Alweer?

Nepal, Thamel

Vanmorgen sliep ik erg vast, daardoor sliep ik bijna door de wekker. Misschien kwam het ook wel doordat ik diagonaal in mijn bed sliep, waardoor ik met mijn hoofd verder van mijn wekker af lag. Ik ging uit bed en heb meteen even mijn kleren gewassen en opgehangen, nu er weer water uit de kraan komt. Daarna heb ik me aangekleed en ontbeten.
Vanochtend was het al best klam weer. Mijn benen waren zwaar (waarschijnlijk omdat ik nog even wakker moest worden) dus ik heb vandaag wat langer gedaan over de beklimming van de enorme heuvel. Onderweg naar kantoor kwam ik Shicir tegen. Hij vroeg hoe het was geweest in Pokhara. Ik verteld hem dat we vrijdag pas gaan en vroeg meteen of hij vanmiddag met ons kwam lunchen. Hij kon nog niks beloven, daarom zei ik maar dat Elina hem zou bellen als wij gingen lunchen. Ik liep verder naar kantoor. Daar was nog niemand te bekennen. Ik heb alles opengemaakt. De poetsvrouw was schijnbaar wel al geweest want de gordijnen waren wel open. Even later kwam Elina ook binnen. Ze vroeg me meteen waar Chitra was. Dat wist ik namelijk ook niet. Maar niks ernstig ofzo, hij kwam vandaag gewoon wat later.
Vandaag moest ik weer sites zoals Tripadvisor af. Ik moest kijken wat voor aanbod er vooral op die sites worden aangeboden (workshops, cultuurtour, hiking etc.), welke prijsklasse, of er vooral één-dagreizen of juist tours van meerdere dagen worden aangeboden en tot slot moest ik kijken hoe wij ons dan zouden kunnen aanmelden om ons aanbod op die site te zetten. Dat ging van het Engels naar het Duits tot vervolgens het Frans, dus mijn talenkennis is weer even op de proef gesteld.
Elina was ondertussen bezig met het controleren van de 245 adressen. Vervolgens heeft Chitra ons geholpen met paar adresstickers uit te printen. Chitra had besloten de brieven met Dear Wendy toch gewoon te versturen. Ik hoefde Wendy niet eens door te krassen, want hij zei dat Nepalezen wel kunnen begrijpen dat hij een klein foutje heeft gemaakt. De brieven moesten in 3'en gevouwen worden, in de enveloppen geduwd worden, de enveloppen moesten worden dichtgeplakt en vervolgens de adresstickers en postzegels erop. De brieven gaan we binnenkort op de post doen. Elina zei dat we dat vandaag zouden doen, maar daar had ze vandaag niet zo'n zin in. Morgen moeten we misschien weer naar de bank, dan kunnen we ze meteen op de bus doen, want het postkantoor zit naast de bank.
's Middags zijn Elina en ik weer gaan lunchen. Elina wilde vandaag geen momo's en ik ook niet. Elina had zin in een Kathi rol en ik in een sandwich van Himalayan Java. Himalayan Java is nogal westers dus ze hebben gebak, sandwiches, pannenkoeken en salades. Maar dat is natuurlijk niet iets wat Elina echt lekker vind. Toen we door Thamel liepen waren we er eigenlijk nog niet over uit wat we nu gingen doen. Uiteindelijk besloot Elina om met me naar Himalayan Java te gaan en maar een sandwich te proberen. Ik had mega honger dus ik bestelde een double classic BLT, dat is de sandwich met Bacon, sla (Lettuce) en Tomaat. Verder bestelde we 2 oreo shakes. Ik vertelde Elina dat ze wel van mijn sandwich kon proeven en als ze het lekker zou vinden mocht ze 1 sandwich hebben. Ondertussen dat we wachtten hadden we Shicir gebeld en gezegd dat we bij de Himalayan Java zaten. Hij zou naar ons toe komen. Elina vond de sandwich wel lekker dus zij heeft 1 van de sandwiches gegeten. Na onze lunch zaten we beide vol en kwam Shicir binnen. Na nog even gezeten te hebben zijn we weer gegaan. Shicir wilde momo's eten als lunch denk ik, ookal zei hij dat hij dat vandaag niet wilde, gingen we toch naar dat kraampje. Elina kocht een of andere snack van rijst, noten, erwten. Geen idee wat er allemaal inzit. Ik vind het niet heel lekker.
Na kantoortijd zijn we weer met de Scootie naar huis gegaan. Chitra zou me vandaag water komen brengen, ofja eigenlijk gister al. Dus ik vroeg hem wanneer hij kwam. Hij vertelde me dat hij morgen zou komen. Nou maar hopen dat ik morgen echt water heb, want het pakket op het werk is inmiddels ook op, omdat ik elke keer 2 flessen water mee naar huis nam om de avond en ochtend mee door te komen.
Toen ik in mijn appartement aankwam zag ik al meteen dat ze Alweer mijn kamer hadden gepoetst. Waarom 2 dagen achter elkaar? Ook viel me meteen op dat er Alweer wat weg was... dit keer mijn eetkamer stoel. Wat zal er morgen verdwijnen?
Ik heb weer met mijn ouders gebeld, nu ze daar tijd voor hebben (paasweekend). Mama dacht dat er een tempel naast mijn huis stond, maar dat is de schuur van de buren die op het dakterras staat haha.
Ik heb vandaag weer eten gekookt: garnalen, courgette, pasta en tomatensaus. Mijn garnalen zijn de volgende keer op!! yeah eindelijk.
Na het eten heb ik mijn social media bijgewerkt en mijn was binnengehaald en opgevouwen.
Nu ga ik stoppen met de blog en ga ik meteen mijzelf klaarmaken om naar bed te gaan.
Tot morgen!

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Leuk beschreven en eindelijk wat euro eten dus gehad. Ook grappig dat Elina zo n sandwich toch lekker vindt.

Will 2017-04-17 19:34:26
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.