It’s begining to look at lot like…….

Verenigde Staten, Jackson

Dag 2 12-10 Tetons en Yellowstone

Alle foto’s bij onze verslagen worden gemaakt met een mobiele telefoon… dat houd het simpel om een verslag bij te houden.

Onze reis staat op https://esthervanderzouw.wixsite.com/fall-in-the-usa-2023
Site kijkt het mooist op pc of laptop.

Lang leve de jetlag….. we kunnen het volhouden tot half6 en dan zijn we echt wakker!
Ik kijk naar buiten geen sneeuw!! Dat hadden ze wel beloofd…
Nou ja… ik pak de koffers ff gauw om zodat we ze niet elke keer uit de auto hoeven halen.

We nemen lekker donuts die we gisteren hebben gehaald met een glaasje apel cranberry en stappen ondanks dat het nog donker is de auto in.

Onze auto heeft ook al behoefte dus we tanken hem vol en rijden het park in.

Het is nog donker, maar je ziet dat het in de bergen heeft gesneeuwd. Er hangt wat mist… maar we hebben wel het idee dat we teton zien als we straks licht hebben.

En inderdaad zodra het licht word is het erg mooi… wolken, mist, sneeuw…..

We rijden grose ventre road bekende plek voor elanden. Ik zie dat er een auto stopt en zit te kijken. Ik zie iets hoogs bruin en als het hoofd omhoog gaat zie ik een eland echt mega groot en een enorm gewei.

Ik had mijn 400mm lens nog niet op mijn andere camera zitten want dat wat nog niet nodig werd mij verteld… en ja mijn stomme fout dat ik luister dat doe ik anders ook niet. Er was geen tijd om mijn lens erop te zetten dus Bas is wel met zijn telelens erachteraan gegaan. Ik had hem heel mooi maar kom niet verder dan 100 mm. Nou dan maar zo ervan genieten, wat er prachtig dier!!

We hebben nog wat verder getoerd in teton np en besloten om richting Yellowstone te gaan…. Onze eind bestemming van vandaag.

We reden langs een opengelaten waar we in 2018 een grizzly met twee cubs hebben gezien. Een zijweg was open dus die zijn we ingegaan.

Niet veel later zagen we een jong vrouwtje lopen… heel gaaf. Park rangers hielden alles goed in de gaten en net toen we een plekje hadden ging ze liggen in het gras.

De parkranger vertelde dat er verder op nog een dame liep met twee kleintjes. We namen de gok en reden die kant op… en inderdaad. Zo nu en dan konden we ze goed zien… na een uurtje daar te hebben gestaan moesten we onze auto verplaatsen want ze kwam steeds meer die kant op.

Ik kan je vertellen dat liep niet helemaal soepel. Er moesten meer mensen in de auto weghalen en dan Barbara raakt iets in paniek. We besloten om verder te rijden en weer omdraaien en terug te gaan en ja hoor weer bingo jullie weer een grizzly beer…..

Hij staat vlak bij de auto we gokken het erop en stopte ondanks dat de park Rangers achter ons staat. Ik klim op het dak van de auto door het het open dak en kon hem goed en veilig fotograferen.

De parkranger kwam langs en we moeten door rijden ze gingen deze weg afsluiten omdat er te veel beren activiteiten waren en ze het niet goed onder controle konden houden.

Wij hadden er inmiddels vijf gezien en gingen zeer tevreden verder…. Niet al te ver verder zat nog een zandweg naar rechts. Deze weg was wel echt slecht veel grote plassen diepe gaten… na een klein stukje besloten we om om te draaien….

We rijden verder en rijden de tetons uit. We komen langs het bord van de tetons en wilde een foto laten maken gewoon ff met de mobiel anders schieten mensen gelijk in de stress… en je verbaasd je dan hoe slecht mensen daar soms in zijn. Op twee foto’s miste gewoon een stuk tekst van het bord🙈 gelukkig zat er ook een goede bij anders moest ze het overnieuw doen!

