El Jadida

Marokko, El Jadida

Vanmorgen op pad gegaan, langs de boulevard, strand en zee richting het centrum van El Jadida. Overigens een roerige nacht met een karaoke bar naast de camping, haha.

Het is een ongelooflijk als je ziet hoe de mensen genieten aan het strand, hele gezinnen komen samen, zetten hun stoeltje en parasol neer en gaan gekleed of in zwemgoed zitten. Ook gaan ze met kleding en al de zee in, het is vol in zee met mensen. Ook valt ons op dat er veel sport evenementen zijn, daar wordt door iedereen gebruik van gemaakt. Het is super om te zien allemaal.

We lopen door en komen bij de haven, ook één van onze favorieten. Lekker even overal struinen, er is genoeg te zien. Veel politie en maar 1 toegang, ook hier is men aan het opknappen. Met man en macht staan ze een vreselijk groot net een vissersboot op te hijzen, via een soort kraan. Wel 10 man is er mee bezig, gaaf te zien.

Er liggen veel vissersbootjes, er is een marktje waar je verse vis kan kopen uiteraard.
Wat ons opvalt is dat hier niet veel vliegen zijn op de vis, dat hebben we toch wel anders gezien.
Wat ook gaaf is dat je hier gelijk verse vis kan eten, staan overal kraampjes die vis grillen verser kan niet.
Voor ons te vroeg, net half 12 dus misschien later. Vooral sardines met een laag grof zout zie je gegrild worden. Je ziet de bevolking dit dan ook veel eten, vraag overigens niet hoe hoor.

Na ons haventoertje gaan we verder, we gaan nu de poort door van het oude Portugese gedeelte van El Jadida.
Hier ook weer vele foto's gemaakt. Eerst koffie drinken met een panini erbij, lekker simpel want vanavond eten we op de camping. Dan willen we als lunch niet teveel hebben. Dan gaan we lopen links af, rechtsaf gewoon banjeren door de straatjes. Er zijn paar souvenirswinkeltjes, geen bijzondere dingen. Wacht wel tot Marrakech, moet natuurlijk voor de kleinkinderen wat leuks meenemen, wat kleine weggeef dingetjes, altijd leuk.
Dan gaan we de stadsmuur over lopen, prachtig om al die verschillende uitzichten te hebben. Over het oude gedeelte, over de haven, over de begraafplaats. Dan kom je in straat waar de muren vrolijk geschilderd zijn, is echt niet overal zo. Na dat we hier alles redelijk gezien hebben verlaten we dit gedeelte achter de muur, we gaan richting oude centrum.

Eerst maar even zitten en wat drinken, dus midden in een gekke straat bij de moskee(mogen we helaas niet in)gaan we verse jus 'd orange drinken. 2 grote glazen voor 1,80 euro, jaja dat hakt er op in hoor. Krijg je ook nog glas fris water erbij en aardige bediening, nu jullie weer.(grapje).

We gaan verder, ach je snapt het al je weet vaak niet wat je ziet. Daar hangt al het vlees weer, ligt een bak vol pens dat je echt niet wil aanraken enz. Groente,fruit, kleding en kleding schoenen slippers enz.enz.
Gaan weer beetje het achteraf gebied in, staan ze ook op straat vis te grillen. Dan komen we klein winkeltje tegen dat baklava verkoopt, ja daar moeten we even naar binnen. Geert is gek op baklava en heeft sinds wij in Marokko zijn nu 2 weken, nog niets gehad( goed he Daphne). Paar stukjes gekocht, ik ben er niet van, veel te zoet.

Zo langzamerhand zijn we het zat aan het worden, lopen nu 4 uur en 12 kilometer(stappenteller)dus we zetten de terug tocht te voet in naar camping. Uiteindelijk gearriveerd en nu heerlijk weer even uitrusten.
We kijken de 2e helft voetbal(lukt nog steeds prima) en zien Engeland winnen. Geert heeft ook stukje Baklava geproefd, was lekker.

Om op onze reis door Marokko terug te komen, het valt ons op hoe weinig toeristen wij tegen komen. Campings zijn na genoeg leeg, vaak zijn het dan Fransen die er staan. Onderweg kom je geen camper tegen, wij rijden nu al 2 weken rond. Moet ik er wel bij zeggen dat wij alle kleine wegen nemen, dan zien we veel meer.
We hebben nog niet 1 nederlander bijv.gezien, onderweg niet maar ook op campings niet.
Het maakt voor ons niet uit verder, alles gaat prima zover.

Morgen gaan we verder naar Oualidia 80 km verderop, aan de lagune. Hier op de camping is het sanitair het ergste tot nu toe. Maar we hebben de camper, de plaatsen om te staan niets mis mee.
Vanavond eten op de camping, heb van div.mensen die hier geweest zijn gelezen dat eten goed is.
En er wordt ook nog een biertje geschonken, gisteravond leek het wel een kroeg hier.
Best dure auto's stonden er, voetballen kijken met biertje. Ja zo hoort het eigenlijk he.

Dit was het weer voor vandaag.

Groet Geert en Ineke.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Bar op de camping is echt een zuip bar. Komen de rijke dikkoppen stiekem zuipen. Sanitair is het ergste van heel Marokko. Je kunt trouwens gaan douchen in de huisjes. Ff vragen voor sleutel. Wel mooie pauwen en veel katten op de camping. Nederlanders zijn niet in deze tijd met de campers in Marokko. Meer in de koudere maanden. En dan heel veel verder in het zuiden. Nog veel plezier daar.

annie 2018-07-07 20:27:33

Ik lees je verslag en zie de foto’s alsof we er bij zijn. Fantastisch dat jullie dit mee maken en met ons delen. Het contrast is soms erg groot, armoede en welstand. Het blijft een geweldig avontuur.

Meriam 2018-07-07 21:10:11
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.