Grootsheidwaanzin

Nederland, Apeldoorn

Het gaat dan eindelijk toch gebeuren op vakantie….

Pfff wat een jaar zeg. We hadden leuke, mooi, gezellige en bijzondere tripjes staan voor 2020 en hoe anders is het allemaal gelopen. Natuurlijk niet allen voor ons maar voor iedereen en dan ook echt iedereen over de hele wereld en dat is bizar en nog steeds niet goed te bevatten.

Soms vraag ik me af of we nou met zijn allen gek geworden of niet……. ik weet het niet en dat is ook niet voor discussie die laten we maar over aan de mensen die er verstand van hebben dat is het beste.

Maar goed ook hier op het laatst vonden we het spannend of dit door kon gaan. Aantal besmettingen in Nederland neemt weer toe en uit sommige provincies zijn Nederlanders niet welkom in Duitsland, overigens wel in Oostenrijk. Gelukkig vallen wij Gelderlanders volgens de buitenlandse zaken ap niet onder.

Vliegen was voor ons geen optie. Het risico dat je misschien ergens vast komt te zitten en niet naar huis kan hadden wij geen zin in en dus wordt het wel vakantie met de auto. Ik kan elk gewenst moment in de auto stappen en naar huis rijden mocht dat nodig zijn.

En zodoende zaten strak zoals gepland om 8:00 in de auto… en ik hou er van als we volgens planning kunnen starten. We gaan uiteraard met mijn Clio, alleen qua bagage waren de mijn ogen toch iets groter dan de maag… uuh kofferbak. En ja ik neem te veel mee dat weet ik ook wel maar dat is wel het voordeel van de auto dat kan! Koffer hoeft niet onder de 23 kilo te blijven, en dat was deze dan ook niet. 😊 Uiteraard liep Bas wat te mopperen en te mompelen maar dat negeren we gewoon.

De auto is ingepakt….nou ja afgeladen en er moest natuurlijk opgemerkt worden dat je zag dat de auto beladen was… En dus?? Ik zie nog steeds het probleem niet.

Navi aan en gas, om 23:00 zouden we aankomen. Bas kan niet wachten tot hij Duitsland in is en een beetje gas kan geven. Op veel plekken is het onbeperkt en nou doet mij Clio best leuk mee, maar het duurt even voor deze op gang is…. En als deze dan op gang is wil Bas hem graag daar houden en als iemand niet snel genoeg aan de kant dreigt te gaan gaan de knipperlichten en alles aan… pffff. Je kan merken dat hij een beetje een BMW bestuurder aan het worden is…. Ha ha ha.

De reis verliep goed ondanks de wegwerkzaam heden in Duitsland. Jongens pak 1 groot stuk en niet elke keer van die klein KU…. Stukjes. Zie ook hier kan ik prima het land regeren.

Helaas navi gaf een mega file aan, van 1 uur en 40 minuten. Gelukkig konden we een stuk binnendoor maar dat koste toch ook wel wat tijd. Daarna vlogen de minuten eraf. Overigens is het bij ons zo dat als we besluiten van A naar B te rijden er alleen plas en etens pauzes komen als er wat van de tijd word gereden, anders is het gewoon door rijden. Wel moet de auto twee keer vol gegooid worden want die kan je niet laten verhongeren…….

Het laatste stuk door Oostenrijk was door de bergen en ging niet heel snel. Maar om 22:10 bereikte we ons super leuke appartement voor deze 10 dagen.

We laden de afgeladen clio en uit en ik kom tot de conclusie dat Bas wel heeellll veeelll snoep en chips mee had genomen, fijn om te weten dat de clio niet alleen door mijn bagage afgeladen was.

We stappen nog even onder de heerlijke regen douche die erin zit en gaan lekker slapen.

Wij zijn op vakantie!

Vanaf morgen zullen we fotograferen en worden er natuurlijk ook foto's aan toegeveogd!



Geschreven door

Al 11 reacties bij dit reisverslag

Dat is een heel verhaal en kijk uit naar de foto's, ben benieuwd!!

Hennie Knake. 2020-10-03 08:33:06

BMW rijder diep in zijn hart, herkenbaar 🤣 Ben heel benieuwd hoe jullie Oostenrijk 🇦🇹 gaan vinden. Qua weer zullen jullie wel verrassingen kunnen krijgen dus ik zeg: kom maar op met de foto’s!!! We zijn natuurlijk wel weer in de bergen gewend.... In Canada en Amerika kan het weer ook zo omslaan in positieve of negatieve zin....

Jessica 2020-10-03 08:34:39

Leuk, om jullie weer te kunnen volgen. Jullie hebben echt mazzel, dat jullie naar Oostenrijk gaan en gisteren al zijn vertrokken. Gisteravond werd namelijk bekend, dat Duitsland nou voor bijna heel Nederland (alle provincies behalve Zeeland en Limburg) verboden terrein is. Doorheen reizen mag nog wel, maar overnachten kan alleen nog, als je een negatieve coronatest kunt laten zien. Wij hebben daarom vandaag ons hotel in Bamberg waar we over twee weken zouden logeren weer geannuleerd. Geen idee, wat we nu gaan doen? Gelukkig kunnen we voorlopig gewoon van jullie vakantie meegenieten! Bedankt voor het delen en heel veel plezier gewenst!

Franziska 2020-10-03 09:09:11

Nou geniet toch van jullie vakantie en de natuur en blijf vooral ook gezond.Heel veel liefs Patricia

Patricia 2020-10-03 09:09:26

Geniet van jullie vakantie. Het is daar ook zo prachtig. Floris woont al acht jaar i Zwitserland. Dicht bij de Oostenrijkse grens. Ik ben gek op die bergen daar en al dat groen.

Antoinette 2020-10-03 10:41:32

Heerlijk hoor op vakantie ik ben vol verwachting van jullie mooie foto's. Even meegenieten van jullie vakantie foto's en verhaaltjes. Veel plezier en mooie dagen.

Amanda 2020-10-03 11:19:02

Heel veel plezier

Marianne 2020-10-03 11:56:45

Heel veel plezier in Oostenrijk! Mooi land👌🏻

Jolanda 2020-10-03 13:36:09

Wat heerlijk voor jullie, toch op vakantie, zei het "dichtbij". Heel veel plezier en ik kijk uit naar jullie verslagen en foto's! Voor ons blijft het nog een week of 2 spannend, we vertrekken over 2 weken naar Duitsland (Schwarzwald). Op dit moment zijn alleen Zeeland en Limburg zodanig ingekleurd dat we zonder negatieve Corona test het land in mogen, fingers crossed. Have fun

Reny 2020-10-03 15:46:29

Leuk joh, veel plezier! Maar waarom zijn jullie niet Bas zijn auto dan?? Nog meer eten mee 😂

Joyce 2020-10-03 17:46:40

Jessica: We zijn natuurlijk wel weer in de bergen gewend.... In Canada en Amerika kan het weer ook zo omslaan in positieve of negatieve zin....

basenesthers.travels 2020-10-11 20:20:02
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.