Cadiz 2 dagen

Spanje, El Puerto de Santa María

Maandag en dinsdag, met de catamaran een pendeldienst net als een bus naar Cadiz geweest.

Wij hebben het fantastisch hier op de camping, prima plek, schoon sanitair en goede uitvalbasis om dingen te doen. Wij doen alles lopend, en dat valt soms niet mee. Het is wel goed voor onze body, zeggen we dan maar.

Maandag dus met de boot naar Cadiz, na ongeveer 40 minuten varen ben je in oude centrum, perfect.
Wij lopen langs de rode toeristenbus en besluiten deze gelijk te nemen, ideaal om je eerst even een beeld te geven hoe het centrum en omgeving eruit ziet. Kosten 12 euries p.p.kun je tot 21.00 uur opstappen en uitstappen.

Stedentrips zijn heel anders dan onze belevenissen in Marokko, ik ga dan ook niet alles beschrijven.

Is een andere belevenis. Heb wel leuke foto's gemaakt en Geert is de maker van de foto's van de vis op de overdekte markt die we vandaag, dinsdag bezocht hebben. Verder hebben we genoten van de wandelingen door het centrum, de smalle straatjes, de vele gebouwen met mooie gevels. Wat wij ook erg leuk vinden, als er een deur open staat in de portalen kijken, daar kom je prachtige dingen tegen. Heb bijzondere foto's gemaakt. Uiteraard zijn we in de mooie cathedraal geweest, was een expositie, erg mooi. Ook hier betalen 6 euro's p.p. voor pensionadas. Helaas, ten strengste verboden foto's te maken, overal cameraas, heel erg jammer prachtig daar binnen.

Heerlijk tapas gegeten, wijntje gedronken en genoten van 2 dagen Cadiz.

Nu weer heerlijk op de camping in schaduw met een lekker glaasje koude bubbles.
Er staat een stevige wind, bijna storm, op een gegeven moment een klap, schrokken ons rot. Tegenover staat een Carthago met luifel uit en die is omhoog geklapt door de wind. Geert heeft samen met een aantal mannen het scherm van het dak afgekregen en kunnen inrollen. Niet helemaal want de klap heeft de bak ingedeukt. De eigenaren zaten vanmorgen met ons op de boot naar Cadiz en zijn nog niet terug, dit zal tegen vallen. Grote schade, moet nw luifel op.

Wij gaan morgen verder, op ons gemak richting Parque Nacional de Donana daarna Huelva.

Fijne avond, groet Geert en Ineke.

Geschreven door

Al 10 reacties bij dit reisverslag

Wat weer een geweldige foto’s! Dat geheimzinnige luikje intrigeert me wel hoor. Zat dat in een deur? En waar zou het voor dienen? En weer een goede waarschuwing, die luifel. Nooit uitlaten als je weggaat. Dank je wel maar weer.

Joke Stam 2018-09-11 20:02:14

Mooie foto's zijn het weer. Groetjes theo

Theo Jakobs 2018-09-11 20:10:55

Heel mooi daar.ga ook naar het bedevaartstadje alle wegen van zand.ligt goede camping bij.camperplaats weet ik niet.wij hadden toen nog Caravan.

Beppie 2018-09-11 20:14:09

Heet el Rocio

Beppie 2018-09-11 20:15:35

Leuk verhaal weer en mooie foto’s

Henny 2018-09-11 20:19:13

Ik ben benieuwd naar deze plaats en haven ,ik wil nl met de boot naar Gran Canaria via deze haven

Warta 2018-09-11 21:32:31

Mooie foto.s weer

Joke 2018-09-11 21:49:42

Zucht, we willen zo terug als we deze foto’s zien. Heerlijk om te zien.

Walter 2018-09-11 23:06:51

Op weg naar Huelva vind je na Matalasceñas links van de weg een parkeerterreintje. Daar loopt een pad naar het strand waar je versteende duinen vind. Best mooi om te zien.

Roze-Riet 2018-09-11 23:32:19

Ziet er weer top uit. Ik ga ook via pindat een blog maken van onze reis. Vind dit eenvoudig werken en ben dit dank zij jullie tegengekomen👍

Paula 2018-09-13 09:41:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.