Badajoz samenvatting

Spanje, Mérida

Zoals beloofd even een samenvatting van Badajoz, gisteravond en vanmorgen hebben we de stad bezocht. De CP is prima, was ook druk. Vannacht wel enig rumoer geweest, maar niet zo erg dat we niet hebben geslapen.Vannacht om 5 uur ging er al 1 camper weg. Om 7 uur begon iemand blokfluit te spelen, nou ja oefenen. Staan huizen achter de cp, kwam daar ergens vandaan.

Gisteravond rondgelopen, en wij komen tot de conclusie dat er best wel leuke straatjes zijn. Ook helemaal geen leuke straatjes, veel leegstand, dus lege panden,dus loopt er echt geen hond. Het is zeker niet druk, mooie pleinen, kerken en kathedralen. Oud joodse plein is mooi, maar niet bijzonder. Restaurants gaan pas om 20.30 open, het was 20 uur en we waren moe en wilde eten. Toch maar tapas ergens genomen, welke heerlijk was.
Wijntje erbij en uitrusten al een beetje. Het is wat drukker geworden op straat, laatbloeiers allemaal.
We lopen terug, langs de mooie poort en over de mooi verlichte brug. Paar mooie foto's gemaakt. Bij camper gekomen, zitten onze engelse buren buiten op krukje. Leuke mensen of we een gin tonic willen, waarom niet. Leuke gesprekken gehad, om bijna 24 uur maar eens gaan slapen.

Woensdagmorgen bijtijds eruit, om half tien lopen we weer over de mooie brug naar de stad. Onze engelse vrienden zijn al weg, helemaal blij met het verhaal en foto's van El Rocio. Gaan die kant op.

In de stad gaan we richting boven naar de Alcazaba,museo Arqueologico Provincial is een oude Islamitische nederzetting. Kosteloos kun je naar binnen, is ook een oude bibliotheek. Je kunt rondom het hele park over de muur lopen, wat wij dan ook doen. Mooi om te zien, ook stukje bewaarde opgraving. Het is al weer erg warm aan het worden. We lopen terug naar centrum, en gaan koffie drinken heerlijk in de schaduw. Dan gaan we terug naar de camper, nemen broodje mee voor de lunch later. Veel campers al weg, komt alweer nw lading, gaat allemaal door. Wij vertrekken gelijk richting Merida, is niet ver ongeveer 60 km. Op ons gemak rijden we door een onaantrekkelijk gebied, veel olijfbomen en fruitbomen en industrie. Het kan niet altijd feest zijn.

Ook deze ronde kiezen we voor een CP plek in de stad, op loopafstand van het oude gedeelte. Is toch wel fijn als je stad wilt bezichten, dat je niet met bus of taxi hoeft. Ook hier prima plek, groot en kleine plaatsen. Wel betalen, maar dat geeft niet. Schoon water is er, vuil water en cassette legen. Ook kun je stroom nemen tegen betaling, allemaal keurig. CP plek heet parking Teatro Romano, NKC sitecode 52437.
Wij staan en nemen eerst pauze, lunchen en Geert even tukkie doen. En ik, ja hoor verslag maken. Moet wel even bijblijven he. Straks gaan we Merida in, en morgenochtend. Daarna, op naar Salamanca.

Voor nu lieve groet Geert en Ineke

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Mooi verslag hoor .dankjewel 😏

Joke 2018-09-19 18:29:24

Terug in de voor ons bekende wereld. Weer veel mooie foto’s. Langzaam terug naar de Mayflower en weer wennen aan veel nieuwe bewoners.

Meriam 2018-09-19 18:50:05

Merida ook heel mooi en salamanca ook

Beppie 2018-09-19 19:15:01

Het schiet op Hier is het nog mooi weer vandaag 24 gr veel zon en veel wind super zomer

Hans en Woutje 2018-09-19 19:15:39

Heel leuk jullie te volgen,prachtige site

Bob Lamie 2018-09-19 19:18:12

Zijn weer leuke foto's

Theo 2018-09-20 19:48:39
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.