Post uit Nederland

Nepal, Kathmandu

Yes vandaag kwam Elina weer naar t werk! Ze wilde me vroeg bij de weg ophalen 9.30 uur wat ze wilde eens op tijd komen nadat ze 2 weken niet op t werk is geweest. Ik ging na een douche en ontbijtje naar de hoofdweg maar dacht wel dat Elina er niet om half zou zijn. Ik kwam mijn 'wachtbuddy' tegen. Zij dacht dat ik allang naar huis was en vroeg daarom of ik mijn stage had verlengt. Nee, ik ga over precies 2 weken naar huis. 2 weken.. dat is echt niet lang meer. Het idee dat ik hier 4.5 maand geleden naar toe kwam helemaal alleen beginnend aan een nieuw avontuur en nu gewoon het gevoel hebben dat ik hier mijn leven weer achter me moet laten.. Het besef van alle momenten die ik heb meegemaakt mede dankzij Elina die mij kennis heeft laten maken met heeeel veel mensen, de momenten waarvan ik heb geleerd en van ben gegroeid.. ik begin t me steeds meer te beseffen. De eerste weken die zo lang leken en de eenzaamheid die ik vooral in t begin had; niemand om even mee te praten over hoe je dag was, niemand waarmee je even een gesprek kan voeren of wat dan ook om even af te schakelen van t werk. Het is allemaal zo anders tegenwoordig via zo'n mobiele apparaat. Ik heb nu echt beseft dat je meer moet genieten van elkaar en de gebeurtenissen op een dag. En ik vond een televisie al niet heel belangrijk in mijn leven, maar ik wil nu ook echt mijn telefoongebruik gaan verminderen. Het leven is zo veel mooier als beseft dat je leeft.
Zo dat was even een heel verhaal, om weer even terug te komen op wat ik deze dag heb gedaan:
Ik ging met de scooter naar het werk. Het eerste wat Elina zag was de kaart die mama en papa hadden gestuurd om Dev en Elina te feliciteren. Ze vertelde me achteraf dat ze dacht dat Chitra een kaart voor haar had achtergelaten, maar dat ze dat raar vond want hij was gewoon op haar receptieparty. Ze vond de kaart erg lief.
Vandaag hebben we weer een vergadering gehad over xplore. Ik moet namelijk best gedetailleerd het programma gaan vertellen op de eerste dag, dus ik moet ook weten wat t programma is en wat ik kan vertellen. Het is fijn dat ik zelf bijna alle plekken heb bezocht die zij ook zullen bezoeken. Dat verteld een stuk makkelijker. Elina en ik maakte beide aantekeningen. Ik vond t best een opgave om in het engeks te luisteren en tegelijk in het goed engels op te schrijven. Achteraf was mijn aantekening ook een wirwar aan woorden terwijl Elina zo netjes had genotuleerd. Ik heb dan uiteindelijk ook haar aantekening gekopieerd en mijn aantekeningen daar bijgeschreven. Ik was voor de lunch nog bij het supermarktje oreos gaan halen en kwam onderweg de hoteleigenaar tegen van t hotel waar mijn ouders hebben verbleven. Een beetje raar om hem zo tegen te komen aan de andere kant van de stad. Ik heb hm gezegd dat ik binnenkort even langs kom want ik moet nog een boeking maken voor mijn laatste 3 nachten. En ik ga dan denk ik meteen even met Elina nieuwe schoenen kopen want zij wil ook goldstars en ik wil graag nog hele schoenen kopen voordat xplore komt. Verder zal ik deze week nog een taart kopen en de cadeaus overhandigen om Chitra en Elina te bedanken. Ook staat er nog op de planning dat ik bij Anusha blijf slapen. Daarbij moeten de laatste puntjes op de i van mijn stageverslag. Druk druk druk dus.
Als lunch zijn Elina en ik bij het Tibetaans restaurantje gaan eten waar ik al 2x met Anusha ben geweest. We bestelden cola, chicken chili en thukpa (noedelsoep). Ik vond deze thukpa niet zo lekker maar Elina wilde graag thukpa. Overigens delen wij vaak ons eten dus het is eigenlijk zo dat wij samen 2 gerechten van de kaart kiezen en niet ieder 1.
Na de lunch zijn er nog aantal mensen voor marketing in kantoor geweest en zelfs de baas van t busverhuur. Chitra wil namelijk dat de 2 buschauffeurs een t-shirt van Evergreen Tours dragen. We hebben 2 bussen nodig voor 42 personen die komen. De bussen hebben namelijk minder plaatsen dan in Nederland en achterin zitten wordt niet aangeraden.
Na kantoor zou Elina me weer afzetten maar haar achterband leek weer aan de lege kant dus we durfden het niet aan om mij achterop te nemen. Elina zou dan naar een bandenspecialist gaan en ik lopend naar huis en dat deden we ook.
In mijn appartement heb ik vandaag vooral even gerelaxed en heb ik eten gekookt. Weer hetzelfde als gisteren aangezien ik nu niet veel anders kan.
Nu is t al laat en ga ik maar stoppen met typen.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Mooi beschreven dat je zo bent veranderd en anders tegen het leven kijkt door je ervaring van de laatste maanden!

Petra 2017-07-10 21:56:58

Kleine meisjes worden groot niet alleen fysiek maar ook mentaal. Groeien Door dergelijke ervaringen is toch geweldig om als ouders te mogen meemaken. Dank je wel Marjolein! Ik kijk uit naar jou en je toekomst!

Will 2017-07-10 22:08:58
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.