McDonald als lunch!

Nepal, Kathmandu

Vanochtend begon ik mijn dag met 2 boterhammen en een scrambled egg. Dat was dus een erg goede ochtend! Totdat ik uit het raam keek en zag dat het regende... tja dat was ook zo voorspelt voor de komende dagen, maar beetje jammer dat droevige weer. Wat ik gister was vergeten was mijn jas dus die nam ik vandaag zeker mee. Ik stond om 9:40 klaar met mijn jas aan, tas op mijn rug en de poncho erover. Totdat ik een appje kreeg van Elina dat ze er pas over een dikke 20 minuten zou zijn. Dan maar even die regenkleding uitdoen.
Elina zou dus om 10 uur bij de hoofdweg zijn, maar ik vertrok pas om 10 uur vanuit mijn appartement... Ik had toch besloten om mijn poncho in mijn tas te doen, het leek niet zo heel hard te regen. Mocht ik bij de hoofdweg erachter komen dat het toch flink regende dan kon ik altijd nog die poncho aandoen. Ik probeerde een beetje door te lopen, ondanks dat het niet heel ver is. Bij de hoofdweg aangekomen was Elina er nog niet, maar binnen een minuut zag ik haar aankomen. We gingen samen naar kantoor, maar er was een beetje file. Midden in Thamel was het druk waardoor ik bijna een paraplu in mijn oog geprikt kreeg, ofja zo leek het, heb nog altijd een bril ter bescherming op. Doordat die paraplu zo dichtbij kwam maakte Elina een uitwijk naar rechts, maar het was een beetje modderig, dus we gingen bijna onderuit, maar het ging goed. Als we onderuit zouden gaan dan had ik waarschijnlijk toch niet veel open, want we reden echt slakkentempo.
Op kantoor aangekomen was Chitra aanwezig, wat een beetje raar was, want hij zou voor 2 dagen naar Pokhara gaan. Hij is uiteindelijk niet gegaan omdat het regende, maar hij hoopt binnenkort als het weer droog is, weer te kunnen gaan.
Het plan vandaag was ook om mijn visum te verlengen. Je kunt maximaal 150 dagen verblijven in Nepal, maar ik kon in Nederland niet meteen een visum voor 150 dagen kopen/aanvragen. Ik kreeg dus een visum voor 90 dagen en die moet ik dan hier met 60 dagen verlengen. Dat betekend ook dat er niet veel tijd is om nog rond te reizen in dit land, maar ik denk dat ik na mijn stage ook wel weer graag naar huis wil en ik heb al wat plaatsen gezien en zal binnenkort nog meer bezichtigen. Maar we zijn dus niet mijn visum gaan verlengen vandaag, omdat je dan vroeg in de ochtend moet gaan, maar het was 's ochtends dus ook aan het regenen.
Op kantoor heb ik eerst aan mijn stageopdracht gewerkt totdat ik van Chitra de taak kreeg om weer een trip op Quotatrip te zetten. Alweer werd ik na de eerste keer proberen op te slaan eruit gegooid. Dan maar alweer opnieuw. Gelukkig was deze trip maar 9 dagen, die van gisteren was 21 dagen.
Vervolgens moest ik op Experee dezelfde trip toevoegen, maar ook met de beschikbaarheden. Chitra zei dat ik hiervoor dezelfde inloggegevens moest gebruiken, maar dat bleek niet hetzelfde te zijn. Chitra was op dat moment weg, dus ik kon het hem niet vragen. Toen hij weer terug kwam gaf hij me een andere inlogcode die wel werkte. Experee vraagt heel veel details, dit is denk ik de site die ik ook in het begin van mijn stage een keer moest gebruiken. Ook moet bijna alles worden ingevuld. Chitra zei dat ik gewoon alles moest kopiëren van de website, maar heel veel kon ik daar weer niet vinden. Ik had gevraagd of Elina mij kon helpen, want die had op dat moment ook niks te doen. Zij heeft samen met mij geprobeerd om het in te vullen, maar zij wist ook niet alles. Chitra was toen weer weg, dus ik moest weer wachten tot hij terug was. Hij geeft mij meestal taken als hij weg moet, dus als iets dan niet werkt is hij niet aanwezig en moet ik wachten tot hij er weer is. Hij heeft ons daarna geholpen. Maar het opslaan lukte niet, we kregen telkens een foutmelding maar weten niet waarom. Ik moest maar op de saveknop blijven rammen... maarja dat heeft natuurlijk geen nut. Uiteindelijk werden we eruit gegooid en kan ik morgen weer lekker opnieuw beginnen!
