Dag 15 Grand Canyon North rim naar Bryce NP

Verenigde Staten, Dearing

Leven op grote hoogte

Vannacht niet super goed geslapen door de ijle lucht. Ik ben om half 5 al wakker en ga een beetje met mijn foto’s rommelen, hierdoor worden mijn ogen toch weer zwaar en slaap tot half 8.

Ik zie dat de zon op is dus ik kleed me aan om nog wat te gaan fotograferen. Bas ligt nog te slapen en vraag hem voorzichtig of hij mee gaat.... ik krijg alleen wat gebrom.... it’s a no!

Vannacht is het aardig afgekoeld maar als de zon er door komt loopt de temperatuur aardig op! Ik loop langs de rim en geniet van de uitzichten. En dan stuiter ik tegen Bas aan hij was er toch achteraan gekomen. We lopen samen nog wat rond en gaan dan opzoek naar wat te eten.

Ik neem een kersenflap en Bas smeert een kracker. We pakken de spullen in en ik check ons uit. Daan en René zijn nog niet helemaal klaar dus Bas doet een poging een vogel te fotograferen.

Als iedereen klaar is vertrekken we richting Bryce. De meeste hebben toch wel last van de ijle lucht en we hopen dat het bij Bryce beter is. Het landschap veranderd langzaam weer. We rijden door Kenab en zien dat dat een aardige plaatsje is geworden. Ziet er leuk uit! In 2003 hebben wij moeite moeten doen iets te eten te zoeken s’ avonds.

Als we bijna bij Bryce zijn stoppen de Siedenburgjes, ze hebben honger en zien een koddig restaurantje. Wij nemen wat drinken maar hebben nog geen honger. Er gaan heel veel hummingbirds Bas en Leroy proberen ze op de foto te krijgen.

We spreken af dat wij vast verder rijden en dat we elkaar in het park wel tegen komen.

Als we langs ons hotel komen checken we in en gaan we op pad. De zon schijnt nog maar er is slecht weer op komst. We stoppen bij een paar overlooks en maken foto’s. En inderdaad daar komen de Siedenburgjes aan. Ze zijn op de terug weg en gaan nu naar het hotel inchecken. Wij rijden nog ff door. Ook hier zittne we toch best weer hoog en merken we de ijle lucht wel gaan we er langzaam aan wennen!

We zien veel herten onderweg maar geen pronghorns die zouden hier ook zitten. Overal lopen ontplofte eekhoorns, die komen hier niks te kort.

Dan gaan we terug, we zien nog een groepje hertjes staan met drie bambies zo leuk.

We zijn om 17:30 bij het hotel en het plan is te gaan eten. De Siedenburgjes willen pas later eten. We lopen weg en ik kijk even bij ons bij de barn daar kan je eten mer live entertainment, dat vind ik ook wel leuk alleen begint het pas om 19:00, ik kan nog wel even wachten. De Verspuytjes gaan wel vast eten.

Om 19:00 gaan de Siedenburgjes mee met ons. Er komt echt een dikke vette bui aan en als we erheen lopen miezert het, maar zodra de rest wil komen regent het echt pijpenstelen, en dus komen ze met de auto. Ruben is echte bikkel en rent met de paraplu van het hotel naar de Barn. Ik haal Daan op met de plu en lisa en Amber doen de ren je rot show..... Lisa verliest daarbij haar slipper. Met 1 blote voet en 1 slipper voet haalt ze René op met de plu maar daar kunnen ze niet samen onder dus Lisa komt alleen terug.... wat een toestand.... haar slipper ligt nog in de regen dus die haal ik weer op. René parkeert uiteindelijk nog dichterbij. Ik breng hem een plu maar hij rent zo door....

Nou iedereen onder het afdak. We kijken even wat de bedoeling is. Je kan kiezen uit 5 menu’s, je krijgt een tafel in de barn en na het eten is er een optreden van een country band.

Het eten kan je zelf opschepen en het smaakt erg goed.... op de plaatjes zag het er niet zo smakelijk uit. Fris is inclusief alleen bier en wijn moet je apart halen.

Ze zingen leuke liedjes en bijna na elk liedje hoor je dat je de cd kan kopen voor maar $ 5,-

Het word zo vaak gezegd dat Bas en Daan hem gaan kopen, en ze laten hem ook tekenen door deze volstrekt onbekende, soort Ronnie Tober, niets zeggende country zanger, ook nog even op de foto en het is net of je een wereld ster hebt ontmoet...geweldig!

Wij zitten nog even nat te genieten maar worden de zaal uitgeveegd en dus vertrekken we maar.

Bas en ik gaan nog ff boodschappen doen en Amber gaat gezellig met ons mee......🤡 Onderweg komen we nog wildlife tegen er loopt een pad op het pad. Bas helpt hem een handje en brengt hem naar de plas/sloot.

Als we terug komen op de kamer haal ik de camera nog ff leeg en dan gaan we lekker slapen! Bas wil morgen beestjes spotten maar het ziet er naar uit dat hij alleen gaat misschien als ik echt bikkel ben ga ik mee.....

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Mooie foto's zo met die wolken en donkere luchten!👍Veel plezier verder!

Anjo 2019-08-04 17:54:48

Ik ben weer helemaal bij gelezen :) . Lijkt me geweldig in zo'n barn, vooral als je, zoals jullie, met een hele groep bent. Bryce blijft toch prachtig he en de foto's van de Grand Canyon zijn geweldig ! Groetjes, Reny

Reny 2019-08-04 18:44:54

Wat een super foto 's weer... Leuk om te zien waar jullie hebben gegeten. In welk hotel zaten jullie in De grand canyon met dat geweldige uitzicht??

Inge 2019-08-04 22:56:56

Wat een mooie foto's en een leuke verhalen nou geniet nog ff.Gr xxx Patricia Dennis en de kids

Patricia 2019-08-08 09:17:06
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.