Sidi Ifnin

Marokko, Sidi Ifni

Sidi Ifni, wat zal ik schrijven. Gistermiddag aangekomen op camping El Barco aan zee, bij camping denk je aan mooi groen bomen enz.niets van dat alles. Lijkt meer op een CP plek, welliswaar met alle voorzieningen, ook schoon maar wij houden het bij de camper voor nu. Prima ruimtes hoor, mooi uitzicht. Gister al naar stad wezen lopen, overdekt Souk(je) gezien. Eet tentjes waar wij echt niet gaan eten hoor, maar de bevolking wel en weten niet beter. Je zal er ook niet dood aan gaan wat je ziet hoor, echt zwart verbrande vis maar men eet het. En de mensen blijven aardig, ook als je bedankt om te eten. Ongelooflijk hoor.

Wij gaan eerst even pinnen, zijn wel 6 banken in 1 straatje. Dan dus even bij opbouw kijken van de zondagse Souk , mega groot. Ongelooflijk allemaal, in tegenstelling tot .. willen aantal dat we foto van hun maken met hun waren. Lachen zelfs één zegt voor op FB, maar goed wij maken wat foto's en zien wel. Gaan koffie drinken en lopen via zogenaamde Spaanse buurtje terug, ziekenhuis plein hostel paleis alles is er. Terug bij camper zijn we nu met vier, 2 campers, italiaan op motor met tentje en marokkaans stel dat in auto gaat slapen(succes). Ws net bij elkaar hihi. Wij eten hier op camping aan boulevard Tac's, waren echt zalig.

Terug in camper, baco en dan slapen, hum hopen we de zee gaat als een gek tekeer, overal muziek.


De nacht gaan we het maar niet meer over hebben, vooral de zee heeft parten gespeeld. Heerlijk opstaan en vers fruit ontbijt wat een zaligheid, straks weer meenemen van de Souk. Nadat alles weer klaar en schoon is, gaan we weer naar boven klimmen, goed voor de conditie.

We nemen een andere weg en belanden bij de Souk. Stuk drukker als gisteren, er is echt van alles te koop. Wij houden het bij vers fruit, koriander en wat groente. Wil vanavond verse pasta saus maken en eten, even wat anders. En zoals het hier gaat, naar de slager en vlees laten draaien. Overigens op de markt is ook een slager aanwezig(wij bedanken)maar ook kippen en kalkoenen te koop . En ja als klap op de vuurpijl, kies er 1 uit en hij wordt geslacht waar je bij staat, natuurlijk maken ze hem netjes schoon. Oma loopt braaf door, ben gek op kip maar hoef niet te zien hoe..............

Nadat de rugtassen weer vol zijn gaan we koffie en thee drinken. Dan gaan we naar de slager voor het gehakt, niet bij nadenken verder. Zag er redelijk uit. Dan gaan we richting camper, lopen via oude straat en komen terecht in een buurt die je eigenlijk niet wil zien. Vreselijk, laat je fantasie de vrije loop, echt ongelooflijk anno 2018 dit te moeten zien. Bij de camper aangekomen eten we lekker broodje tonijn en komen we even bij van onze indrukken. Nemen even een pauze, daarna lekker jus persen en gaan we weer even stukje over boulevard langs strand lopen. Nu glaasje wijn en gaan we kokkerellen saampjes. Geen beter leven dan een goed leven. Overigens lopen hier ook paarden rond, niets voor mij. Geert kreeg bezoek, en het kartonnen huisje is een toilet, heb er maar niet in gekeken.

Morgen gaan we verder, ben benieuwd langzaam de hitte in. Wij hebben wel afgesproken als het echt te heet gaat worden gaan we terug naar zee. Dan in godsnaam maar een keer in februari maart terug komen voor deel 2 van onze reis.

Fijne avond allemaal.

Lieve groet Geert en Ineke.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Mooi om jullie verhalen te lezen, dank je wel!

Irma 2018-07-29 23:04:37

Pffff weer een hele belevenis. Krijg steeds meer bewondering voor jullie. Sommige foto’s spreken voor zich. Wat een narigheid om zo te moeten leven. Gelukkig hebben jullie de camper om bij te komen van al die indrukken. Blijf voorzichtig en vooral blijf genieten.

Meriam 2018-07-30 08:17:28

Leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken.We zijn best wel verwent wat betreft hygiëne in alles.Maar idd bij sommige dingen niet teveel bij nadenken.🤣🤣Fijne avond .

Ineke 2018-07-30 19:00:19

Wij gaan al sinds 2010 naar Marokko,maar wel van januari tot half april en dan wordt het al echt warm,geniet van jullie verslag erg herkenbaar

Adriaan van Baalen 2018-08-05 14:12:27
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.