Happy Nepalese Birthday!

Nepal, Mah-Kwah-Cha Garden / Shahid Park

Toen ik 's ochtends wakker werd zag het er grijs uit buiten. Nou wist ik de dag van te voren al dat het op deze dag zou gaan regenen. Gelukkig heb ik een paar van die wegwerp poncho's, maar die kan je ook prima meerdere keren gebruiken. Ik deed zo'n mooie poncho aan om mijn tas met laptop maar ook mijn kleren te beschermen tegen de regen. Want ik wist al voor 99 procent zeker dat ik deze avond niet thuis zou slapen.
Toen ik naar stage liep, kwam ik erachter dat de regen heel erg meeviel. Als het zo zou regenen in Nederland zou je geen poncho aandoen, maar wel een paraplu opsteken. Maarja ik heb geen paraplu, met een poncho is het trouwens ook goed te doen.
Op het werk aangekomen, was ik nogal nat. Chitra was er al. Ik heb eerst maar even mijn tas neergezet, de deuren geopend en mijn poncho opgehangen. Ik zag dat ik een blaar had, maar mijn blarenpleisters lagen nog in het appartement. Balen vooral omdat ik dan morgen pas een pleister erop zou kunnen plakken.
Ik begon met het afmaken van mijn enquête. Graag allemaal even invullen via de volgende link, daarmee zouden jullie me heel erg helpen! https://www.survio.com/survey/d/F2O7R0A8U9U4N1O3L?preview=1
Rond 11 uur kwam Elina. Daar heb ik voor gezongen. Ze had Nepalese kledij aan en was nogal natgeregend. Ze ging even de post wegbrengen wat we laatst niet meer hebben gedaan. Ze vertelde me dat ze weer ging en dat Shicir me na het werk zou ophalen en dat we dan naar haar feest gingen.
Ik moest ook paar gegevens invullen op de website, dat heeft Chitra me even uitgelegd hoe dat werkte en daarna moest ik zelf aan de slag. Nu doe ik op de momenten dat ik even geen taak krijg van Chitra, e-mailadressen zoeken, want daar is hij altijd wel heel blij mee of ik ga verder met mijn stageopdracht.
Aan het einde van de dag was ik klaar met mijn enquête en heb ik deze laten controleren door Chitra. Ik vroeg hem of hij nog aanvullingen had, spellingsfouten zag of sommige vragen niet eens in het onderzoek wilde. Maar hij vond het allemaal prima. Later zag ik nog paar spellingsfouten...
Tussen de middag kwam Shicir om samen met mij te lunchen. Ik wilde graag een broodje van HotBread. Uiteindelijk nam hij ook een broodje van HotBread terwijl ik hem supervaak heb gezegd dat hij gewoon momo's kon eten als hij dat wilde. Dus ik voelde me een beetje schuldig. Vooral toen hij een beetje begon te klagen over zijn pizzabroodje want het was een vegetarische in plaats van kip en hij was koud. Zelf had ik een croissantje en kaneelrol.
Na het werk kwam Shicir me ophalen. We liepen samen naar zijn scooter die een straat verder stond. Hij zei tegen mij dat hij zijn helm was vergeten op het werk. Dus we liepen richting zijn werk. Daarna zei hij ohnee ik denk dat hij toch in mijn scooter zit, dus we liepen weer terug. Toen hij zijn scooter open deed zat er geen helm in. Dus we moesten weer terug lopen naar zijn werk. Zijn werk is niet zo ver van ons kantoor af, maar ja ik had nogal erg veel last van die open blaar...
Uiteindelijk lag zijn helm inderdaad op zijn werk en zijn we daarna naar zijn scooter gelopen. Vanuit daar zijn we met de scooter richting Kirtipur gereden. Ik vertelde Shicir dat ik nog geen cadeau voor Elina had, omdat ik gewoon niet goed weet wat ze leuk vind, ik ken haar pas 4 weken. We gingen naar een giftshop waar ze mokken, nepbloemen, fotolijstjes, knuffelberen, sleutelhangers, verjaardagskaarten, Boeddha-beeldjes etc. verkochten. Typische spullen waar je in Nederland niet iedereen blij mee kan maken. Ik zei tegen Shicir dat hij maar iets moest uitzoeken en dat ik het wel zou betalen want ik had echt geen idee. Eerlijk gezegd zag ik niks leuks... Shicir zei ook dat hij het niet wist. Daar heb je wat aan dacht ik... Uiteindelijk gingen we weer en zijn we even verderop een andere winkel ingegaan. Daar heb ik een minionbeker met lepel en een kaart voor haar gekocht, want Shicir zei dat hij ook een mok had gekocht omdat hij gewoon niet wist wat hij moest kopen. Bij het afrekenen zag Shicir een sleutelhanger van OneDirection. Kwam dat even goed van pas. Ze blijkt OneDirection super leuk te vinden en ze heeft laatst haar rijbewijs gehaald.
Toen we de winkel uitliepen ging Shicir naar Elina bellen. Hij vertelde me dat hij de weg naar Kirtipur niet helemaal wist terwijl Elina tegen mij zei dat hij dat wel wist. Ja sorry ik kan je de weg niet wijzen ik heb alleen een beetje een fotografisch geheugen, maar dan houdt het op. Hij heeft uiteindelijk een soort van TomTom op zn mobiel gezet. Ik moest hem maar de weg wijzen.
