Hoogtepunten ?

Noorwegen, Senja

Zondag 12 september 2021 |Baloe

Ik had gisteren gehoopt dat we die Duitsers achterna zouden rijden. Hoorde iets over strand en had met die krullebol Juma wel even door de branding willen jagen.
Spelletje hè. Meer zal er waarschijnlijk niet ingezeten hebben. Maar het lot liep anders.
Die kleine was behoorlijk opgewonden gisteren. Ze had een adresje dat haar informatie zou geven om haar naar nóg een “hoogtepunt van de reis zou leiden”.
Toen die lange ook naar binnen ging en ik in de bus moest blijven dacht ik dat het daarbinnen zou gebeuren. Maar na een half uurtje kwamen ze weer naar buiten en mijn neus, en ook inmiddels ervaring met dat soort dingen, vertelde mij dat het nog moest gaan gebeuren en ik mijn strandje met Juma wel kon vergeten.
Het werd een wel héél donker en verlaten plekje. En toen werd het heel lang stil en zaten er twee tegen de slaap te vechten en maar naar buiten te kijken. Nou, als dít tot een hoogtepunt moet leiden, dacht ik nog.
Maar dan net voor middernacht springt die lange ineens naar buiten. Ik mee natuurlijk want je weet maar nooit. “Yep, en nou is tie groen” hoor ik hem roepen. Laat die kleine nou nét in haar blootje staan omdat ze naar bed wilde. Blinde paniek daar binnen als ze als een waanzinnige haar kleren bij elkaar graait en nét te laat naar buiten springt. “Nou is het weer weg” hoor ik die lange zeggen. En dan volgt een welles-nietes dialoog waar mensen zo goed in zijn en wat meestal leidt tot helemaal niets. Zelfs de foto die hij haar laat zien wordt niet geloofd. “Heb je net van internet gepikt” is de opmerking waar de teleurstelling van afdruipt. Nog even staat het treurige tweetal dan naar de sterrenhemel te staren maar van opwinding is totaal niets meer te bespeuren. Ik begrijp er helemaal geen bal meer van en ben blij als die twee weer naar binnen willen want buiten is het knap koud.
Ik zie ze in bed kruipen maar dan valt me weer iets op. Ze liggen dwars. Ik bedoel letterlijk. Ander standje denk ik nog even ? Heb begrepen dat mensen ‘het’ ook wel eens anders doen dan ‘op zijn hondjes’ maar ze liggen allebei stil voor een raampje naar buiten te staren. En dan krijgt die kleine plotseling een berichtje op haar telefoon. (Gebeurt ook nooit trouwens op dit tijdstip) Ik hoor het haar voorlezen: “De verwachte activiteit is plotseling ingezakt. De voorspelling is dat er verder deze nacht niet veel meer zal gebeuren. Wij gaan slapen”.
De reactie van die kleine is veelzeggend: “Goffedomme! Truste Geer”. Ik hoor die lange nog wat mompelen want volgens mij was hij al een poosje in een andere wereld.

Normaal is half 7 het tijdstip dat ik mijn blaas kan legen maar vandaag zit dat er dus kennelijk niet in. Na de “opwinding” van vannacht willen ze uitslapen en pas tegen negen gaat de deur open.
De teleurstelling dat ze “het licht niet op groen kregen” wordt nog even besproken maar dan wordt een volgend hoogtepunt op de kaart bekeken . De lange wil die kleine toch nog een plezier doen en wijst de streek Senja aan. Nog zo’n pareltje van Noorwegen heb ik ze horen zeggen maar dan wel nóg weer een stuk noordelijker. “En misschien zien we het daar dan wel weer” is zijn optimistische kijk op de zaak waarmee hij de kers op de Senja-taart probeert te plaatsen.
Hemelsbreed is het maar 166 km, maar als we laat in de middag aankomen is het 327 km geworden. Voor mij geen probleem, ik lig heerlijk relaxed op mijn kussen en regelmatig wordt er onderweg gestopt. En als we dan “ons plekje voor de nacht” gevonden hebben in Senja kan die kers meteen van die taart af. Het is zwaarbewolkt en af en toe ook wat regen. Hondenweer dus. Prima voor mij, maar die twee kunnen hun groene hoogtepunt ook vannacht weer op de buik schrijven.

