsa(havens) loopt een fietspad, top te rijden heel leuk langs water door stad. Drinken koffie, eten laatste broodje pytah gyros. Gaan dan terug, maar nu fietsen we het natuur gedeelte, prachtig heel goed te fietsen. Hebben 2 kanten gedaan, schildpadjes gezien maar springen gelijk in water als je stopt. Geiten en bokken op de weg, mooie natuur niet echt veel vogels. Als we bij camper terug komen hebben we 31 km.gefietst, hoop dat er nog vele kilometers in Italië gaan volgen. Zelf gekookt en niet te laat naar bed,morgen drukke lange dag.

Hebben erg warme nacht gehad, vanmorgen camper helemaal onder handen genomen, water gevuld geleegd enzenz.wij zijn klaar voor de overtocht. De camping is perfect, hele dag door maken ze het sanitair schoon, super. Heet water, maar wat vooral fijn is, meld even dat je met de boot die dag gaat, dan mag je blijven zolang je wilt zonder extra kosten.
Helemaal geweldige services vind ik dat, om half vier gaan we weg, acsi tarief 20 euro per nacht incl.alles, te doen. Halen eerst onze tickets op, PLF dus belangrijk willen ze alles van zien, verder het normale. Dan gaan we deze ronde naar de Lidl laatste inkopen doen. Niet teveel, morgen Italië😍😍.

Ingecheckt en nu wachten tot de ferry komt, nu 21.00 uur nog niets te bekennen. Dit was het laatste verslag voor Griekenland met de camper dus, heb met veel plezier en liefde onze reis verwoord, welliswaar op mijn manier. Hierbij willen wij dan ook een ieder hartelijk bedanken voor zijn/ haar reactie(s) op welke manier dan ook. Tot ons volgende Griekenland avontuur, wij hopen voorjaar 2023 Noord Griekenland verder te ontdekken, zoveel niet kunnen zien😎.

Vanaf morgen gaan we over op de groep Italië met de camper, misschien zien we sommige daar ook.

Voor nu lieve groet Geert en Ineke.

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Lieve Ineke, Dank voor al je mooie verslagen en tips. We hebben er veel aan gehad tijdens de voorbereiding en vast ook onderweg. Voor ons is Griekenland helemaal nieuw nl! Veel plezier in Italië en op jullie verdere reis weer naar het Noorden. Jammer dat we elkaar nét mislopen bij Bari. Volgende keer misschien! Xx

Vakanties.Alie 2021-09-15 20:50:42

Was super te lezen al je verslagen erg leuk.

Henny de Ruiter 2021-09-15 20:54:47

Heel veel genoten van jullie reis 👍😉

Deprez nicole 2021-09-15 21:06:08

Super leuk om jullie reis te kunnen volgen.

Beppie 2021-09-15 21:36:57

Dankjewel voor het mee mogen lezen en vooral ook voor het mee mogen kijken. Ik heb erg genoten van de verhalen de foto’s. Zo reis je toch een beetje mee. Omdat ik een kwetsbare oudere ben blijf ik dit jaar, net alsvorig jaar trouwens, in Nederland en ik moet zeggen Nederland is ook heel mooi. Maar als ik die prachtige bergen en baaien zie dan ben ik toch een beetje jaloers. Nogmaals erg veel dank voor het mee mogen kijken. Goede thuisreis gewenst!

Joke Stam-Hansma 2021-09-15 22:01:45

Prachtig verslag van een mooie tijd n Griekenland We hopen dat we in 2023 de tijd krijgen om deze reis te gaan maken Heel veel plezier in Italië 🍀

Ineke van dongen 2021-09-15 22:56:08

Ineke, Geert, heel erg bedankt voor het mee mogen ,,reizen” in het prachtige Griekenland. Heb er erg van genoten! Vele fijne en veilige km in Italië.

Geja Stevens 2021-09-16 12:56:31

Hier al mist in de morgen de winter in een noten dop klop al op de deur

Hans en Woutera 2021-09-18 10:58:22

Hallo Ineke, ik heb genoten van jullie reisverhalen. Wij willen volgend jaar of 2013 naar Griekenland met de camper. Nu reizen we door Italië, ook een mooi land en voor ons nieuw.

EdGerdieopreis 2021-09-22 17:17:08
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.