Kirtipur vind ik trouwens een heel mooi gedeelte van Kathmandu, want het is op een heuvel gebouwd en er is veel natuur. Het Epen van Kathmandu kan je wel zeggen. Dus ik vond het niet erg om achterop de scooter te zitten, want ik vind het heerlijk om van de omgeving te genieten terwijl we ergens naar toe rijden. Ook in Nederland vind ik het harstikke leuk om gewoon een rondje te gaan rijden naar België, Luxemburg of gewoon naar Epen.
Ohnee ik kon niet zo veel genieten van de natuur want ik moest natuurlijk op die TomTom kijken waar we naar toe moesten. Uiteindelijk gaf de TomTom aan dat we ergens naar rechts moesten terwijl dat dat geen weg was, ofja meer een modderstraatje dat uitstrandde in een weiland. Tja die TomTom sloeg nogal op hol. Shicir heeft toen maar ergens gevraagd. Die vertelde dat we beter terug konden rijden en daar een afslag moesten nemen, maar we konden ook daar afslaan, maar dan zouden we een beetje omrijden. Shicir koos voor de omweg. De straat waar we ingingen was echt een berg, waardoor ik op een gegeven moment dacht dat die scooter ons niet helemaal naar boven zou krijgen. Maar boven werden we wel echt beloont met prachtig uitzicht over rijstvelden.
Na wat slingerweggetjes, heuvels op en af, kuilen ontwijken of juist niet, kwamen we aan bij Kirtipur Klooster. Elina had tegen Shicir gezegd dat ze daar waren toen hij had gebeld. Dus we hebben daar gebeld maar Elina nam niet op. Toen zijn we doorgereden naar haar hostel en een lokaal restaurant dat ik herkende, want Shicir zei dat ze bij een restaurant waren. Toen Shicir nog eens belde zei Elina dat ze bij een restaurant bij dat klooster waren. Bij het klooster zagen we Elina nergens bij naastgelegen restaurants. Uiteindelijk bleek dat we via een trap omlaag moesten lopen en dan rechts een paadje in moesten steken. Daar was een restaurantje waar we even feest gingen vieren. En wow wat een mooi uitzicht ook weer op huizen en rijstvelden. Helaas was het al donker waardoor ik niks op mijn camera zag toen ik een foto maakte.
Elina en haar vrienden waren nogal aangeschoten toen wij arriveerden. Ze hadden lokale witte wijn op. En hadden al wat gegeten. Ik besloot om deze avond niet alcoholische drank te nuttigen, omdat ik de afgelopen weken me af en toe niet goed heb gevoeld en ik dus even mijn gezondheid eerst op peil wil hebben voordat ik weer van het leven geniet mét alcohol. Bovendien drink ik nooit veel alcohol.
We hebben daar op kussentjes in een kring gezeten en hebben gelachen, gepraat, gedronken en gegeten. Dat was echt heel erg gezellig.
Op een gegeven moment werd een glas cola naast me omgestoten waardoor mijn mobiele telefoon verzoop in de cola. Fuck dit vond ik echt even niet grappig. Ondanks dat heel veel foto's al op mijn laptop stonden. Zou ik het echt mega erg vinden als mijn telefoon het niet meer zou doen of een mankement op zou lopen, aangezien ik via mijn mobiel het meeste contact heb met het thuisfront.
Gelukkig had ik een engeltje bij me en mankeert mijn telefoon helemaal niks.
Tegen 20 uur gingen we daar weg. Er moest natuurlijk betaald worden voor de drank en het eten, maar ik ging mijn portemonnee echt niet trekken, want zij zaten zich vanaf 14 uur zich lam te zuipen terwijl ik daar om 18.30 uur aan kwam zetten. Ik had ook amper wat gehad. Maar het geld was ook zo geregeld.
Daarna zijn we op motors en scooters naar de slagerij gereden en hebben we daar wat verse kippenpoten gekocht. Die wel al voorgekookt waren volgens mij.
Daarna zijn we met zijn allen doorgereden naar Dev zijn huis voor een BBQ. Op het moment dat we daar aankwamen begon het te regenen. We hebben toen even zeilen opgehangen vanaf het dakterras naar het andere dakterras. Zo hadden we een overkapping. We legden wat kussens neer, pakte water, cola, hout, stenen, brandmiddel, aansteker, de kip, spiesjes om de kip op te doen en een vuurschaal. We waren in totaal met 9. Ik vond het echt super gezellig er werd ook veel gelachen en iedereen praatte gewoon grotendeels Engels waardoor ik ook alles meekreeg.
Na de lekkere kip hebben we alles een beetje opgeruimd en zijn we naar binnen gegaan. Ik mocht in een gewoon bed slapen, dat afgezonderd was van alle anderen of ik mocht bij die anderen slapen. Ik koos ervoor om apart te slapen aangezien ik best moe was en ik natuurlijk de volgende dag gewoon weer naar stage moest. Dus ik kreeg een plekje in een bed in een kamer met de zus van Dev. Zij was daar al aan het slapen, maar werd wakker van mij en Dev. Ik kreeg een kussen, fleecedeken en een hout bed. Goed genoeg voor die avond. Ik heb het namelijk mega warm gehad.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Ja ja jij weet wat genieten is BBQ enzo alleen jammer van de regen..... Bij ons is het vandaag een wonder 22graden en mooi droog weer....... Groetjes

Jack 2017-03-30 17:05:33

Dat is lekker hè Jack. Lentekriebels! Binnenkort kunnen jullie ook die BBQ aansteken ;)

readandtravel 2017-03-30 17:28:52
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.