Route: Laukvika-Gullisfjord-Steinsland-Bjerkvik-Setermoen-Finnsnes-Senna
Gereden kilometers: 328
Coördinaten slaapplek: N 069°14,710’ O 017°57,442’

Geschreven door

Al 14 reacties bij dit reisverslag

Ik heb alleen maar hard gelachen hihihi, Baloe je bent me er eentje

Do 2021-09-12 19:12:32

Wat een top tekst Baloe 😂

Peter 2021-09-12 19:14:24

Heerlijk Baloe ik geniet van je verhaal want wat jij die lange en die kleine op papier zetten dat lukt mij niet .. tot je volgend verhaal

Tilly 2021-09-12 19:20:32

Mooi daar ook al de herfst in de bomen prachtig. Geer had je niet even de repeat knop kunnen induwen😁

Annet 2021-09-12 19:31:08

Nadat we eerst hard hebben gelachen om Baloe, hebben we daarna hard gelachen om de foto van Baloe met Gerard waarvan Wim +sorry daarvoor* zegt: goh dat lijkt Vader Abraham wel. Keep on the writing. Heerlijk verhaal weer

Andrea en Wim 2021-09-12 19:41:40

Die foto van het noorderlicht is van internet gepikt en nog een beetje waziger gemaakt. 😁

René 2021-09-12 21:16:01

Grapje.

René 2021-09-12 21:16:30

Baloe wat jammer dat die kleine dat groene licht niet heeft gezien. Zeg tegen haar dat we zo wie zo niet verder noordelijk hadden willen trekken maar toch nog zeker 2 weken in Zweden blijven.

Henk Massen 2021-09-12 21:19:59

Ballin, ik mis een foto van die kleine in haar blootje!

Bert Wetzels 2021-09-12 22:30:59

Haha Baloe, wat ben je toch een grapjas. Zo leuk zoals jij het moment beschrijft dat die lange naar buiten stuift en die kleine in haar blootje in paniek is. Zul je ook net hebben! Zoiets heb ik vorige week ook beleefd. Ik verwachtte een belangrijk telefoontje. Wachten, wachten, wachten en net zat ik in bad, kliedernat, en jawel hoor ....ring. snel uit bad, iets aantrekken. Alsof ze het erom doen. Ja daar hebben jullie honden geen last van. Jullie zijn altijd puur natuur, maar voor ons mensen is dat toch wel een ander dingetje. Fatsoen, schaamte heet dat. Gek eigenlijk. Nu was ik wel niet aan het beeldbellen, maar je weet maar nooit. Dus zo'n hondenleven heb je nog niet. Voor ons is het ook niet altijd een makkie. Wel jammer dat die kleine en die lange het licht niet hebben gezien, maar dat wist je allang he? Wees maar een beetje lief voor die twee ze zijn vandaag gewoon een beetje moe, maar wel lief.

Yvonne Sormani-Simons 2021-09-12 22:47:16

Hé ik zie dat jullie door een nij zeer bekend gebied hebben gereden. Ik had jullie nog wel naar een paar mooie schietbanen kunnen leiden. Waarschijnlijk hebben jullie de kazernes wel opgemerkt in Setermoen en Barduforss. Die hoge brug in Senja ken ik ook :-). In de stad Tromso lag ooit een cache genaamd: "Zuurtje's gift". Gaan jullie toch nog 'even' naar de Noordkaap? Zonnig spoor Fritz & Anne

Fritz 2021-09-13 11:04:17

@Fritz Die schietbanen waren niet te missen, zelfs zonder geweer 😏 Honderden rode bordjes met een pijl wezen die richting uit. Werd me niet duidelijk of ze ons daar naar toe wilden lokken of juist weghouden? We hebben nogal de neiging om een rode pijl te volgen. 🤓

Geer.en.Car.on.tour 2021-09-13 11:48:23

Heerlijk verhaal

Susan wijen 2021-09-13 12:29:53

😂😂baloe , gekke hond

Joke 2021-09-14 13:30:48
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.