Flat tire 2.0

Nepal, Kathmandu

Gisteren was ik erachter gekomen dat mijn brood beschimmeld was. Dan maar een fruithapje in de ochtend. Elina was vandaag lekker vroeg en ook vrij snel bij de hoofdweg. Op kantoor ging ik gelijk aan de slag met mijn stageverslag daar had ik deze ochtend echt de motivatie voor. Ondertussen had Elina samen met Chitra een kleine vergadering over de Global Exploration reis. De vorige keer hebben we het programma niet helemaal tot het einde besproken, omdat de laatste paar dagen nog moesten worden aangepast. Deze dagen heeft hij nu alleen met Elina besproken, omdat ik dan al weer in Nederland ben. Ik ga namelijk tijdens de globalreis weer terug naar Kathmandu en verblijf daar nog paar nachten voordat ik weer terug vlieg.
's middags wilde Elina naar huis want ze moest nog aantal zaken regelen. Ze had Chitra gevraagd of ze daarvoor weg mocht en dat mocht. Elina pakte haar spullen in en toen zijn we met de scooter naar restaurant McDonald gereden om te lunchen. Ik bestelde weer de chicken springroll en Elina weer de alu paratha. Elina haar eten kwam pas toen ik bijna klaar was. Ik betaalde dit keer weer de lunch. Ik zou vanuit daar weer terug lopen naar kantoor en Elina vanuit daar naar de winkel. Maar Elina moest dezelfde kant op dus die zei dat ze me wel even vlak bij kantoor kon afzetten. We reden net 1 minuut toen we een kleine knal hoorde. Ja hoor ik had het meteen door wat er aan de hand was. Lekke band! Ik sprong van de scooter en bekeek de band er kwam allemaal vloeistof uit. We werden door voorbijgangers geholpen. Zij wisten waar een bandenspecialistzaak zat. We duwde de scooter daar heen in de hitte. Bij de bandenspecialist / fietsenmaker hebben we even gewacht. Elina had nog gebeld met paar mensen. De bandenspecialist goot zwarte vloeistof in de band en pompte de band op. Is die zwarte vloeistof in je band normaal? Na 550 rupies lichter voor Elina heeft Elina me uiteindelijk afgezet en is ze naar huis gegaan.
Ik werkte nog even aan een rapportage die ik vandaag nog even door moest sturen. Even later kwam Dev binnen. Hij vroeg waar Elina was en ik zei tegen hem dat ze naar huis was. Hij geloofde het niet. Ze hadden een miscommunicatie. Dev was met vrienden ergens naar toe geweest en Elina dacht dat hij thuis afgezet zou worden, maar Dev dacht laat ik naar kantoor gaan want dan kunnen we vanuit kantoor naar de winkel. Dev was nu afgezet door zijn vrienden waardoor hij niet even simpel naar huis kon rijden. Hij had Elina nog even gebeld en die was niet bepaald blij. Na kantoortijd ben ik samen met Dev naar Chhetrapati gelopen, want hij ging naar de winkel dicht bij Durbar Square en ik vond het wel gezellig om even bij te kletsen. Vanuit Chhetrapati ben ik naar de supermarkt gelopen en bedacht me toen opeens dat ik brood moest halen. Dat heb ik toen snel even uit het rek gepakt en heel goed bekeken! Bij de kassa stond 167 rupies. Ik vond het een beetje veel maargoed. Ik gaf haar 200 rupies en ze zei iets. Ik dacht dat ze me vroeg of ik geen 20 rupies had want ik gaf haar 4x50. Ik gaf haar 20 en zij gaf mij 150 terug. Ik keek een beetje verbaasd en toen zei ze dat het maar 70 rupies was. Ohw haha ik zei haar nog dat ik naar die 167 rupies keek.
Ik liep weer terug naar huis. Thuis dacht ik opeens, ach ik had beter gewoon voor de hele week boodschappen moeten doen, maar ik heb op dit moment daar niet genoeg geld voor in mijn portemonnee. Binnenkort maar na het werk even pinnen en dan naar de supermarkt.
Ik heb zojuist worst, spaghetti en sperziebonen weer gegeten.
Zomenteen ga ik denk ik weer mijn foto's sorteren.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.