Het postkantoor

Nepal, Thamel

Vanmorgen ontbeten met wit brood want ik had per ongeluk wit brood gekocht. Dat is net wat minder lekker. Voor dat ik weer naar stage ging heb ik buiten op mn balkon een stukje van mijn video opgenomen, maar nu ik het terug heb bekeken ben ik er niet zo tevreden over dus dat moet ik denk ik maar opnieuw doen. Ik heb het filmpje vandaag afgemaakt maar ja nu wil ik weer dingen aanpassen. Bovendien moet er nog een stukje in dat ik nog niet had opgenomen. Maar over het algemeen vind ik t al leuk worden.
Verder ben ik vandaag eerst met Elina terug naar het souvenirwinkeltje gegaan. Nu vind ik dat ik t ook mag vertellen... ik had laatst kaarten gekocht om te versturen naar paar mensen in Nederland. Elina zei dat ik over de gehele kaart kon schrijven omdat we op kantoor nog wel enveloppen hadden. Maar de enveloppen die op kantoor liggen zijn langwerpig dus de kaarten pasten daar niet in. Natuurlijk waren die kaarten al beschreven en was er geen plek meer om ergens nog een volledig adres neer te zetten. Elina kwam daar de vorige keer in het postkantoor achter dat ik geen adres erop had gezet, omdat Chitra haar had verteld dat een envelop niet nodig was, dacht ze dat ik dat had meegekregen, maar dat had ik niet. Dus ik zei zo tegen Elina dat we dan enveloppen moesten kopen, maar zij wilde persee nieuwe kaarten kopen en dat zij dan mijn tekst over zou schrijven, want ik schrijf nogal groot. Dus dat hebben we vandaag dan gedaan. Daarna zijn we doorgelopen naar het postkantoor en daar zou Elina dan de kaarten beschrijven met behulp van de oude kaarten. Ondertussen kwam die man van het postkantoir en die zei dat we aan de oude kaarten ook een papiertje konden plakken met het adres. We mochten het niet nieten. Ik vertelde Elina dat dat nogal risicovol is aangezien er altijd met post wordt gesmeten. We zijn toen naar de bank gelopen en we hoefde daar gelukkig maar 14 mensen te wachten. Toen gingen we terug naar kantoor. Daar heeft Elina de kaarten beschreven. Sorry voor degene die een kaart ontvangen dat er soms een u of i staat in plaats van een l ofzo. Maar ik denk dat het gewoon te lezen valt. Elina had namelijk ook geen flauw idee wat ze aan het overschrijven was haha. En ondertussen beplakte ik de kaarten met postzegels. Er hoefde maar een postzegel van 35 rupies op, waarom is het in nederland zo duur? Uiteindelijk hebben we de tekst en de adressen op de nieuwe kaarten geschreven.
Eindelijk na dik 1.5 week denk ik zijn de kaarten op de post. Elke keer was er wel wat.
Terwijl Chitra aan het lunchen was kwam Shicir met dumplings en voor mij paar frietjes.
Als lunch zijn Elina en ik naar HotBread gegaan. Elina nam een donut met kokos die ze laatst had geprobeerd toen ik hem had en ik nam eem sandwich en een mini brownie lava. Die Brownie lava was echt niet lekker en bovendien rook ie naar gesmolten kaas.
We hebben onze lunch op kantoor gegeten. Tijdens de lunch ging Elina weg omdat haar zus anders verdwaald zou raken. Beetje vaag verhaal was t. Maar ze ging dus om 15.30 uur al naar huis.
Ik heb toen nog gezocht naar emailadressen en ik heb Chitra nog geholpen met heytvertalen van paar franse woorden.
Om 17.10 heb ik alles afgesloten en ben ik naar huis gelopen.
In mijn appartement trof ik op mijn verdieping een salamandertje aan. Ik heb maar snel de mat en een schoen voor de deur geschoven want ik zit er niet op de wachten dat er vanacht een salamander mn slokdarm in kruipt.. binnen zag ik dat de deur naar het balkon open stond. Die ben ik waarschijnlijk vanmorgen vergeten dicht te doen nadat ik dat filmpje had opgenomen. Maar gelukkig zit er geen duif of ander beest nu binnen. Misschien spinnen ofzo maarja die komen ook in je kamer zonder de deur open te doen. Daarnet heb ik gebakken aardappel smileys, courgette en kipworst gegeten. Ik kreeg vandaag alleen de kleine pit aan waardoor ik superlang heb staan koken. En nu lig ik te chillen op mn bed. Social media bijwerken, puzzeltje maken en dan lekker slapen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.