Ik weet vandaag geen titel voor dit verslag

Nepal, Kathmandu

Als je me echt goed kent dan weet je dat je me altijd wakker kan maken voor ijs. Laat ik nou gister mama even bellen, wat zit mama daar voor me neus te doen... juist, mij lekker te maken met een kommetje ijs. Thanks mama haha. Hier hebben ze ook wel ijs hoor. Ik had laatst vanilleboterijs ofzo. Die smolt enorm snel en was mierzoet. Natuurlijk zijn Nederlandse ijsjes het lekkerst.
Vanmorgen had ik de wekker op 7.45 uur, want Chitra zou vandaag komen om weer pakketten water te leveren, de vorige keer was hij erg vroeg dus dacht laat ik een kwartiertje eerder opstaan. Chitra was niet gekomen, dus ging ik maar lopend naar kantoor. Elina heeft geen internet volgens mij want mijn berichtjes komen niet bij haar aan.
Op kantoor vertelde Chitra me al dat hij vandaag geen water kon brengen omdat hij wat problemen had met zijn auto.
Er kwam een mail binnen van school of we een formulier konden invullen voor op een site. Op die site staan alle ervaringen van studenten die een stage hebben gedaan met ook alle informatie over hoeveel ze ongeveer hebben uitgegeven aan vliegticket, huisvestiging, vervoer etc. Je kunt het een beetje vergelijken met reviews. Je kunt ze lezen als je wilt weten hoe het in een bedrijf is, of als je specifiek op zoek bent naar een bedrijf in een bepaald land etc.
Chitra vroeg of ik naar de bank kon gaan. Dus ik ging naar de bank, het is altijd zoeken bij welke ruimte ik moet zijn, want ik krijg meestal een blaadje in mijn handen geduwd en dan ziet er elke keer anders uit. Ik vroeg dus maar aan een bewaker waar ik heen moest en hij vertelde me dat ik naar de ruimte moest waar ik normaal ga. Ik had C99 en op het bord stond C89. Even wachten dan maar. Maar C94 tot en met C97 kwamen niet opdagen. Dus ik was heel snel aan de beurt.
Daarna heb ik gewerkt aan mijn stageopdracht, totdat Chitra vroeg naar welk e-mailadres hij mijn beoordelingsformulier moest sturen. Ik vertelde hem dat het gewoon naar mijn mail kon en dat ik die dan zou doorzetten naar mijn stagebegeleider (van school). Dus ik heb dat mailtje even doorgezet, maar dat moest ik via de schoolmail versturen. Het internet was nogal traag dus dat duurde best lang.
Daarna heb ik weer verder aan mijn stageopdracht gewerkt. Om 14:30 uur ging ik lunchen bij Fire and Ice Pizzeria. Ik had niet heel veel geld in mijn portemonnee want ik heb een deel achter gehouden voor mijn visum, dus ik ging vandaag voor een panini tomaat mozerella met een cola. In totaal was ik 607 rupies kwijt, altijd een forse btw lijkt t, maar als je het omrekent valt het mee.
In het restaurant zat een jonge dame alleen aan een grote tafel (6 personen) net als ik. Ze deed er lang over om te beslissen wat ze wilde. Ze bestelde en even later vroeg de ober of ze het erg vond als er een man bij haar kwam zitten, want het restaurant was best vol en er waren 3 lange tafels gereserveerd. Ze vond het niet erg en die jonge man ging bij haar zitten. Ze hadden uiteindelijk een date, want het ging er wel heel gezellig aan toe.
Ohja ik kwam er ook achter dat je hier een mega softijs kan bestellen... waarom wist ik dit nog niet? Dit moet ik binnenkort maar even uitproberen.
Toen ik terug liep kwam er een taxi van links uit het straatje waar ik in moest, dat is altijd zo smal dat je er dan niet langs af kan lopen, dus ik moest ff wachten. Er stond een hond naast me. Die taxichauffeur die keek of er wat aankwam en opeens begint die hond keihard te blaffen. Die man schrikt en begint daarna tegen die hond terug te blaffen. Hahah ik heb echt staan lachen op straat.
Terug in kantoor was Gyan er nog steeds die was er al vanaf het middaguur. Dit keer was hij stil.
Chitra vroeg of ik nog even wat kleurenpaletten kon opzoeken, want voor de T-shirten en jassen wil hij graag 3 kleuren. De mouw, de kraag en het lijf krijgen alle 3 een andere kleur, wat ik persoonlijk niet heel geweldig vind, maar ach het is zijn bedrijf en ik mag tenminste de kleuren bepalen haha. Hij wil niet alle 3 de kleuren groen, dus ik zocht meer naar groen met grijs, beige, oranje/geel, blauw of wit. Nou past blauw qua uitstraling van onze website het minste erbij maar ik vind persoonlijk grijs/wit, groen en blauw/turquoise heel mooi. Maarja er zijn ook tienmiljoen verschillende kleuren groen.
Vlak voordat het 17 uur was ging Chitra weer met Gyan theedrinken. Dit keer vond ik dat ook niet zo erg, want vandaag was het mooier weer dan gisteren.
Ik hoorde dat het in Nederland vandaag ook 25-26 graden is. Voelen jullie nu de exotische warmte die ik elke dag voel? Ze zeggen wel eens dat je eraan gewend raakt als je langer in een land verblijft, maar helemaal zal dat toch nooit zijn, want ik voel me af en toe echt een aubergine bestrooid met zout (als je niet weet wat er dan gebeurt, probeer t eens uit, (bak het goudbruin en schenk er honing over. Lekkere maaltijd)).
Nadat Chitra terug was ben ik weer naar huis gelopen. In mijn appartement aangekomen zag ik op de tweede verdieping mijn volle vuilniszak staan. Nou mensen ik kan je vertellen dat ik superblij ben dat mijn kamer nu gepoetst is en dat het nu weer fris ruikt. Nu kan ik ook weer op mijn sokken door mn appartement schuifelen zonder dat ik in een stukje koriander sta.
Ik had eerst superveel zin om te koken, maar nadat ik even berichtjes had gestuurd naar Shanta had ik geen honger meer en ook geen puf om nog te koken. Ik heb maar even een appel gegeten. Nu denk ik dat ik toch maar even eten ga koken.
En dan maar even eten en chillen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.