Volos tot Lake Kerkini

Griekenland, Kerkini

Alles loopt weer anders dan je denkt, maar ohhhh zo leuk.

Maar eerst gaan we verder met onze tocht, prima geslapen bij de kitesurf school donker en rustig. We gaan weer verder, hebben een route uitgezocht die door het land gaat. Wat we niet wisten dat het zo’n prachtige route zou worden. Wat deze route speciaal maakte was dat we echt prachtige bossen hebben gezien met Olijfbomen, niet een klein veldje maar gewoon bossen schitterend te zien. De wegen zijn er ook naar🤪, we gaan hoger en hoger. Rijden door de kleinste gehuchten, hutjes daar wil je niet wonen maar ook mooie huisjes. Het is een agrarisch gebied, soms een dal tussen de bergen waar van alles geteeld wordt. In Sourpi drinken we koffie, doen boodschappen en gaan verder richting Volos.

Volos is een bekende havenplaats, wij willen 1 nachtje blijven hebben 4 plekken waar we kunnen staan. Daar gaan we, 1e plek gesloten, 2e plek geen ruimte, 3e plek durven we camper niet alléén te laten, 4 e plek is geweldig. Maar op grasveld zitten zigeunerdames met kids, wij parkeren camper om buurt te verkennen. Helaas steeds omkijkend of er beweging is bij camper, dat niet. We lopen terug en zien verderop onder boom grote groep zigeuners liggen, in bosjes slaapspullen. Helaas gaan we verder, durven camper hier niet te laten staan, weer geen Volos kunnen bekijken. Besluiten door te gaan naar Kato Gatzea, daar gaan we onze zeilvrienden ontmoeten die we 2 jaar geleden in Griekenland hebben ontmoet Peter en Annelies. Hebben goed er leuke vriendschap aan over gehouden. Wij gaan naar camping Sikia, Peter en Annelies gaan daar ankeren. Leuk stukje langs kust gereden, als we op camping komen, plek genoeg krijgen mooie schaduwplek. Als we klaar zijn met installeren even naar de bar aan het strand wat drinken. Zien dat onze vrienden er al met de zeilboot liggen. Geert besluit te gaan zwemmen naar de boot, ik lekker op terras met een ouzo🥳. Uurtje later komt Geert terug, in bootje 😅. Gaan morgen(dinsdag) dagje zeilen, helemaal top.

Peter haalt ons rond 10 uur op met rubber bootje, heerlijk weerzien.
We hebben een geweldige zeildag, gaan naar een baai lunchen, heen weinig wind op de motor dus. Heerlijk is het op het water we kletsen en genieten. We hebben geankerd in Saint Andrewsbay, heerlijk lunch aan boord shrimps Saganaki. Terug kunnen we zeilen is meer wind. Het is geweldig, Geert aan het stuur. Peter is zeer tevreden over de stuurkunsten van Geert(ik ook).
Als we rond 19 uur terug zijn drinken we nog even wat, Peter brengt ons weer naar de wal. Morgen drinken we koffie bij de camper en gaan we weer onze eigen weg.

Zoals gezegd drinken we woensdag koffie samen, en nemen afscheid van elkaar, tot in Nederland. Wij rustig dagje, admie opruimen en chillen. Morgen verder. We gaan naar Paralia, even dagje drukte, strand maar ook wat souvenirs kopen, kan daar prima. Is best wel stuk rijden maar weer binnendoor, drinken koffie met toast. Ontmoeten leuke jongeman, wil als hij 30 jaar is net zo leven als wij, succes haha. Als we in Paralia aankomen gaan we in haven staan, leuke stek. Na uurtje gaat het regenen,stormen en onweer wat een noodweer. Om 20 uur is het droog, kleden ons om en gaan centrum in, eten simpel large pytah Gyros broodje, love it. Drinken op terras wat, besluiten morgen te blijven gaan dan inkopen doen. Niet wetende dat…..

Rustige nacht gehad, stond nog 1 camper hier, ook hier rustig met campers. Wel veel toeristen, in hotels appartementen. Tijdens ontbijt zit ik te whats uppen met Petra, waar zijn jullie, wij gaan naar Mandriki , is niet zo ver hoor leuk elkaar nog even te zien. Jullie snappen het nu, wij niet geshopt geen souvenirs nog en in camper gestapt om 190 km te rijden en een paar dagen met Petra en Chris te reizen. De route was mooi en niet mooi, echt alles door elkaar gezien. Natuurlijk koffie onderweg, broodje gegeten en om 16 uur arriveren we in Mandriki lake Kerkini. Wat een feest elkaar weer te zien, natuurlijk (Henri)komt de fles tsipouro op tafel, de dames aan de wijn.
Staan op een prachtige plek onder bomen en de route blijkt van de schapenhoeder, dus er komen opeens 250 schapen voorbij, gaafff.
Morgenochtend om 7 uur komen de waterbuffels voorbij, dus vroeg opstaan.
Chris en Geert halen eten, kaarsen aan en we hebben een fijne avond. Nu naar bed, morgen vroeg op om de waterbuffels te zien. Doe er 1 foto bij, volgende verslag zal vanaf vandaag zijn. Dit is alweer zo lang, goed weekend allemaal.

Lieve groet Geert en Ineke.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Heerlijk om te lezen en leuke foto’s

Henny de Ruiter 2021-08-28 19:46:05

Wat een mooie reis geniet er van 👍😉

Deprez nicole 2021-08-28 21:49:51

zo gat het lekker geen brand meer maar lekker genieten hier ook alles prima

Hans en Woutje Verbeek 2021-08-29 10:09:55

We zijn weer met jullie meegereisd heel mooi allemaal lekker genieten Nederland somber weer en koud

Leen en Willy 2021-08-29 11:40:09

Leuke foto's. Groetjes Theo

Th.jakobs@upcmail.nl 2021-08-29 14:29:14
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.