Taliouine

Marokko, Taliouine

Na een geweldige nacht slapen, lagen er om 22 uur in, waren beide kapot. Heerlijk opgestaan, lekkere douche en kijken wat deze dag ons weer brengt. We beginnen met een lekkere smoothie als ontbijt, pruimen,perzik,nectarines en sinaasappel wat een feest. Koppie thee en straks nemen we wat lekkers in dorp.

Als we om 10.30 u. klaar zijn gaan we op pad, lopen naar de Safraan fabriek naast camping, is allemaal niet groot. Krijgen uitleg van de dame die er is, en men verkoopt natuurlijk ook andere producten. O.a. de olie en creme van de Aragana noot, ik ben zeer gesteld op mijn eigen cremes en olie dus dat is niet aan mij besteed. Hebben ook rozenolie maar wij gaan nog naar dat gebied, dus leuker daar te kopen. Heb wel Safraan gekocht, goedkoper dan in Nederland. Dit was vlakbij camping, nu een taxi vinden op zondag morgen. Na 5 minuten is er taxi en voor 5 dirham (50 cent)p.p. ja waar heb je het over brengt hij ons naar centrum. Taxi zit vol met mannen hihi.

Nu eerst koffie voor Geert, ik heerlijk thee en een soort citroencreme broodje wat een feest. Na een half uur gaan we maar eens rondlopen, is een kleine Souk daar even geweest. Dan bij groenteboer wat verse dingen meenemen. Hadden beetje pech, gingen net lossen dus we stonden aardig in de weg hihi. Maar voor 14 dirham(€ 1,40 )hadden we volop van alles incl.mooie blauwe druiven die ook nog lekker waren. Hoe kan het toch allemaal.

Dan zien we kruiden winkel en een meneer is bezig met van alles te maken. Gaan er naar toe kijken, raken aan de praat en was erg leuk. Wat hij aan het malen was, zijn amandelen daar maken ze pasta van voor op brood. Mogen proeven, lekker joh kopen pot lekker voor op brood. Dan zien we machine en daar maalt hij kurkuma in, dat gebruikt men ook op het vlees heb ik hier geleerd. 100 gram vers gemalen voor 10 dirham, nemen 500 gram mee. Verder praatje pot, na half uurtje gaan we verder. Dit vinden wij beide zo leuk, hoort ook bij vakantie.

Halen nog brood en dan vinden we het mooi, aardig warm nu 14.30 dus terug naar camper. Taxi zoeken en wel wachten tot taxi vol zit, ging snel dat maakt het goedkoop natuurlijk. Op camping terug ook warm, lekker wat drinken eten en wat dingen gewassen. Verder luie middag, en dan opeens is de zon weg ,komen er wolken en nu regent het. Niet echt veel maar toch, koelt heerlijk af voor de nacht. Geert had net gasBBQ buiten gezet hihi, gaan we even goed doen hoor. Lamskoteletjes, sla en gegrilde aardappel joehoe.

Morgen toch maar verder, hebben vanmiddag route bekeken en we heben best nog veel te zien. Gaan morgen naar Agdz, dan Tamegroute en daarna Zagora. Daarna Ait Ben Haddou, Ouarzazate en ja dan Skoura en de Vallée du Dades en verder. Kortom genoeg te doen, en mooie routes zijn mooie foto's hihi. Nu niet veel foto's maar wel zoals onze dag was, laatste foto is nu maar je ziet de regen niet echt. Hij is er wel en het koelt zalig af, wat een feest.

Voor nu fijne avond.
Groet Geert en Ineke

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.