We rijden Yellowstone in! We slaan het bord nog maar ff over😇. We slapen aan de noord kant in Gardiner en Bas wil graag via de oostkant rijden…. Ik twijfel iets, maar goed het maakt me ook niet zo veel uit!

Bas is gek van een dipper, dat is een vogeltje… en ja hoor hij zag er een! Je snapt auto stil en op de foto… was het het niet dat onze auto in een bocht stond en mede weg gebruikers dit niet zo konden waarderen… en ik maar lief lachen naar iedereen met stoom uit mijn oren.

Het was een goede keus, dit deel van het park gaat het hoogst en er lag behoorlijk wat sneeuw. Het had er vanochtend aardig gesneeuwd en bleef best een beetje liggen…

We stopte op een paar punten… wel voorzichtig de auto uit wat anders glij ik natuurlijk op mijn plaat. Bij 1 punt moeste we ff wachten en we zagen zwarte grote kraaien. We draaide het raam open en ze dachten dat ze te eten kregen en kwamen gelijk op de autospiegel zitten.

Hij kraaide naar binnen en Bas gaf hem een nootje. Hij zat aan mijn kant dus ze moesten alle twee een stukje strekken en ik was bang dat dat beest naar binnen zou vliegen… maar dat was hij absoluut niet van plan.

We rijden door het prachtige Yellowstone en als we weer lager zijn is er geen sneeuw meer. Overal lopen Bizon en zodra we bij de noordkant komen heel veel Elk. Eentje op de berg met een mooi gewei en was aan het burlen. We konden helaas niet te lang stilstaan aangezien er het een en ander aan auto’s aankwam.

Gardiner is veel kleiner dan west Yellowstone. Maar zag er prima uit… we hebben een top kamer en dit was eigenlijk niet duur, we betalen voor 3 nachten €360,- Ik vind alles zo duur om de parken, dit is via air BNB. We zie vlak bij onze cabin bij iemand in de tuin elk staan en niet veel later lopen er een paar hertjes bij ons langs… heel leuk!

We gaan opzoek naar wat te eten en dat viel niet mee. We hadden wel zin in een drankje en een stukje vlees, we zijn uiteindelijk uitgekomen bij de cowboy lodge. Was best prima maar $12,- voor een wijntje…🙃🍷 de glazen waar wel lekker vol!

Om 20:00 gingen ons lampje weer uit…..
Maar wat een prachtige eerste dag en wat hebben we genoten!!

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Ziet er goed uit Bas en Esther. Dus al veel wild gezien de eerste dagen. Veel plezier

Jan 2023-10-13 14:36:12

Wat een prachtige dag hadden jullie. Mooi zo die Tetons met sneeuw erop

Marjon van Wunnik 2023-10-13 14:52:30

Top eerste volledige dag! Wij logeren altijd (mei 2024 weer) in de Absaroka Lodge, net over de brug bij de Cowboy grill. “Goed” te lezen wat een wijntje daar kost😀 (was in Colorado maar een beetje minder) Mooi die foto’s in de sneeuw!

Reny 2023-10-13 15:18:48

Wat leuk weer jullie verslag. Heerlijk ‘meereizen’ in een voor ons (nog) onbekend land. Wie weet.. Aan júllie enthousiasme kan het niet liggen!

Coby 2023-10-13 16:12:36

Kicken hoor die sneeuw! Ben benieuwd naar de foto,s van de beren!

Franca Jasper 2023-10-13 22:16:16

Prachtig zo met de sneeuw!! Een mooie 1e dag!

Anjo 2023-10-13 23:47:39

Nou volgens ons vermaken jullie je wel ..Ziet er allemaal ook wel heel gaaf uit , ook met de sneeuw erbij ..dat is toch wel een bonus ..

Jaap en Aafje 2023-10-14 19:07:39

Ziet er weer leuk uit.

Okkie 2023-10-19 14:38:06
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.