Shark valley

Verenigde Staten, Indian River County

Onze reisverslagen op pindat worden onderweg gemaakt… foto’s zijn gemaakt met mobiele telefoon. De foto’s uit de camera’s volgen nadat wij thuis zijn op onze site. https://esthervanderzouw.wixsite.com/genieten-in-florida

Bas en ik gaan vanochtend op tijd op omdat we zonsopkomst willen fotograferen. De zon komt pas om 7:15 op dus om 6:30 springen we ons bedje uit.

Bas had me al gewaarschuwd om lange broek en lange mauwen aan te doen omdat er veel muggen zitten… dat was een goede tip! We stoppen hier en daar. De zonsondergang is hier mooier… maar er is wel mist en dat is ook mooi. De natuur word echt wakker en we zien heel veel vogels vliegen. Ook komt er een uil voorbij fladderen. En dan is het toch knap dat die muggen net dat stukje blotevoet weten te vinden tussen mijn gymp en mijn broek. Ook op mijn handen word ik een paar keer geprikt…. Little fuckers!!

Om 8:00 zijn we terug voor het ontbijt. Hies en Willem zitten al op ons te wachten. Hun hebben goed geslapen maar Hies voelt zich nog niet top. Om 8:30 zitten we in de auto richting sharkvalley en we gaan via big cypress loop road.

Heel veel night herons…. Het blijft echt een schitterende weg. Wel voelen we al dat het weer warm gaat worden, we gaan weer naar de 32 graden vandaag! Natuurlijk zien we ook veel andere vogels en de alligators komen op het droge om te zonnen.

We komen om 11:30 bij shark valley, wij en decreet van Amerika… 1 auto eruit, 1 erin. Je kan ook aan de weg parkeren maar hervind zo fucking heet dat we wel ff wachten in koele airco.

We halen eerst wat koels te drinken, en een zakje chips… het is net een kinderfeestje… Daarna gaan we aan de wandel. Hies en ik haken al snel af het is echt zo heet. Wel zien we hetchlings, dat zijn baby alligators die net uit het ei zijn. Mamma ligt er ook bij en houd alles goed in de gaten. Ze had vanochtend iemand gegrepen die te dichtbij was gekomen…

Willem en Bas lopen nog een stukje terwijl wij heerlijk in de schaduw zitten…. Als het zo heet is kan ik ook mijn bruine kleur niet bijhouden natuurlijk want het is te heet in de zon.

Voordat we de auto in gaan halen we nog een ijsje en dan gaan we terug naar het hotel maar weer via big cypress. We zien nu minder dan vanochtend want het is denk ik te warm. Er liggen zelfs bijna geen alies aan de kant. Wel zien we ook hier hele kleintjes… geen mamma?

Terug bij het hotel gaat Hies gelijk richting bed, ze voelt zich nog steeds niet top en had veel last van de warmte. Wij frissen ons op en gaan nog even wat eten scoren samen met ome Willem.

Bas heeft een goede Mexicaan gevonden Marco Island “Zaza” Het zag er van buiten wat bijzonder uit maar binnen was hij erg leuk. En het eten was heerlijk en niet duur! Daarna halen we nog een ijsje en gaan we terug naar ons hotel. Als we daar aankomen zie. We nog een uil zitten. Het is al behoorlijk donker dus de camera halen heeft geen zin meer.

Op de kamer gaan we douchen en ik bewerk een paar foto’s. Daarna lekker slapen!

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Zo vervelend, die muggen! Maar goed, je hebt wel een mooie zonsopgang gezien. Vervelend dat je tante zich nog niet lekker voelt, hopelijk is ze snel beter!

Caroline 2024-03-20 06:50:30

Wat zijn jullie dicht bij die crocodiles.. Die kunnen toch lelijk hard lopen volgens mij?!

Coby 2024-03-20 14:32:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.