Geen jas bij

Nepal, Kathmandu

Vanmorgen nog even een half uur blijven liggen. Ik had toch wat minder tijd nodig want ik had geen ontbijt in huis. Ik had geen zin in droge rijst. Ik zou wel even snel een broodje halen voor werktijd. Ik vroeg of Elina iets eerder kon komen zodat ik daar tijd voor zou hebben. Elina liet me weten dat ze vandaag naar t ziekenhuis ging dus niet kwam. Dit keer denk ik dat ze niet met Gambu naar t ziekenhuis ging maar naar haar moeder die volgens mij nog steeds in kritieke toestand verkeert.
Ik pakte snel mn spullen en ging lopend naar kantoor. Ik twijfelde nog of ik een jas mee moest nemen, maar ach het was zo'n lekker weer en de vorige dagen zeiden ze ook dat t ging regenen maar was t ook bijna de hele dag bloedheet. Dus ik ging lekker in mn t-shirtje met vandaag mn bijpassende sjaal, of eigenlijk die van mamašŸ˜…, uit Roemenië.
Ik had zaterdag mijn schoenen gewassen, maar die mag ik nu opnieuw poetsen, want een autochauffeur en een scooterbestuurden vonden het nodig om door de modderplassen te rijden terwijl de hele weg nog vrij was. Gelukkig niet zo'n golf als in films.
Op kantoor was Chitra aanwezig. Hij was gelijk al een beetje geïrriteerd en aan t bellen. Toen ik mn laptop op starte snapte ik waarom. Het internet lag eruit. We hebben tot 13 uur geen internet gehad. Op een of andere manier hebben we nu een nieuwe wifi. Zo heel erg vond ik het niet dat het internet eruit lag en Elina er niet was want nu kon ik rustig werken aan mijn stageverslag. Ook kon ik even overleggen over een reisbeschrijving en gaf Chitra me nog wat suggesties, veranderingen, tips en informatie.
Toen t internet het weer deed moest ik het bedrijf op een kaart zoals google maps toevoegen. Op google maps zie je meestal icoontjes van dat er een restaurant is etc. Dat moest ik dus maken voor die andere kaart. Chitra ging ervan uit dat ik wist hoe dat moest, maar ik kende die kaart helemaal niet. Met behulp van een instructiefilmpje is t gelukt.
Ook heeft Chitra mijn beoordelingsformulier uitgeprint zodat ik die kon ondertekenen. Ik heb een goede tussenbeoordeling en ik moet vooral zo door blijven gaan. Dat was even de zonnestraal op deze regenachtige dag. Ja nu net dat ik geen jas bij heb, komt t met bakken uit de lucht.
Om 15 uur toen Gyan inmiddels ook weer in kantoor was ging ik lunchen. Ik ging vandaag bij het restaurantje in de straat want ik wist eigg nog niet wat ik wilde eten. Daar zag ik meteen dat er andere medewerkers waren dus ik hoopte dat ik dit keer sneller bediend zou worden. Ik ging ook binnen zitten zodat ik niet ziek zou worden, het was wel droog. Een man die ik nog nooit had gezien was erg vriendelijk en ik had vrij snel besteld. Ik ging voor de sandwich. Na 25 tot 30 minuten kreeg ik mn eten. ik dacht al van doe rustig aan met mn drinken anders kan ik dadelijk weer een cola bestellen. De sandwich was anders dan de vorige keet. Erg raar dit want mijn tomatensoep was de eerste keer ook meer een bleekselderijsoep en de tweede keer was hij wel goed. Zijn de ingredienten elke dag anders ofzo?
Direct na het eten kon ik afrekenen, dat was heel fijn de vorige keer zat ik daar ook nog 20 minuten te wachten. Ik heb niet alle tijd voor een pauze. Maximaal 1 uur.
Toen ik terug wilde lopen was er een dikke plensbui die waarschijnlijk zoals de lucht eruit zag nog de hele dag kon duren. Dus ik ben met mijn sjaal boven mn hoofd teruggerend.
In kantoor belde de man uit Zweden weer. Die had chitra nodig. Na wat verbindingsproblemen, dus ook na 3x de telefoon opnemen hadden ze elkaar aan de lijn.
Het soms heel raar als mensen me anders noemen. Ik heb echt verschillende namen. Chitra noemt me Marilone, Gyan noemt me Mari. Elina, Shanta en Dev noemen me MarJo, met een harde J (wat ik het fijnste vind als je mn naam niet fatsoenlijk kan uitspreken) en Gambu noemt me MarJolin (daar kan ik ook mee leven). Als Chitra dan opeens Marilone zegt en ik ben druk bezig dan kan t soms zijn dat ie het 3x zegt voordat ik reageer...
Om 16.55 uur ging Chitra nog ergens naar toe en hij zei dat ie zo terug zou zijn. Het was inmiddels droog dus eigenlijk wilde ik zo snel mogelijk naar huis. De tijden kan je hier vergelijken met een Limburgs kwartiertje dus na een half uur was hij pas weer terug. Ik ging vandaag dus wat later naar huis. Maar t was gelukkig nog steeds droog.
Wel deed ik mijn poncho aan, gewoon om mijn tas te beschermen mocht t gaan regenen. Het had wel even gemiezerd. Ik liep door naar de supermarkt want ik had echt even boodschapjes nodig. De supermarkt is verbouwd, fucking irritant. Ik was op zoek naar sponzen voor af te wassen die had ik laatst zien liggen maar niet meegenomen, maar nu zag ik alleen douchesponzen. Mijn lekkere worstjes hadden ze niet, dat is altijd zoeken in t vriesvak, maar mijn lekkere koekjes hadden ze nu wel opeens weer. Chip cookies! Ik bracht vandaag niet zo veel mee. De bananen zagen er weer niet goed uit. Ik koos voor drumsticks, maar ik word nu een beetje moe van kip, buffalo en visproducten. Ik zag wel varkensvlees, maar vlees in Nederland ziet er toch lekkerder uit. Dit is allemaal bevroren.
Laatst had ik o zo trek in een ongezonde rundvlees kroket.. maar dan zie ik lekkere appels in de koelkast liggen en dan ben ik ook wel blij.
Na de supermarkt ben ik meteen doorgelopen naar het winkeltje bij mij in de straat. Daar heb ik een pakket water gekocht voor 160 rupies. Ik had namelijk nog maar 1 liter in mn appartement. De rest komt Chitra morgen brengen, dan moet ik weer 2x de trap op en af. Maar nu moest ik met mijn werktas met laptop, boodschappen en 12 liter water naar boven. Ik ben alvast weer aan t oefenen om de Swayambhunath binnenkort weer op te lopen.
Ik heb zojuist een avondmaaltijd van rijst, ei en courgette gemaakt. Rauw ei bij de rijst met dank aan een tip onder n blog.
Ik had geen zin om drumstick te bakken want dat moet denk ik wel lang opstaan omdat ik geen braadpan heb. Dat eet ik morgen wel.
Ik ga zo nog even onder de douche, mn pootjes zijn nogal zwart.
Elina zal morgen denk ik ook niet komen maar als ik al klaarsta als chitra komt dan kan ik misschien gelijk met hem mee.


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Volgens de e-mail van Chitra heet je Marialone. Dus denk ik Mari alone, wat zielig dat je helemaal daar alleen bent. Maar ja, binnenkort komen we je opzoeken. ;-)

Petra 2017-05-15 19:37:56

Tjee dat is wel erg ver gezocht, maar zou kunnen. Jaaa <3 nog eventjes

readandtravel 2017-05-16 15:38:03
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.