El Puerto de Santa Maria

Spanje, El Puerto de Santa María

Heerlijke nacht geslapen, joehoe. Totale rust, zalig.

Na lekker ontbijtje en ochtend ritueel, gaan we lopen naar oude centrum. Het is een beste tippel van ongeveer 3 kwartier, zalig weer nog geen zon, erg fijn. Het oude centrum is geweldig, oude kern kathedraal, leuke winkelstraatjes. We lunchen bij een gaaf tapas barretje in oude centrum. Toast met bacon,kaas en gebakken ei.
Ook glaasje manzilla mag erbij met een watertje, zalig. Bij VVV halen we plattegrond op en horen dan dat er vanavond om 20 uur een processie start. Na enige uitleg gaan we die kant op, in de kathedraal staat alles klaar, prachtig en foto natuurlijk. Weer even op terras wat drinken. Lopen nog even door de straatjes en zetten terugweg in, zijn moe zon schijnt weer dus warm. En vanavond weer lopen willen processie zien en eten dan in stad. Nu lekker uitrusten op camping.

We gaan om 19.15 uur richting het centrum, we lopen achter de mensen aan, iedereen loopt 1 kant op leuk om te zien. Het is beredruk, omdat we vanmiddag rond gelopen hebben, nemen we een andere straat dan de rest van de mensen om te kijken.

Wat leuk is, dat heeft men ons uitgelegd dat de processie over een straat van zout loopt. Het schijnt dat men hier vroeger de wegen van zout maakte. Zou kunnen, gezien de zoutwinning hier. Je moet het maar weten, nietwaar.

Het spektakel is begonnen, in etappes loopt men langs, er loopt van alles mee. De muziekband is prachtig, mooi zuiver gespeeld, juiste muziek keus. Kinderen , volwassenen met echte kaarsen en allemaal mooi aangekleed. Meeste mannen die meelopen hebben volgens ons nieuwe schoenen aan. Na uur komt het grote beeld dan langs, echt groot hoor. Wat heel leuk is de kleinere kinderen in blauwe kleding die met een bel lopen te zwaaien.

Als het spektakel voorbij is, willen we wel eten half tien mooie tijd. Je snapt druk druk overal en vol, vinden in leuk straatje vrij tafeltje bij tapas restaurantje. Lekker wijntje en eten div.tapas, zalig en gezellig. Gaan dan lekker ijsje halen en zetten de terugweg in. Zijn lopend en al aardig moe, heerlijk langs boulevard lopen we terug naar camping. Aangekomen ploffen we neer, ik maak dan nog verslag van 2 dg en heb het vannacht geplaatst.

Laat naar bed, was heerlijk zitten buiten nog, nu 1 uur.

Ik schrijf dit vandaag zondag, kan dus nog vertellen dat het heeft gestortregend vannacht. Geert is eruit geweest om een aantal dingen veilig te stellen. Was een leuk geluid, velen met hem waren er even uit.
Vandaag hebben we rustdag, geen verslag verder, morgen maandag gaan we naar Cadiz met de boot. Is een veerdienst met een catamaran boot, leuk en spannend.

Voor nu fijne zondag nog allemaal.

Lieve groet Geert en Ineke

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Dit ziet er goed uit,groot verschil tussen moroco en Spanje. Groetjes

Theo 2018-09-09 16:55:38

Superleuk als je zo'n traditie ziet in een ander land.En dan het mooie weer en lekker eten erbij.🍻🥂🌞🌞.Genieten en wat hebben we het toch👍

Ineke en Chris. 2018-09-09 17:51:54

Nog steeds genieten , leuk.

Rina 2018-09-09 18:35:00

Zijn ook vandaar met boot naar Cadiz geweest. Mooie kerk daar o.a.

Beppie plate 2018-09-09 19:47:10

Rustig aan maar want het begint hier al af te koelen wij krijgen 29 september de sleutel van ons winter verblijf dus daar na even druk om alles in orde te brengen

hans & Woutje 2018-09-10 17:29:55
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.