Life on the Beach....

Verenigde Staten, Fort Myers, Florida

Vanochtend waren we weer vroeg wakker, ik denk dat tegen de tijd we van de jet-leg af zijn we weer naar huis gaan😳😂. Maar goed we zaten om 6:00 aan het ontbijt, zo hebben we mooi een lange dag want we willen wel graag het een en ander doen.
Onze eerste doel vandaag was Ding Darling Wildlife refudge. We hebben de wildlife loop gereden en zagen in het eerste stuk enorm veel vogels, en ook echt van alles. Het laatste stuk werd het minder.
Daarna zijn we naar Bow beach geweest, ik had gelezen dat je hier hele mooie schelpen kon vinden. Toen we er aan kwamen zagen we wel dat de zee erg ruig was.... dat belooft wat voor straks dan moeten we de boot op! We lopen een stuk langs het strand en vooral Bas is erg op dreef en vind mooie schelpen. Hij loopt ook echt een stuk de zee in. Ik heb niet zo' n zin in natte voeten en ook niet in een natte broek. Bas zijn spijkerbroek is echt helemaal nat.... gelukkig ligt er een korte broek in de auto. Gelukkig krijg ik ook de smaak te pakken en vind ook een paar mooie schelpen.
Dan is echt tijd om terug te gaan naar de auto. Bas wil zijn korte broek aan doen maar mijn flesje drinken is gaan lekker over zijn korte broek.... oepsie! Ik laat hem maar een beetje wapperen in de auto en hoop dat deze zonder te weinig vlekken droogt.
We hebben om 13:00 een tour geboekt om dolfijnen te spotten en gaan vast die kant op. Het is behoorlijk druk aan het worden maar om 12:00 komen we aan bij de haven. We melden ons en nemen wat te drinken bij een café ernaast. Er staan ook wel lekkere dingen op de kaart dus we bestellen ook maar wat te eten erbij. Het smaakt erg goed.... ondanks we niet echt honger hadden.
We zitten op een niet al te grote boot met behoorlijk wat snowbirds..... we halen de gemiddelde tempratuur weer leuk naar beneden... hi hi hi. Bij het instappen zien we gelijk al een dolfijn bij de boot zwemmen. Als we een klein stukje opweg zijn zien we er meerderen. De kapitein wil wel even het gas erop zetten om te kijken of ze achter de boot aan willen jumpen.... en ja hoor een aantal willen wel spelen in de golven van de boot! Ze springen er naar hartelust op los. Daarna gaan we naar wat mangrove eilandjes waar van alle soorten vogels zitten. Al met al een leuke tocht.
Om 15:00 uur staan we weer aan wal. We besluiten daar Fort Myers beach te rijden om daar een beetje rond te lopen en wat te drinken. Het is niet heel groot maar wel leuk. We gaan op een terrasje zotten waar live muziek is en bestellen wat te drinken. Ik dacht dat ik een cocktail had maar dat was een schotje.... oepsie, hij was wel lekker. We nemen er nog een klein hapje bij en zitten heerlijk in de zon.
We wilde ook nog even langs de outlet dus daar gaan we nog even langs voor we terug keren naar het hotel. Eigenlijk valt het een beetje tegen en hebben we er niet zo veel zin in.
Vlak bij ons hotel zit nog een strandje waar we even heen rijden, de don staat op punt van ondergaan en dat levert mooie plaatjes op. Ik vind een hele mooie schelp maar als we goed kijken zien we dat er nog wat in zit.... een beestje en leggen we hem terug in de zee. Zodra de zon onder is rijden we naar ons hotel. Bas maakt de schelpen schoon en ik doe een poging dit verslag af te maken. Het muntje is aardig op dus zo lekker douchen en slapen!!

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Wow!! Het blijft toch schitterend die dolfijnen zo dichtbij te zien. Het zonnetje is ook weer terug zie ik, dus de korte broekjes kunnen weer aan. Pas op met de schelpen als je die mee naar huis wilt nemen. Dat mag n.l. niet en ze kunnen er bij de "customs" op het vliegveld heel vervelend over doen.

Yvonne 2017-01-31 08:48:20

Leuk hoor al die schelpen zo lang de schelpjes geen bewoning hebben mag je ze gewoon meenemen hoor. Nog Sanddollars gevonden???? 😉

Hies 2017-01-31 11:44:24

Wat een leuk verslag hebben jullie en zo herkenbaar! Jullie kennen mij niet, maar ik had mij opgegeven voor jullie blog! Ik geniet ervan en ook van de foto's ! Topdagen in hetbheerlijk Florida, wij waren er in september nog! Mooie herinneringen.

Renee 2017-01-31 13:52:18

Prachtige dag weer, heerlijk zo met het zonnetje. De foto's van de dolfijnen zijn echt heel goed gelukt, gaaf hoor!

Anja 2017-01-31 16:24:14
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.