Happy Nepali New Year!

Nepal, Kirtipur

Ik had ondertussen al naar Elina gebeld dat Dev mij kon halen. Dat duurt een half uur tot uur. Op een gegeven moment toen ik uit t raam keek dacht ik de motor van Dev te zien. Ik pakte snel mn spullen en ging naar beneden. Toen ik de poort achter me dicht deed zag ik dat Dev er nog helemaal niet was. Oke, dan wacht ik nog wel ff buiten want ik had geen zin om weer terug naar de 4de verdieping te gaan. Inmiddels was n half uur verstreken dus zou ie er zo zijn. Toen ik buiten de poort stond te wachten kwamen die honden (hond van beneden en ene van verderop in de straat) op me af. Oh wat kan ik daar slecht tegen als die beesten mijn comfortzone betreden door te dichtbij te komen en mij doordacht aan te kijken. Ik heb helemaal niks tegen honden, maar zoals ik al in een eerdere blog aangaf blijf ik liever uit de buurt van de honden in dit land. Ik besloot om op de hoek van de straat te wachten om die honden te ontwijken. Ik stond daar maar te wachten en te wachten en even dacht ik dat me hetzelfde als van de week zou overkomen, dat ik super lang sta te wachten. Oke, als ie er binnen een uur niet is ga ik weer terug. Ik keek na een uur op m'n telefoon, hij had me gebeld. Ik belde terug en hij vroeg waar ik was. Please ga me niet zeggen dat je nu pas vertrekt...maar hij zei dat het 25 minuten zou gaan duren. Ik dacht oke dan ga ik binnen wachten want ik ga niet nog een half uur staan dus toen heb ik in de lobby gewacht. Even later belde Dev me dat hij buiten stond. Dat was erg snel. Ik klom op de motor en was stiekem blij dat ik corrigerend ondergoed aanhad zodat ik de onderkant van mijn jurkje daar even onder kon vouwen zodat mijn jurkje niet als een naveltruitje naar boven zou kruipen. Comfortabel was t niet, want ondanks dat ik die corrigerend ondergoed aanhad over m'n panty en eigen ondergoed had ik t idee dat iedereen mijn ondergoed kon zien. Wat ook niet kon, want Dev zat voor me.
Om 17 30 uur ongeveer kwamen we aan bij het hostel. Ik kreeg meteen eten toen ik net mijn tas had weggezet. Het was erg lekker totdat ik een hap nam dat leek alsof ik een pitje van een hete chilipeper had opgegeten. Mijn tong stond in vuur en vlam en er was geen water voor mij. Ik weet dat water het nog erger maakt dus ik vroeg of ze wat anders snel hadden. Ze gaven me Sprite en dat hielp me even mijn tong te blussen. Ondertussen ging Dev water voor me kopen.
Om 19.30 uur begon de ceremonie. Ze hadden een heel podium gebouwd met enorm veel bloemen. Het begon met dansoptredens en na 3 dansen ongeveer moesten er vrijwilligers naar voren komen voor de balloongame. Ik hou er niet zo van om in de spotlight te staan maar ach ik moet van deze momenten gewoon genieten en niet te veel nadenken. Dus ik ging naar voren en deed mee aan de wedstrijd. Wat ik van te voren niet wist is dat we moesten dansen in koppels. Dansen, als er iemand is die niet flexibel danst ben ik het wel. Maargoed.. het heel houden van een ballon daarentegen kan ik wel. Ik was samen met een meisje dat ook op 't verjaardagsfeest van Elina was. Verder waren er nog 4 koppels. De eerste opdracht was dansen met de ballon tussen de buiken met handen op de rug. Daarbij vielen al een koppel af. Omdat t zo goed ging kregen we een tweede opdracht namelijk de ballon tussen de hoofden. En dan zonder elkaar te zien maar bepalen welke kant je op gaat dansen. Ik kon haar mond zien dus ik zei dat ze met haar tong uit de mond maar een richting moest aanwijzen haha. Ik danste met mijn hoofd waardoor de ballon verschoof. We konden t niet meer redden, ik moest keihard lachen en daardoor ging t al helemaal niet wij verloren als 2de. Even daarna viel nog een koppel af. De andere 2 koppels moesten nog dansen met de ballon op de rug. Uiteindelijk was er een winnaar.
Daarna zijn er nog een heleboel optredens geweest, waaronder een modeshow, en heb ik lekker gegeten. Vanaf 21 uur kon je vrij dansen. Ik merkte dat ik best wel moe was maar ik wilde graag tot 00.00 uur opblijven. De andere waren ondertussen dronken. Gamboo vroeg of ze mn telefoon moest wegleggen want ik was telkens aan 't dansen met mijn selfiestick. Ik zei okee en ze zei dat ze het bij mij tas zou leggen.
Om 23.57 begon iedereen al met knuffelen en happy new year te schreeuwen. Happy 2074! Daarna wilde ik graag m'n telefoon terug want ik moest plassen. De toilet was buiten en daar was geen licht. Gamboo zei dat ze m'n telefoon niet had, terwijl ik 100 procent zeker weet dat zij het had weggelegd. Maar ze was zo dronken op dat moment dat ze ook gewoon irritant begon te worden. Ik wilde graag mijn telefoon terug. Ze zei dat ik kon gaan dansen en dat zij dan mijn telefoon zou zoeken. Nee, waarom moet ik naar buiten, gaan dansen wat ik niet kan en niet leuk vind. Ik zoek wel mee naar die telefoon. Uiteindelijk zei ze dat zij buiten zou zoeken. Oke, dan kijk ik binnen wel want ik weet dat ie binnen ligt want dat zei ze toen tegen me. M'n telefoon vond ik onder kleding maar mijn selfiestick weet ik nou nog niet waar die is. Gamboo weet t ook niet. Nou vind ik dat niet zo heel erg, ik heb gelukkig mijn telefoon.
Om 1.30 uur gingen we naar bed. Ik mocht slapen in 't bed van Gamboo. Gamboo lag bij Shanta en Elina was bij Dev thuis. Het bed was compleet van hout dus lag echt zeer 'fantastisch'. Ze zouden me om 8 uur wakker maken om samen te gaan ontbijten. Dat klonk zo vroeg.

