Dé verrassing. :)

Sri Lanka, Tangalle

Dinsdag 10 maart 2020 / Gerard.


In de 10 jaar dat we elkaar nu kennen, hebben we enorm veel leuke dingen samen gedaan.
(Rond) 10 april vieren we deze verjaardag altijd met iets speciaals. Elk jaar staat er dan een verrassing op me te wachten en heel vaak is dat een reisje samen.
Dit jaar wordt het 10e jaar en Car wilde nu eens extra uitpakken. Vandaar dat ze met heel veel gepuzzel deze prachtige reis in elkaar heeft gezet. Ik wist hiervan pas enkele maanden geleden, maar toen ik het programma te lezen kreeg bleef de laatste week oningevuld. Ik kan heel goed tegen dit soort geheime verrassingen maar voor Car zelf is het een Tantaluskwelling als ze zolang haar mond dicht moet houden.
Maar vandaag wordt het raadsel voor mij onthuld. Als we wakker worden krijg ik zoals altijd op de 10e van de maand, een lief kaartje in de handen gedrukt. Maar nu zit er ook een dichtgevouwen A4-tje in de envelop.
Glunderend zit Car naast me en kijkt gespannen hoe ik zal reageren.
Als ik mijn ogen snel over het formulier laat glijden is mijn eerste reactie: “Hè???
Als ik nog eens beter kijk, komt een nog verbaasder: Hè?
Langzaam dringt het dan tot me door dat ik een ‘vluchtbevestiging’ in de hand heb. Niet voor de terugreis, maar al over 4 dagen van Colombo naar Male Velana. Mijn verbazing wordt alleen maar groter en mijn woordenschat om te reageren blijft hangen op dat schaapachtige : hè????
“We gaan naar Male-wat-voor-iets vliegen?” Ik kijk Car verbouwereerd niet begrijpend aan. Dit had ik nóóit verwacht. Ze helpt me nog wat verder uit de droom om uit te leggen dat Male Velana de luchthaven is van de Malediven. Dat is ongeveer anderhalf uur vliegen van Colombo. Daar charteren we dan een speedboot die ons naar het piepkleine eilandje ’Guraidhoo” brengt waar we de laatste dagen van onze vakantie eens goed gaan relaxen.
Mijn verbazing slaat om in wat meer woorden: “Whauw, wat prachtig!!! Hoe kom je daar nou bij? “
En dan kan ze eindelijk lucht geven aan haar zo zorgvuldig stil gehouden verrassing.

Toen ze ruim een jaar geleden deze reis naar Sri Lanka al aan het plannen was, kwam haar collega Alex met de opmerking dat ze dan ook wel door kon vliegen naar de Malediven en zo is deze verrassing tot stand gekomen en zit ik nu nog vol ongeloof te kijken.

De rest van de dag krijg ik volop de tijd om te wennen aan wat me te wachten staat. We rijden namelijk naar Tangalle helemaal in het zuiden. Het kwik loopt tegen de 35° en het zien van de prachtig azuurblauwe zee is geweldig.
Ons hotelletje voor twee nachten is ook prima. Kamer op de bovenverdieping met ruim balkon. Airco en plafond ventilator. Koelkastje op de kamer en een keurige badkamer. En..... zicht op zee. Rest van de middag wordt zwemmen, strandwandeling met twee caches, lekker eten, biertje, wijntje en dat is voor mij meer dan genoeg. Maar Car heeft nog een uitstapje naar het 10 km verder gelegen ‘Turtle Beach’ . De naam zegt al genoeg hè. Een echt Car momentje. Ze gaat met de tuktuk samen met de gids en dat geeft mij de gelegenheid dit even ‘op papier’ te zetten en af te sluiten met:
Wat een schitterende verrassing!!!!

Geschreven door

Al 11 reacties bij dit reisverslag

Wauw wat een leuke verrassing zeg. Ff nog een paar dagen ontspannen. Daan is ook helemaal gek van Sri Lanka , maar door jullie verhalen en prachtige foto’s begrijp ik hem nu nog beter.

Joke 2020-03-11 05:40:05

Wat ongelooflijk vet....! Zo’n vriendinnetje zou ik ook wel willen hebben...! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️🥂🍾🌈

Katinka Vliegen-kessels 2020-03-11 07:07:23

Wat een schitterende reis, wat een mooie verhalen en wat een sfeervolle foto’s en...wat verrassing!

Yvonne 2020-03-11 07:23:58

Super leuke verrassing, wat een mooie reis. En wat een afsluiter. Proficiat met dit tinnen jubileum.

Herman 2020-03-11 08:27:04

Wat een prachtige verrassing 😘proficiat 🍷

Mia 2020-03-11 08:44:06

Wat een pracht kado !!! Wij wisten het en verheugden ons op de dag dat je het zou horen. Gefeliciteerd jullie ( zoete) twee. 🥰😍🌹🍀

Gerda 2020-03-11 09:24:10

Hoi Gerard Gefeliciteerd had ik jullie al wat een prachtige verrassing ik had je gezicht willen zien maar een foto maken dat ging niet je lag nog in je bl...e in bed Veel plezier op de jullie laatste bestemming

Tilly 2020-03-11 09:30:42

Zoooo....! Wat een mooie berichten! Alvast gefeliciteerd en een hele fijne week op de Malediven gewenst! En voorzichtig lopen daar!

Riet 2020-03-11 09:43:59

Na zo'n avontuurlijke reis is dat natuurlijk de beste afsluiting lekker niets doen en een prachtig eiland. Heerlijk toch.

Annet 2020-03-11 10:30:03

Allereerst gefeliciteerd met het 10 jarig bij elkaar zijn. Dit is echt een verrassing en heel mooi bedacht. Dus flink genieten en niet te bruin worden.

Jeanny en Kees 2020-03-11 21:30:33

Wat een verrassing!!! Die Carry is toch echt een keizerin om reisjes en verrassingen te bedenken. Geweldig hoe zij dat altijd voor elkaar krijgt en ook nog weet te verzwijgen. Super voor jullie twee en wat een leuk vooruitzicht. Dat wordt genieten jongens . 10 jaar alweer een hecht paar, niet alleen tortelduifjes, maar ook echte reisduiven!!! I love you both

Yvonne Sormani-Simons 2020-03-12 09:04:26
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.