Misbaksel

Nepal, Kathmandu

Namaste!
Vannacht ben ik weer paar keer wakker geworden en kwam ik niet zo snel meer in slaap. Maar ach dan pak je een fles water, drink je een liter en probeer je je ogen weer te sluiten.
Om 8 uur ruimde ik de kamer een beetje op, deed ik de afwas, kleedde ik me aan en waste ik weer een lading vuile was.
Elina liet mij weten wanneer ik naar de hoofdweg moest lopen. Om 9.40 uur moest ik thuis vertrekken stuurde ze. Ik was wat later weg, maar ach dan zou ze misschien 3 minuten moeten wachten. Toen ik buiten kwam, of eigenlijk toen ik de was ophing, voelde ik al dat het hier in Kathmandu toch wel flink kouder was dan in Hetauda. Ik liep naar de hoofdweg met een vest aan en vond het eigenlijk best lekker weer zo met lange mouwen. Bij de hoofdweg aangekomen zag ik dat mijn "wachtbuddy" er niet meer was. Maar dat was niet zo erg, want binnen 10 seconden was Elina er al! Wat een perfecte timing vandaag.
Op kantoor was Chitra natuurlijk al aanwezig. Ik moest vandaag de Nepal India Tour op Quotatrip zetten. Quotatrip is een Franse site waarop je je tours kan promoten en op basis daarvan kunnen mensen reageren en hun aanpassingen doorgeven. De reis wordt dan geprobeerd zo om te bouwen dat deze op maat gemaakt wordt voor de klant. Ik was helemaal klaar met de reisbeschrijving en de afbeeldingen toevoegen. Ik drukte op het Franse woord voor concept opslaan, maar kwam toen op de homepage en ook uitgelogd. Shit! Al het werk voor niks, kon ik weer opnieuw beginnen. De tweede keer drukte ik maar op publiceren. Na het publiceren kan je het toch nog aanpassen. En zoveel kon ik ook niet fout doen, dat Chitra zou zeggen dat ik het niet kon publiceren omdat het nog niet goed was, want het was vooral een kwestie van kopiëren plakken van de website. Het publiceren lukte wel. Later toen Chitra weer terug was bleek dat hij ook vaker last daarvan had ondervonden en dat als je niet binnen een half uur klaar bent met het maken van de tour, dat hij je concept ook niet meer wilt opslaan. Dat is fijn om achteraf achter te komen.
Chitra vertelde me dat hij plannen heeft om 2 filmpjes door mij te laten maken, maar daar moet hij wel een concept voor bedenken. Want als ik niet weet wat hij graag in het filmpje wil, is het voor mij ook dubbel werk. Ook vertelde hij dat hij binnenkort met ons naar een plaatsje wil, het epicentrum van de aardbeving van 2015. Ik verstond dat we naar "badpak" gingen maar de naam lijkt daar heel erg op. In "badpak" wil hij mensen helpen door werk aan te bieden bij de Kalsee Ecolodge. Daarmee wil Kalsee Ecolodge een 24/7 bereikbaarheid/service bereiken. Want veel mensen leven daar nog in armoede, omdat hun huis en/of hun kantoor is verwoest. Het lijkt mij een goed initiatief en tevens een indrukwekkende ervaring.
Ik ben vandaag ook met Elina naar de bank gegaan en het was heel erg rustig. We pakte een bonnetje en we waren het eerst volgende nummer. Vandaag hadden we counter 6 wat ik ook weer voorspelde... We moesten boven ook weer het bankoverzicht opvragen, met credit en debet.
Daarnaast heb ik mijn enquete weer gepromoot op Facebook en heb ik aan mijn stageverslag proberen te werken.
Als lunch gingen Elina en ik naar de Busy Burger. Elina wilde dat graag, maar ik vind die eigenlijk niet zo lekker dus de volgende keer ga ik daar denk ik niet meer heen. Ik denk dat Elina daar vooral heen wil omdat daarnaast haar favoriete kledingwinkel/kledingdesigner zit.
Vandaag was Gyan (de gids) weer op bezoek geweest en ging Chitra met hem eten.
Om 17 uur gingen Elina en ik weer op de scooter naar huis.
In mijn appartement heb ik mijn was afgehaald en opgevouwen en even gerelaxt. Tijdens het relaxen rook mijn hele appartement naar ui, thanks voor de medebewoner in dit gebouw die vanavond mega veel ui ging eten.
Als avondeten had ik vandaag zin in een zelfbedachte nasigerecht. Bestaande uit: rijst, ei, kip met masala kruiden en wortel. Het stukje courgette van 2 weken geleden zag er nog goed uit, maar ik durf hem niet meer te eten dus heb ik die maar weggegooid.
Mijn ei kookte ik samen met de rijst. Op het andere pitje zette ik mijn pan met kip. Ik at de wortel rauw. Omdat ik een ei ging koken moest er veel water in de pan, maar ik wilde niet het water uit de kraan want dan zou mijn rijst daar naar smaken... Ik gooide maar een liter water in de pan, maar dat bleek niet genoeg te zijn toen ik mijn ei en rijst in de pan gooide, want mijn ei kon zo niet koken. Ik gooide er meer water bij, maar dat was nog koud, dus dat moest ook nog koken. Mijn ei was ondertussen al opengebroken, mede doordat ik geen ei-prikker heb. Ik liet het zo'n 8 minuten koken, maar dat bleek niet lang genoeg te zijn voor mijn ei. Toen ik alles op mijn bord deed zag het er goed uit, ik moest alleen nog het eitje pellen. Het ei kon ik geen ei meer noemen want er zat nog maar de helft van de inhoud in de schaal en het was nog zacht gekookt. Mijn gerecht zag er dus helemaal niet uit, de wortel had ik beter kunnen bakken, maar verder was het wel lekker.
Nu ben ik de blog aan het typen en liet net een van mijn medebewoners iets vallen waardoor ik bijna een halve meter in de lucht vloog.
Ik ga zo nog even aan mijn stageverslag werken denk ik, nog even douchen misschien en dan al slapen.




Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Misschien een tip, als je je rijst bakt het rauwe ei erbij even husselen dat het stolt 😜

Marja 2017-05-07 18:22:47

Tja dat wilde ik ook al zeggen ei bij de rijst bakken 😉😉

Jose vraets 2017-05-07 18:43:55

bedankt voor de tip!

readandtravel 2017-05-08 14:34:50
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.