Weer een mooie dag Safari!

Tanzania, Tarangire NP

Vanochtend om 5:15 ging de wekker. Zo dat os wel ff vroeg. Licht gaat pas aan om 6:00 dus het is ff behelpen met zaklampen en lichtjes die ze hier hebben die op zonnen energie werken......ach het heeft ook wel wat.
Vannacht hebben we al twee een leeuw gehoord en Bas heeft iets langs de tent zien lopen.....??? Nou ja we zijn niet opgegeten.
Zeff heeft ontbijtboxen geregeld dus onderweg gaan we eten.
Het is nog niet helemaal licht en het is bewolkt. We zien overal Gnoes, Zebra en heel veel soorten antilope. Dan zien we ook voor het eerste jackhals, hij ligt midden op de weg en is in eerste instantie ook niet van plan van de weg te gaan. Dat komt mooi uit kunnen wij natuurlijk een paar honderd foto's schieten van het dier.... We stoppen meerdere malen bij van alles en nog wat.
Gidsen communiceren onderling met elkaar en de sjees gaat er op. De Cheeta die we gisteren hebben gezien is actief. We zien hem dit keer erg goed en er zijn er vier. 1 mama met 3 al vrij grote cubs.
We rijden verder en ja hoor er ligt een lazy as leeuw in de boom met ook 2 grote cubs. Wauw wat een ochtend!
Hierna rijden we naar de ontbijtplek met mooi uitzicht over de rivier. Er zitten weer veel lekkere dingen in de box maar het is wel veel te veel weer. Hier kunnen we gelijk ff plassen. De wc zijn tot nu toe overal echt super te doen! We rijden nog een tijdje rond en zien weer heel veel, ik ben gestopt met opschrijven want ik krijg kram in mijn handen...
Rond 13:00 zijn we bij de lodge en hebben tijd om te lunchen en even te relaxen. Om 16:00 komt Zeff ons weer ophalen, Daan, René en Iisa besluiten om lekker bij de lodge te blijven dus Bas, Amber en ik gaan mer zijn drieën. We rijden nu de andere kant op gaan op zoek naar luipaard. Het is aan deze kant wat meer begroeid. We zien weer van alles, ook een struisvogel van dichtbij, wat een groot beest zeg! We stuiteren op een groep olifanten die de weg blokkeren. Zeff neem gas terugheb wacht even af naar her gedrag voordat hij er langs gaat. Na een tijdje start hij de auto en rijd heel voorzichtig. Toch schrikt het kleintje waardoor een grote olifant een verdedigende houding aan neemt. Gelukkig blijft het hierbij maar dat soort dingen zijn wel spannend!
De zon zakt en we gaan we richting de lodge. Opeens stat Zeff op de rem..... Lion! Er ligt een heel mooie mannetjes leeuw. Hij is wat ver weg maar ook met blote oog kunnen we hem goed zien!
Om 19:00 zijn we thuis. We douchen eerste ff allemaal en schuiven dan aan bij het eten wat er super weer uit ziet. Het is weer in buffet vorm. Daarna drinken we nog wat in de zeer comfortabele lobby en gaan we naar de tent, natuurlijk wel weer onder begeleidingšŸ¤£
Bij de tent willen we proberen de sterren lucht te fotograferen, het is pik donker en de vleermuizen vliegen overal, ik besluit dan maar achter mijn tentdoek te kijken.... hi hi hi.
Daarna kruipen we heerlijk onde de klamboe en vallen in slaap.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat een prachtige reis tot nu toe en wat een wildlife komen jullie tegen zeg. Dat wordt een leuke klus straks om al die foto's uit te zoeken ;-)

Nicole van der Meijde 2017-07-26 22:49:23
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.