Mors, Nykobing

Denemarken, Nykøbing M

Woensdag, we gaan weer verder en zakken langzaam af, de terugreis is ingezet. Rijden op ons gemak weer stukje Margrietr route, mooie natuur strakke dorpjes niet heel speciaal. Doen even boodschappen bij de plaatselijke buurtsuper in een dorp onderweg. Het is geen spannende dag vandaag, maar we komen nu in een prachtig gebied waar wij beide van genieten. Het Lundfjord waar we foto maken van het water dat steeds anders kleurt, even genieten ook. Het Tommerby fjord ook prachtig stuk natuur daar. Rijden door en komen weer bij een pont, kwartiertje wachten en dan 10 minuten later staan we aan de overkant en dat voor 110 kronen. Staan in Feggekit en gaan naar Nykøbing Mors, we hadden het al gelezen is een prachtig natuurgebied net zoals dit gedeelte van Denemarken Mors mooi moet zijn. Komen in de Morsø Sejlklub Marina aan sc 14471. En wij hebben een prachtige plek de 1 e, aan 1 kant vrij heerlijk. Vandaag ook wasdag, bed verschonen de was draait nu en straks in de droger. Morgen dagje fietsen en omgeving verkennen, misschien nog een dag maar dat zien we wel. Het weer gaat eindelijk beter worden, de harde wind verdwijnt morgen joehoe. Straks ergens hapje eten, dat is gelukt het eten Geert mosselen zijn erg lekker hier, ik fish en chips maar beetje droog was de fish morgen naar de visboer en zelf vis bakken. Toedeloe tot morgen maar weer.


Donderdag, heerlijk rustig vannacht op de camperplaats. Lekker op ons gemak ontbijtje opruimen en dan lopen we even naar centrum niet zo ver dus neem ik pijnstiller en is het te doen. Het is geen sprankelend centrum, lopen rondje vinden 1 koffie bar en betalen wederom 11 euro voor 2 koffie🙈. Zijn bij de tourist info geweest en hebben info gevraagd wat betreft vis kopen. Hier is het gebied van de oesters en mosselen, het is dus nu niet te tijd ervan. Maar het is bijna allemaal voor de export. Wordt niet verkocht hier zoals wij het kennen in bijv. Bretagne😍 of Normandië, zo jammer. Dus bij de slager lekkere spiesen voor de BBQ gehaald, is niet anders. Lunchen in de camper, daarna gaan we fietsen, langs het water door natuurpark stoppen onder de grote brug die richting Glyngøre gaat. Staat een brandstapel klaar om in de fik te gaan met een pop boven op, misschien vanwege midzomernacht die van 23 op 24 juni plaats vind er zou overal feest zijn, ben benieuwd. Gaan weer terug en proberen ijsje te kopen, niets nada notting haha🙈. Hebben ook nog even gefietst naar het zeehonden beeld in het water, leuk om te zien. Terug bij camper lekker in de zon zitten, staan allemaal picknick sets. Eten daar ook aan, afwassen en lekker naar binnen koelt af. Ondertussen 21.00 uur gaan even route voor morgen bekijken, daarna slapen.🙋🏻‍♀️

Vrijdag, voor ons doen vroeg op mooi weer dus heerlijk buiten ontbijten, wat een feest. Vandaag gaan we weer verder, gaan langzaam naar beneden wel langs de kust. Het is een schitterend stuk wat we vandaag rijden, zeer divers bos heuvels leuke huisjes. Prachtige uitzichten, de zee div. meren diverser kan niet. Is ook gedeelte Margriet route. Uiteraard hebben we ook weer 2x een pont gehad, zo leuk oversteek Krik naar Thyborøn Agger en daarvoor bij Naessund dit laatste pontje had een hoekje waar een klein barretje was, lachen, natuurlijk foto gemaakt. Ook nog onderweg leuke foto’s gemaakt van alles wat, zo leuk en soms mooi. Lunchen in de camper, natuurlijk even vers brood gehaald. Dan zakken we af langs de kust het is hier de Noordzee🤪heel veel vakantiehuisjes op deze smalle strook naar beneden, mooi gebied veel duinen. Uiteindelijk zijn wij op Dancamps Nordsø camping in Hvide Sande terecht gekomen tegen acsi tarief nog sc 53091 incl.alles 23 euro( voor de camperaars) schrijf ik dit er steeds bij. Perfecte plek, nu regent het tot 20 uur ongeveer prima hoor. Morgen gaan we kijken of we dag hier fietsen of stukje door waar e.e.a.te zien is. Dit was het even voor nu, veel leesplezier.

Lieve groet Geert en Ineke.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hele mooie foto’s en verhaal weer nog even genieten!

Henny de Ruiter 2022-06-25 07:38:23
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.