Partir c’est mourir un peu.

Nederland, Sittard-Geleen

Epiloog: partir c’est mourir un peu....

Een dagje eerder dan gepland zijn we thuis. Oostenrijk waar we altijd op ons gemakje doorheen trekken en we graag nog een dag blijven hangen ontvangt ons weer eens met een bak hemelwater. Niks mooie vergezichten maar met de ruitenwissers op standje hoog net voldoende zicht om veilig te rijden. De overnachting in Zirl is niet meer dan een overnachting en de laatste km’s door Duitsland worden werden begeleid met: ‘teilweise Regen und Schauer und Staus und stockender Verkehr’.
En dan maak je gewoon dat je thuis komt.
Onderweg genoeg tijd om terug te kijken op de afgelopen 37 dagen. We hadden ons zelf beloofd het rustig aan te doen en dat is prima gelukt. Het uitzonderlijke mooie weer heeft daar ook aan meegeholpen. Alle dagen temperaturen van rond de 30°. Dan zorg je vanzelf dat je in de buurt van (zee)water zit. En de combinatie van die twee drukken het reistempo behoorlijk. Verveeld hebben we ons echter geen moment. De indrukken van de prachtige streek blijven boeien. De ontmoetingen met de mensen ook.
We waren erg blij dat Bernd zo’n fijne nieuwe woonplek gevonden had en in goede gezondheid was. En de ontmoeting met Juliette was ook bijzonder. Zo benieuwd hoe het haar verder zal vergaan in de komende maanden.
Voor ons zit het er echter weer op. En hoewel ons de vakantie niet lang genoeg kan duren is thuiskomen ook nooit een straf.
We pakken allebei de draad weer snel op, ook al is het dan geen rode draad, zoals we deze reis begonnen.
De Griekse huisgenootjes van Car lopen weer in haar tuintje. Baloe heeft een grondige was en borstelbeurt gehad en mag samen met Car weer acte de présence geven op twee hondenshows dit weekend in Maastricht en Turnhout.
En we prijzen ons gelukkig dat dat allemaal kan. Onze familie en vrienden die ons dit gunnen en zorgdragen dat thuis alles goed verzorgd wordt. Dus ook nu weer: Bedankt allemaal! Ook door jullie kunnen wij weer terugkijken op een fantastisch reisjaar en mogen we vooruitzien naar nieuwe reizen. Voor 2019 zit het voor ons er op. Maar over 5 maandjes gaan we , bij leven en welzijn, onze koffers, weer pakken.
Dan staat Sri-Lanka gepland. Vier weekjes trekken we dan door dit prachtige land. Een bijzondere reis om te vieren dat we het inmiddels 10 jaar met elkaar uithouden. En het samen reizen is toch ook wel de rode draad door onze relatie. Uit de vele reacties op onze schrijfsels op Pindat merken we dat het jullie nog steeds niet verveelt. Dus ook voor komende reis hopen we dat je weer aanhaakt.
Dus tot ziens wat ons betreft.

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Weer heelhuids thuis . Is ook wat waard toch? En nog effe en dan kunnen jullie weer. Vijf maanden zijn zo om.🙋‍♀️

Jeanny. 2019-09-28 15:22:11

Welkom thuis Ik heb genoten van Jullie reisverslag,op na de volgende trip👍👌

Ben ottenbros 2019-09-28 15:51:32

Ook wij zijn inmiddels thuis. Misschien gaan we nog een keer dit jaar. Wij kijken nu al uit naar jullie nieuwe trip.

Henk Massen 2019-09-28 16:22:45

Was weer leuk om jullie verhalen te lezen. Ik blijf nog 1,5 week op Lanzerote. Elke dag rond de 27 graden, zeewater heerlijke temperatuur.🤗

Roelie 2019-09-28 17:26:45

Zo jongens wel 5 hele maanden thuis? Of toch nog tussendoortjes? Ik heb in ieder geval weer genoten van jullie belevenissen

Joke 2019-09-28 17:37:01

Kleine-Lange en Baloe , welkom thuis Ik heb ( mee ) genoten van jullie reis Ik lees 1x per week meerdere verslagen en reageer af en toe. Veheug me nu al op jullie volgende trip naar Sri-Lanka Wel makkelijk Gerard nu hoef je geen rebus op te lossen je weet waar je naar toe gaat ....ik zal beslist aanhaken wil het reisverslag niet missen van jullie bijzondere dag

Tilly 2019-09-28 18:21:54

Ja, ja, wat zei zoete lieve Gerritje ook al weer?????? Fijn dat jullie weer heel thuis zijn. Ja, ja, wat zei onze zoete lieve Gerritje ook al weer?????? In ieder geval:Welkom thuis!

h.g.blaauw 2019-09-28 18:36:07
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.