Op weg naar Vive La France

Frankrijk, Lille

Om kwart over 12 stappen we in de auto richting Frankrijk…… heerlijk een weekendje weg! Onze eerst stop is Lille. Dat heerlijk een weekendje weg gevoel hadden meer mensen want het was kanonnen druk op de weg.
Op de radio hoorde we niks anders dan code oranje voor het begin van de avond. Na wat verder te luisteren hoorde we dat het weer uit Noor Frankrijk kwam….. oepsie daar gaan wij heen. Maar nou is rekenen niet mijn sterkste kant, maar als het begin van de avond in Nederland is zou het weg moeten zijn als we in Lille aankomen.
En inderdaad onderweg bij Belgie kwam het met bakken uit de lucht. Toen we Lille in reden begon het net weer een beetje op te knappen, nou goed geregeld. Het was even zoeken naar ons appartement want toen tom tom zei… You have arived… dachten we waar dan? Ik heb nog even de werkomschrijving erbij gepakt en er stond dat we bij een grote houten rode deur aankwamen en dat klopte. Er zou ook parkeerplaats bij zitten maar we wisten nog even niet hoe we de auto door de rode deur gingen krijgen, nou ja niet waarschijnlijk.
Bij het appartement was een sleutel kastje waar we de sleutel voor het appartement uit konden halen en ook de routebeschrijving naar de parkeergarage. Die was om de hoek. Ook zat een afstandsbediening bij om de garage open te krijgen. Dat leek beter dan de rode deur. Inderdaad leek….tjonge jonge wat was ook deze garage deur smal. De auto paste er precies door.
Nou konden we alleen niet onze parkeerplek vinden. Het zijn allemaal aangewezen plekken. Op dat moment kwam er een fransman aan lopen en probeerde ons te helpen maar hij snapte er ook niet zo veel van. Hij bood aan dat we de auto op zijn plek mochten zetten hij was toch het hele weekend weg.
Gauw de autosleutels weg brengen en de camera’s pakken en lekker op pad. De zon kwam er zelfs bij dus misschien konden we nog wel even lekker op een terrasje zitten. We liepen binnen drie minuten de stad in. Overal staan mooie oude gebouwen. Voor de gelegenheid heb ik mijn 14-17 mm lens maar weer een op de camera gezet want dan krijg ik alles er mooi op. Ik vind fotograferen in de stads altijd heel lastig mede omdat er altijd iets staan of iemand die ik daar niet wil. Maar ja ik zet me er toch maar overheen en klik lekker raak.
We verbazen ons echt over de prachtige gebouwen en van alle dat oooohhhh en aaahhhh roepen hebben we dorst gekregen. We ploffen neer op een terrasje en tot mijn grote vreugde hebben ze Limonchello spritz. Bas heeft klein beetje pech want ze hebben geen IPA-bier, gelukkig zit er wel iets anders lekkers voor hem tussen.
Inmiddels krijgen we…. Nou ik (holle bolle gijs) toch wel zin in een hapje. Bas had iets van Sushi gezien en wilde daar dan eerst wel een klein hapje halen, met het idee straks ergens ander weer een klein hapje te halen. No het sushi-hapje werd een complete maaltijd…. Helaas!
Met volle buikjes liepen we verder opzoek naar een barretje. We hadden weer wat gevonden en namen een drankje maar ook hier vonden we niet wat we zochten. We zijn naar de overkant gegaan. Dit was een gezellig klein kroegje. Ze hadden livemuziek en er stond een dame te zingen en een jongeman gitaar te spelen. Ik denk dat het hub eerste optreden was want ze begonnen niet heel sterk.
De barman was erg vriendelijk en verteld ons waar we allemaal heen moesten in Lille, we hebben hem maar niet verteld dat we morgen rond 12:00 weer weg gaan. Na mate ze een tijdje aan het spelen waren werden ze echt wel beter. Er zaten een hoop fans, familie en vrienden die ze kwamen aan moedigen en dat hielp goed. Toen gingen ze het liedje spelen van Lady Gaga uit de film a star is born. Voor mij de ultieme chick-flick. Ik snotter niet heel gauw bij een film maar bij deze was ik echt intens verdrietig. De film vind Bas niet heel fantastisch maar het liedje wel. Met bibberende knieën zaten we aan tafel, als ze dit nummer nou maar niet gaan….. nou je verneuken, laten we maar gewoon zeggen zoals het is. Hij zong ook mee maar was naar drie woorden zijn tekst al kwijt. Nou even overnieuw dan maar. 2e keer ging het beter. Ze deden het wel aardig en eerlijk is eerlijk op het moment in het liedje dat wij dachten het is erop of eronder deed zet het erg goed! Gelukkig. Nou nog maar een drankje dan, om het te vieren.
Naast ons aan beide kanten werken planken besteld met lekkere hapjes, dat zag er goed uit. De barvrouw zag mij kwijlen denk ik wat ze vroeg of wij ook wilde. De beste dame sprak geen woord Engels maar de jonge dame naast mij vertaalde voor ons. We wilde een klein plankje met lekkers. We hadden tenslotte al een beste rijsttafel achter de kiezen. We moesten 10 euro betalen nou dat klinkt als een mooi bescheiden plankje…. NOT echt waar de tafels naast ons met zijn zessen van aten kregen wij met zijn tweeën. Niet dat het niet op komt hoor want om een of andere reden was het zo op.
De jonge dame naast me vond het wel leuk om Engels te praten dus daar heb ik even mee zitten kletsen. Ze zag dat ons plankje al leeg was en dacht vast dat wij heel hongerig was en bood ook nog wat van hun plankje aan, het is toch erg….. Maar ja weigeren doe je ook niet.
Met de buikjes nu meer dan vol besloten we om 22:30 terug te gaan naar ons appartement en een lekker te gaan slapen. Morgen geen wekker we worden vanzelf wakker.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.