Elina en ik wisten niet wat we wilde eten als lunch. Elina had Shicir gebeld of hij weer met ons kwam lunchen. We gingen dus samen met Shicir lunchen, maar we hadden geen idee waar we heen liepen. Shicir had vandaag gekozen voor McDonald Restaurant! Nee, geen bigmac, happy meals of mcflurry's. Dit restaurant heette gewoon McDonald Food Cafe Restaurant. Elina besloot vandaag nadat we 2 minuten zaten al wat ik ging eten. Hmm, ik wilde eigenlijk zelf kiezen wat ik ging eten, want dadelijk kreeg ik weer iets waar ik geen zin in had. Ze bestelde Aalu Paratha. Toen ik vroeg wat dat was kreeg ik het antwoord "a surprise". Het bleek een soort van pannenkoek te zijn, waarin aardappel (Aalu) zit. Deze Aalu Parantha bevatte ook nog chili. Daarnaast bestelde ze "een pannenkoek" met boter erop en kregen we een bakje met een saus van gepureerde bruine bonen met daarin ui, tomaat, kikkererwten, chili en peterselie. Op zich niet verkeerd om te eten, maar ik had liever wat anders gehad als lunch.
Weer terug op kantoor ging Chitra weer weg. Toen kwam Gyan weer. Vandaag kwam hij zijn smartwatch showen. Die had hij gister gekocht maar hij wist niet hoe hij werkte en hoe hij die moest verbinden met zijn telefoon. "Marie, please help me" "Marie, explain me please" De eerste keer vroeg ik wie Marie was. Dat blijk ik dus te zijn.
Ik denk dat ik mijn zomerjob in de smartwatchwinkel kan doen, want ik voelde me net een verkoopmedewerker die alle tools en tricks even moest uitleggen aan de klant. Nadat ik alles had uitgelegd en meneer even met zijn smartwatch had gespeelt (weer afleidende muziek, op standje hard, met nummers zoals "I have a pen, I have pineapple, uhh Pineapple pen"), vertelde hij me dat hij hem terug ging brengen want op de verpakking stond een analoge klok met datum, maar hij kreeg bij zijn analoge klok geen datum. Van blij naar teleurgesteld.
Chitra heeft een beoordelingsformulier die klanten moeten invullen na hun reis, zodat we weten wat we de volgende keer anders moeten doen etc. Deze wilde hij graag in Survio geplaatst hebben. Hij had mijn enquête laatst op de website geplaatst en vond de enquête van Survio er wel erg goed uitzien dus hij wilde dat ook voor zijn beoordelingsformulier. Dus ik heb voor hem een nieuw account, maar ook een formulier aangemaakt die hij dan binnenkort door middel van een link op zijn website kan plaatsen.
Vandaag kwamen er ook nogal wat telefoontjes binnen. Elina had een telefoon opgenomen, maar dacht dat het iemand uit Nederland was, dus had ze mij de telefoon gegeven. Het was een man uit Zweden en hij vroeg of ik Chitra was... Uhm nee.
Verder kwam er een websitedesigner vandaag op kantoor toen Chitra er niet was. Hij vroeg of ik de eigenaar was van Evergreen Tours. Uhm nee..
Na kantoortijd ben ik naar huis gelopen, omdat Elina nog naar de winkel ging om spullen te kopen voor de versiering van Dev's huis voor de bruiloft. De bruiloft vind volgende maand plaats.
In mijn appartement heb ik weer wat rust genomen en heb ik vandaag kipworst, friet, courgette en wortel klaargemaakt.
Nu ga ik nog even puzzeltjes maken denk ik en dan slapen. Morgen ga ik dus wel mijn visum verlengen en komt Elina mij eerder ophalen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.