Heb ik weer...

Nepal, Kathmandu

Ik heb vandaag gewoon geslapen tot 8:30 uur. Elina liet me weten dat ze nog in Hetauda was dus dat ze vandaag niet naar kantoor kwam, maar wel naar Kathmandu. Ik ging weer lopend naar stage. Het was vanmorgen al best warm. Op kantoor was Chitra er vandaag wel gewoon op tijd. Het ging al beter met hem. Hij vroeg of hij voor mij een busticket voor morgen moest bestellen, maar na heel lang twijfelen heb ik toch besloten niet te gaan.. Misschien krijg ik er spijt van, maar op dit moment geef ik even meer prioriteit aan het op orde stellen van mijn eigen zaken. Even een gerichte planning maken voor mijn stageopdracht en daar ook weer tijd in besteden. In Gorkha zou ik 3 uur omhoog moeten hiken om een cheque af te leveren.
Ik heb vandaag op kantoor tours moeten invullen in Experee, die site die ik echt niet leuk vind. Maar vandaag werkte ie wel mee en ik heb er gewoon een ingevulde tour naast gehouden, zodat ik wist wat ik moest invullen (heel veel details).
Na het middaguur vroeg Chitra of ik naar de bank kon gaan. Daar ging ik dan weer naar de bank, lekker even een korte wandeling. Bij de bank wist ik vandaag wel waar ik moest zijn. Ik had C398 en op het bord stond C372. Even wachten, maar dat gaat altijd zo snel. Ik gaf mijn papiertje (met als nieuwe naam: Ms. Marion) aan de vrouw achter de counter en wachtte. Het duurde wel langer dan normaal. Die vrouw vroeg of ik een legitimatie bij had. Nee dat had ik niet, waarom vragen jullie nooit naar een legitimatie en toevallig vandaag wel? Misschien omdat de vorige keer er geen Ms Marion op stond maar Ms Marialone? Die vrouw zag het dit keer door de vingers en ik moest 2 keer tekenen. Toen kreeg ik het geld.
Ik ging terug naar kantoor en heb daar voor Chitra moeten zoeken naar designs voor de T-shirts. Ook heb ik mijn formulier van de Immigration Department ingevult online, maar daar kreeg ik daarna een scherm om een bewijsmateriaal uit te printen. Printen gaat niet vanaf mijn laptop want de wifi van de printer doet het niet en Chitra is de kabel kwijt. Dan maar hopen dat de link ook werkt als ik die doorstuur naar Chitra. Dus ik stuurde de link door en hij kon het openen, maar de printer deed het niet. De scanner is ook kapot dus ik kon mijn paspoort niet scannen. Na paar uur kon Chitra het eindelijk uitprinten.
Als lunch ben ik vandaag een sandwich gaan halen bij Hotbread. Ik wilde eigenlijk aardappel ofzo, maar ben bang dat die mensen e dan niet begrijpen of me meer laten betalen.
Om 17:30 uur kon ik naar huis, want voor die tijd was Chitra met Gyan weg, maar er kwam een gids en die heeft Chitra toen gebeld en gevraagd of hij naar kantoor kwam.
Ik liep meteen in een weg door naar de supermarkt want ik had geen vlees meer. Het was mega druk op de weg en dat vond ik eigenlijk niet zo fijn met een laptop en een portemonnee etc. in mijn rugzak. Dus die heb ik maar op mn buik gedragen.
Vlakbij de supermarkt stond een bus langs de weg en iemand lag eronder om iets bij de achteras te repareren. De linker achterwiel hadden ze er ook afgehaald en onder de bus gelegd als krik. Maar toen opeens, de bus kantelde terug en die man lag er nog onder... hij schreeuwde om hulp, wat bij mij nogal door merg en been ging. Heel veel mensen stormde erop af, normaal ben ik ook zo nieuwsgierig, maar dit keer hoefde ik het toch echt niet te zien.
Bij de supermarkt heb ik alleen hetgene wat ik ook echt nodig had in mijn mandje gedaan, want ik was laatst al naar de supermarkt geweest (maandag). Dus ik had 2 pakketjes kipworst, frietjes, sperziebonen en appels. Dat bij elkaar koste schijnbaar meer dan ik gedacht had. Het koste 1616 rupies en in mijn portemonnee zou ik misschien net 1350 hebben. Dat betekende dus dat ik bij de kassa stond en dacht Shit heb ik weer... Mijn bankpas werkt daar niet, want dat hebben we in week 1 al eens uitgeprobeerd toen Dev zonder geld stond. Dan maar mn boodschappen achterlaten en geld halen. Ik had gelukkig nog cash in mn appartement voor mijn visa dus ik hoefde niet opzoek naar een ATM. Die man onder de bus heeft het overleefd.
Ik ging naar mijn appartement en bij de poort aangekomen, kreeg ik de poort niet open. Heb ik weer... Ik op de bel geduwd, niemand komt, even later kwam de eigenaar aan op de scooter en die heeft de poort geopend.
Ik snel naar boven geld gepakt en weer terug naar de supermarkt gelopen. Daar lag het systeem bij die kassa eruit, maar ik vond t niet zo erg om te wachten. Na 3 minuten kon ik terecht bij een andere kassa en kon ik meteen afrekenen.
Om 18:30 uur kwam ik dan eindelijk thuis na een lange dag en heb ik meteen, nadat ik een appel had geschild, mijn laptop geopend om deze blog te typen.
Ik ga zo eten koken : kipworst, frieten en de courgette ga ik opmaken.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wat jammer dat je morgen niet meegaat met Chitra. Laat je een kansje liggen? wie weet? Maar ook goed dat je een planning maakt voor je stage opdracht. Dat zijn we wel van je gewend!. En wat fijn dat je winkel en je appartement zo dicht bij elkaar liggen. Heb je al water? Nee dan wordt dat wel volgende week. Hahaha

Will 2017-05-18 17:20:24

ik heb laatst water gehaald bij mij in de straat, maar moet binnenkort weer nieuw water halen

readandtravel 2017-05-18 17:30:46
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.