Blijkbaar hoefde ik vandaag niet te werken omdat het public holiday is.. heb ik voor niks mijn laptop naar daar gesleept. Ik was al om 7 uur wakker geworden, maar ben weer in slaap gevallen. Even later deed iemand mijn kamerdeur open waarvan ik dus wakker werd. Maar ik besloot weer verder te slapen aangezien die persoon ook weg ging. Om 8 uur werd ik wakker en heb me toen aangekleed omdat ik niet meer in slaap kwam. Toen ik net naar beneden wilde gaan kwam Shanta even kijken of ik wakker was. Ik ben toen even bij hun op de kamer gaan chillen. Zij gingen voor mij water halen en hadden me per ongeluk opgesloten. Voor hun is het natuurlijk automatisme om de deur achter je dicht te doen. Ik had er natuurlijk niks van gemerkt want ik lag lekker mijn filmpjes van gisteravond te bekijken. Shanta vertelde het me toen ze terug kwamen.
Even later zijn we naar onder gegaan om te gaan ontbijten. Ons ontbijt was nog niet klaar dus hebben we even samen met nog paar meiden buiten op het gras gezeten. Na 10 minuten konden we ons ontbijt ophalen. Mmm.. lekkere groentes (rechts op de foto). Dat is nog eens een stevige maaltijd. Zij eten dit meestal als 'lunch'. Ze ontbijten om 6-7 uur, nemen een 'lunch' om 10 uur, lunchen dan rond 14.30 uur en eten avondeten om 19-20 uur. Na het eten ben ik weer in Gamboo haar kamer een dutje gaan doen. En toen ik weer wakker werd na een uurtje, kwam Gamboo vragen of ik naar huis wilde. Dev zou me dan op komen halen en weer thuis afzetten. Ik heb toen Dev even gebeld, want ik wist dat hij graag nog wilde oefenen met autorijden. Dus ik vroeg hem wat zijn planning voor vandaag was. Hij klonk nog heel erg moe dus ik vroeg hem of ie nog wilde slapen. Uiteindelijk heb ik gezegd dat hij kon gaan slapen en wanneer hij me wilde halen dat ie maar moest komen. Ik had toch al bijna alle spullen bijeen.
Daarna ben ik naar Shanta en Gamboo gelopen. Daar heb ik even gerelaxed en mijn social media bijgewerkt totdat ik toch wel merkte dat ik nog moe was. Toen ben ik in het bed van Elina in slaap gevallen.
Ik werd wakker toen er op de deur geklopt werd. Elina was er en zei dat ik wakker moest worden en snel mijn spullen moest pakken want Dev stond op me te wachten. Terwijl ik wakker werd en het bed uit klom ging Elina mijn tas en schoenen boven halen. Ik deed snel mijn schoenen aan, sjaal om en rende naar beneden. Dit keer had ik een broek aan, dus het motorritje was wat comfortabeler. Dev zette me thuis af en toen heb ik thuis even een boodschappenlijstje gemaakt, want ik was in alle haast mijn toiletpapier en water vergeten mee te nemen. Toiletpapier heb ik nog in het appartement maar mijn water was er bijna doorheen. Chitra zou twee pakketten komen afleveren (bij hem in de buurt kan je goedkoop water kopen dus hij bood me aan paar pakketten te brengen), maar dat is nog niet gebeurd. Toen ik bijna wilde gaan vroeg ik me af of de supermarkt wel open zou zijn... Ik ga gewoon kijken, is ie dicht heb ik ook weer mijn beweging voor vandaag gehad en zal er vast ergens een lokale shop open zijn waar ik wat water kan kopen.
De supermarkt was gewoon open dus ik heb mijn boodschappen voor deze week weer gedaan.
Daarna heb ik heel lang met mama gebeld. Die wist natuurlijk niet dat ik vrij was vandaag dus dat was volgens mij wel even een verrassing. Bovendien was het al weer even geleden dat ik mama weer had gesproken.
Ik heb vandaag ook buren gekregen in het appartement. Niet zo fijn want het appartement is erg gehorig dus ik hoor echt alles... stiekem hoop ik dat ze snel weer weg gaan haha.
Als avondeten heb ik courgette, kipworst en pasta gegeten, mijn favoriete maaltijd hier (hadden jullie vast al opgemerkt).
Nu ben ik moe, maar gelukkig kan ik morgen uitslapen (zolang de buren rustig blijven, haha) en dan kan ik een lekker croissantje met jam als ontbijt eten.

Fijn Paasweekend gewenst!

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat een heel erg leuk geschreven stuk Geniet van je vrijedag Groetjes jose👋👋👋👋👋

Jose vraets 2017-04-14 21:22:08
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.