Odense on the road.

Denemarken, Odense

Zaterdag verlaten we mooi Kopenhagen, maar niet voordat ik verteld heb wat er is gebeurd. Rond 3 uur in de nacht hoop herrie gillen slaan tegen deuren eerst dachten we echtelijke ruzie ergens, Geert eruit was best heftig. Wat bleek 3 campers naast ons hebben ze 2 dure crossfietsen gestolen, mensen in camper hoorde geluid wilde camper uit deur werd van buiten af dicht gehouden, uiteindelijk deur toch open, jongens met mes en honkbalknuppel, toch 2 van de 4 fietsen mee. Politie wel geweest, maar ja doen weinig en de vogels gevlogen. Fietsen stonden aan elkaar vast, zo maak je nog eens wat mee. Voor je weer slaapt dan is het ook al weer licht, is niet donker hier in de nacht ook gek hoor.

Maar goed wij verlaten Kopenhagen en vervolgen onze route richting Odense, niet in 1 keer hoor. Rijden stuk van Margriet route leuk en niet leuk. Komen langs het Vikingen dorp erg druk leuk voor de kids. Wel mooie bloemenvelden weer, wij nemen de de grote Beltburg( Storebaeltsbroen)sinds 1998 open, 18 km lang en 65 meter hoog , kosten voor onze camper 7 meter 380 kronen( 51 euro). Dan zijn we dus op Jutland, hebben in Jyllinge een camperplaats aan de haven uitgezocht Lystbadehavn sc 81520 voor 150 kronen incl.alles echt een aanrader mocht je hier komen. Ruime plekken met stroom, heerlijk warme douches en er is een aziatisch restaurant waar het stervensdruk was. Alles in buffetvorm zag er prima uit, wij hadden al eten, maar je moet er ook zin in hebben veel frituur ook. Heerlijk uitzicht over het Roskilkefjord, mooi wandelgebied ook. Na een rustige nacht vertrekken we zondagochtend naar Odense.

Even boodschappen doen bij deze keer de Lidl, daarna weer verder. Heerlijk langs water gereden, is zondag dus beetje druk varen kano’s picknick met familie leuk gezicht. Geen lange rit, hebben voor een camping gekozen in Odense kunnen we weer fietsen de stad in gaat perfect. Maar vooral er moet gewassen worden, er is plek en we blijven 2 nachten. Schrokken behoorlijk van de prijs pfff 38 euro per nacht en 10 euro wasmachine en droger. Maar het is een prachtige camping Odense City Camp
Sc 81127, mooie keukens waar je kunt en mag koken alles brandschoon 2 ovens magnetron enz.enz.buiten staat er een kastje met verse kruiden voor gebruik gasten, geweldig. Doen gelijk de was enz.na paar uur alles schoon in de kast, hoppa.
Hadden verse gerookte makreel gekocht dus heerlijke verse salade met makreel gegeten glaasje rose tjakka.

Na een rustige nacht stappen we op de fiets naar het centrum, helaas veel regen verwacht dus we zien wel regenjas mee. Na 5 minuten ja hoor vette regendruppels en nog vetter🙈godzijdank een koffiecafe hoppa snel naar binnen, cafe latte 6 euro pff maar we zitten droog leuke tent ook. Na half uur droog dus snel weer verder, zo is het steeds gegaan vandaag. Goed te doen, kleine 5 km is het centrum. Zetten fietsen bij het casino en HCA Andersenhus waar wij niet naar binnen zijn gegeaan, zelfs geen museum geen zin in vandaag. Had een redelijke dag met rug loop ik liever buiten. Bij casina leuke bank met bronzen voeten, bronzen palen en plantenbank. Daar loop je zo oude gedeelte in, gave straatjes restaurantje pff🙈. Maken wat foto’s, lopen rond en komen bij de Kongernis kirke, mooie kerk met kapel met prachtige bronzen kisten nog nooit gezien, mooi orgel en ook kisten met overblijfselen van Benedict vermoord door…….🫣. Lopen verder door de straten en zijn het zat. Schuilen voor de regen als het droog is naar de fietsen, rest ons nog de Food Market Storm. Gelezen in boekje over Odense, schijnt leuk te zijn en je kunt er van alles eten, joehoe. Google maps wijst de weg, gevonden. Het is een oude hal, geheel in eigen stijl aangekleed zo leuk, zie de foto’s van alles wat bankstellen luxe stoelen banken chill ruimtes. Div.soorten eten te krijgen Thais Grieks Indiaas Fisch Pizza BBQ Hamburger enz.geweldig. Na rondje lopen kies ik voor fish en chips, Geert fish calamaris en chips salade, smaakte heerlijk echt verse vis. Daarna zetten we de terug weg in, gelukkig droog. Terug op camping heerlijk chillen kop thee. Nu wijntje biertje en misschien zo klein dingetje eten, was 15 uur dat we vis aten.

Morgen gaan we verder, eerst gas tanken op uur afstand hier vandaan dan pakken we vanaf Jels de Margriet route weer op richting Aarhus. Gas is moeilijk te krijgen in Denemarken, hadden er 1 gevonden was bij een bedrijf dat zaterdag en zondag gesloten is🤷🏻‍♀️.

Dit was het weer even,

Lieve groet Geert en Ineke.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Heftig om mee te maken zo’n diefstal. Gelukkig geen gewonden gevallen, ze steken je tegenwoordig zomaar overhoop. Snap dat slapen na zo’n toestand niet echt meer lukt. Verder hebben jullie wel weer mooie dingen gezien. Fijn dat je ondanks je rug toch in staat bent te reizen.

Paula 2022-06-13 20:43:06

Wij zouden geen fietsen meenemen maar ik vraag mij af of we ze in Denemarken en eventueel Zweden kunnen missen.... vb is er van op de camping in Odense openbaar vervoer naar het centrum ?

Rita 2022-06-16 09:48:42

Rita er is een busverbinding bij de camping in Odense, fietsen vinden wij prettig , komt ook dat ik niet lang kan lopen ivm rug.

GeertenInekeOnTour 2022-06-16 10:48:55
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.