Mooie afsluiter van yellowstone

Verenigde Staten, Cody

West Yellowstone naar Cody

Alle foto’s bij ons blog zijn gemaakt met mobiele telefoon. Thuis gaan we de foto’s van de camera’s bewerken en deze plaatse we bij het blog zodra die verplaats word naar onze website.

Pindat zet de foto’s er in willekeurige volgorde in…. Komt denk ik omdat ik alles op mijn telefoon doe, maar ik ben er mee gestopt alles op volgorde te zetten….

We zijn om 7:30 wakker en na een weer prima ontbijt zitten we om 8:45 in de auto. Vandaag nog een half dagje Yellowstone. We gaan bij het gebied van old faithfull kijken.

Yellowstone is een prachtig stuk natuur. Als ik elk plekje op aarde mocht kiezen om te wonen dan is dit mijn plek.

We hebben mazel met parkeren en staan lekker dichtbij. We wachten eerst even bij old faitfull deze grijzer gaat om de 90 minuten. Het is heerlijk weer. Geen wolkje aan de lucht en het is 22 graden.

Na dat old faithfull is ontploft lopen we daar rond. Het is een behoorlijk trail en overal liggen Pools en geisers. We zien ook Lion geiser ontploffen en die doet het behoorlijk goed.

Als we bij de rivier lopen wijst iemand ons erop dat er een cayoty loopt. Hij loopt op een drafje langs de rivier. Dat betekend dat Bas in galop volgt. Uiteindelijk stopt hij om te drinken. Maar hij heeft honger. Hij neemt een jaag houding aan dat is eigenlijk het zelfde als die van een vos. Staart recht naar achteren, zijn kop draait van links naar rechts…. En dan opeens sprint hij met 4 poten en de lucht en hebbes. Hij heeft zijn prooi. Lijkt wel een grote rat maar we kunnen niet echt zien wat het is. Het smaakt hem prima.

Daarna loopt hij de heuvel op en weg in het bos. We lopen verder en komen uiteindelijk bij morning glory pool. Deze is erg mooi en heeft mooie kleuren. Het schijnt dat er nog steeds mensen zijn die denken dat je er iets in moet gooien….

Om 15:00 zijn we terug bij de parkeerplaats. We hebben we zin in een Chili soepje. Daarna gaan we rijden. We hebben onze route omgegooid. Eigenlijk zouden via Moab naar Denver gaan rijden. Maar we hebben besloten via mount Rushmore te gaan.

Het is bloedheet in Moab… daar hebben we geen zin in. We rijden richting de uitgang richting Cody. We hopen vandaag al een heel stuk te pakken zodat we morgen niet meer zo veel hoeven. Als we over Fishermans bridge richting de uitgang draaien zien we een soort file. Zou er dan nog een beer lopen?

Ja hoor een grizzly… redelijk dichtbij. Er staan 3 rangers het verkeer te regelen. Ik stap vast uit de auto zodat Bas plekje kan zoeken voor onze slee.

Het duurt niet lang voordat Bas er is. Inmiddels proberen de rangers de weg vrij te maken omdat ze denken dat de beer de weg over wil. Voor nu gaat hij liggen slapen. We moeten allemaal stuk verder gaan staan en achter de auto van de ranger blijven. Ruim 2 uur wachte we en dan zijn er tekenen van leven. Wij kunnen hem niet zien maar opeens steekt hij de weg over. En verdwijnt de bergen in.

Inmiddels is het 18:00 uur…. Dat is wat later dan we hadden gewild maar wel mooi een grizzly gezien.

We verlaten Yellowstone….. ondanks dat ik het voorjaar de mooiere tijd vind, dan spot je gewoon veel meer. De laatste keer hebben wij in 6 dagen 29 beren gespot iets van 8 moose en dan alle overige dieren…. Zelfs de ranger gaf aan dat hij al de maand geen grizzly had gezien. Maar ook met minder wild is het park nog steeds heel erg mooi. We hopen echt een keer twee weken hier te kunnen vertoeven. Maar dan wel in het voorjaar!

We besluiten toch in Cody te stoppen en om 19:15 hebben we een hotel gevonden. We slapen in de Lion in en we hebben het idee dat we weer in Tanzania zitten. In de loby staan allemaal beesten uit Afrika opgezet.

We douchen even gauw en gaan opzoek naar eten. Bas heet iets gezien en daar willen we gaan kijken. Het is een soort barn met een bar. Er staan 3 cowboy live muziek te spelen. Heerlijk sfeertje. Het is niet echt een plek waar toeristen komen.

Er komt een dame naar ons toe want die ziet het logo op onze truien. Ze stelt zich voor en verteld dat zij de fotograaf is van de rodeo is. Ze geeft ons een kaartje en vraagt of wij ook een kaartje hebben… dat hebben wij…. Ze geeft aan als wij hier een keer zijn als de rodeo weer draaid we contact met haar moeten opnemen dat ze ons dan mee met naar de beste plekken om te fotograferen. Super leuk.

We moeten even aan de bar wachten. Dan komt ook Kenny Rogers binnen lopen nou ja een look a like… cowboy met grijze lange haren. Na 30 minuten hebben we een tafel. Het vlees smaakt over heerlijk…..

Weer een latertje 22:00 gaat de lamp uit. Morgen weer geen wekker!

www.basandesther.com

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hey luitjes, hoe gaat het daar? Ben benieuwd naar jullie verdere avonturen. Groetjes uit Kroatië Inmiddels wel weer thuis... helaas maar was super leuk! Spreken gauw af en jullie nog veel plezier.... Groetjes Esther

Franca Jasper 2022-09-15 22:31:13
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.