I'm so excited!

Nepal, Thamel

Vanmorgen schrok ik wakker. Het was zo licht in mijn kamer dat ik me afvroeg hoe laat het was. In een fractie van een seconde werd me duidelijk waarom ik eigenlijk wakker geworden was. Ik werd gebeld op mijn Nepalese telefoon. Meteen dacht ik dat het Chitra was om me te vragen waar ik bleef, dus ik keek snel even hoe laat het was voordat ik de telefoon opnam. Het was 8:05 uur. Waarom was ik niet wakker geworden van de wekker? Waarom belt iemand mij zo vroeg? Toen ik opnam werd al meteen duidelijk dat het Chitra was. Hij vroeg of ik nog sliep. Uh ja ik slaap zeker als ik tegen je praat door de telefoon... beetje rare vraag toch? Maar ik was wel nog niet helemaal wakker. Ik zei dat ik net wakker werd. Hij zei oke, dan kom ik nu om je water te brengen. Fuck... daar lig je dan in bed net wakker met je pyjama aan en je verwacht iemand binnen 10 minuten voor je deur. Je snapt natuurlijk wel dat ik uit mijn bed sprong, de eerste de beste kleren aantrok, me even opfriste in de badkamer en mijn rotzooi aan de kant schoof. Na een kwartier belde Chitra me weer en vroeg of ik naar beneden kon komen. Ja tuurlijk, ik ga die man niet al dat water in zijn eentje naar boven laten schouwen. Ik ging snel naar beneden en zag dat er geen 2 maar 4 pakketten stonden. Dat werd dus meerdere keren lopen, want ik kan echt geen 24 kilo in een keer naar de 4de etage slepen. Bovendien zijn die dingen echt enorm onhandig vasthouden. Chitra tilde natuurlijk wel 2 pakketten tegelijk, maar die kwam bekaf boven aan. En ik? ik ook! Het was al 27 graden ofzo dus toen eindelijk die 4 pakketten in mijn kamer stonden (8:25) wilde ik eigenlijk al weer een douche en wat anders aantrekken. Chitra dacht eerst dat ik klaar was om te gaan, dan zouden we samen met zijn auto naar kantoor gaan, maar ik had nog niet ontbeten. Hij ging alvast naar kantoor en ik nam snel een wastafeldouche. Daarna heb ik mijn ontbijt gegeten en me ingesmeerd met zonnebrandcrème.
Om 9:40 uur vertrok ik naar kantoor. Het was weer druk bij het tempeltje. Op kantoor aangekomen heb ik weer geholpen met brochures in enveloppen doen, brieven te vouwen, enveloppen dichtplakken en postzegels plakken. Bovendien moesten we ook telkens de adressticker bij de brief zoeken, omdat het niet op volgorde lag.
Internet was vandaag weer aan de trage kant. Ik heb weer gezocht naar e-mailadressen maar dit keer van bedrijven die aangesloten zijn bij een stichting of ander bedrijf zoals de ANVR, maar op de ANVR site staan geen e-mailadressen van members vrijgegeven dus die kon ik laten voor wat het was.
's Middags zijn Elina en ik 45 brieven naar het postkantoor gaan brengen en zijn we daarna gaan lunchen. We waren vandaag vergeten Shicir te bellen om te vragen of hij samen met ons wilde lunchen. Elina haalde pittig voedsel tegenover, dus ze vroeg wat ik wilde eten. Ik had vandaag zin in een kathi rol. Elina nam onderweg nog hetzelfde als gister mee (noten etc.). Ik besloot nog om aardappelen erbij te nemen. 6 stukken aardappel zijn maar 30 rupies. We hebben onze lunch op kantoor opgegeten. Na de lunch ging ik weer aan het werk, maar Elina had er niet zo veel zin in. Die bleef nog even op haar telefoon spelen. Ze belde nog even naar haar vader omdat ze nog geld van haar oom kreeg en ze vertelde me dat haar vader haar altijd vraagt wanneer ze nou gaan trouwen. In deze cultuur trouw je 3 keer waarvan 1x op 8 jarige leeftijd, de 2de keer is rond 12 jaar volgens mij. Nu is Elina 24 jaar en de meeste vrouwen trouwen voor de 3de keer voordat je 25 jaar wordt. Haar zus heeft haar trouwerij toen zelf betaald en geregeld. Bovendien moest haar vader op die dag werken en kon hij er niet bij zijn. Daarom wil die vader nu bij Elina een groot feest geven. Elina zegt dat ze nog even wil wachten met trouwen en Dev ook.
Elina liet mij ook een app zien met data waarop men kan trouwen. Er staan maar paar dagen. Ze geloven dat je huwelijk niet lang in stand zal blijven en je voor eeuwig ongeluk zult hebben als je trouwt op een dag die niet door de app wordt aangegeven.
Na een tijdje hoorde ik een motortoeter. Dat betekend dat Dev onder was. Elina ging dan ook supersnel naar beneden. Ze hebben buiten staan praten over... Jawel... wanneer ze willen gaan trouwen! En nog groter nieuws... ze willen proberen om binnen 3 maanden te trouwen, zodat ik ook nog op hun trouwerij aanwezig kan zijn! Super gaaf! Stiekem ben ik meer excited dan dat Elina is... Vanavond gaan ze samen even kijken naar mogelijke data.
Elina vertelde me ook dat er alleen al van Dev's kant meer dan 300 gasten zullen komen... dat wordt dan nog een drukke boel. Elina moet dan een rode jurk dragen en tegen die tijd zullen we samen naar een winkel gaan om voor mij een speciale Nepalese jurk te laten ontwerpen!
Chitra was ondertussen met een man die ook vaker over de vloer komt, weggegaan om thee te drinken. Wij hebben na kantoortijd alles afgesloten en zijn snel naar huis gegaan want de lucht begon nogal donker te worden. Wij dachten dat het zou gaan regenen ondanks mijn weervoorspelling geen regen meldde. Uiteindelijk heeft het ook helemaal niet geregend.
In mijn appartement heb ik zojuist eten gekookt: kip, courgette, masala kruiden en rijst.
Nu is het nog steeds warm en ga ik nu een beetje bijtijds slapen, want gisteravond kwam ik weer eens niet in slaap.


Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Wel heel super dat ze een datum gaan prikken, zodat jij nog de bruiloft bij kunt wonen! Met wie is ze op 8 en 12 jarige leeftijd getrouwd?

Petra 2017-04-18 16:58:16

Water genoeg de komende tijd Je krijgt nog soier ballen van al dat gesleep🏋️‍♀️🏋️‍♀️🏋️‍♀️

Jose 2017-04-18 17:09:44

ze trouwen dan niet met iemand, maar ik denk dat het zoiets is als je communie doen. Ja josé ik word nog een bodybuilder ahaha

readandtravel 2017-04-18 17:41:40

Nepalees huwlijk . Het was een bruiloft van een achtjarig meisje met een vrucht. Nee dit is geen grap. Deze bruiloft is gebruikelijk binnen de hoogste kaste van Nepal en wordt uiterst serieus genomen. Als een meisje ongeveer acht is trouwt ze met een vrucht. Wanneer ze voor het eerst menstrueert, trouwt ze met de zon. Vervolgens met een man. Dit wordt gedaan, zodat een meisje nooit weduwe kan worden. Want als je in Nepal weduwe bent stel je niets meer voor. Daarnaast kan een meisje voor het huwelijk sexueel contact hebben zonder dat dit een enorme schande is. Ze is immers al getrouwd.

Jan 2017-04-18 18:20:47

Bedankt ome Jan voor je aanvulling😉 ik dacht wel dat t eerste huwelijk met fruit of vruchten ofzo was. Heb ik ook weer wat geleerd

readandtravel 2017-04-18 19:11:57
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.