Afkoelen hoog op de bergen…..

Verenigde Staten, Estes Park, Colorado

Dag 3 Rocky Mountain NP

Alle foto’s zijn gemaakt met de mobiele telefoon. Later zal op onze website de het verlag worden geplaatst en foto’s van onze camera erbij worden gezet.

Vandaag zijn we weer vroeg wakker, lang leve de jet leg. Maar goed we lagen ook om 21:00 op bed.

Ook voor Rocky Mountain NP moet je reserveren en wij hebben een time ticket voor 7:00 uur voor bear Lake road. Hier willen we graag de vier meren gaan lopen en omdat het hier altijd mega druk is gaan we vroeg.

Voor we het park inrijden tanken we kopen wat te eten, beetje muffins en donuts. Er staat een dame achter de toonbank en die vind ons sweety’s…. Volgens mij is dat haar stop woordje nou zijn we dat natuurlijk ook wel….

Bij het parkpoortje zit nog niemand, wij hebben alleen nog geen parkpas. Je kan via een QR code wel een kaartje halen maar dat vind ik toch wat zonde als we straks een parkpas halen. We gokken het ernaar op en als wij bij bearlake road zijn kunnen we daar denk ik een pas halen want daar wordt je time ticket ook gecontroleerd.

Als we die weg op draaien staan we gelijk in een file het is mega druk… die zag ik niet aankomen op dit tijdstip…. Nou is er ook een Elk-Jam gaande. Ze steken de weg over en staat een hele grote groep.

Als de ranger bij ons komt om onze time ticket te controleren leggen we uit dat we nog geen parkpass konden halen omdat er nog niemand zat. Het is geen probleem en we mogen door.

We zijn inmiddels beetje huiverig voor de drukte en stoppen eerst maar bij de Elk. Als we daarna door rijden staat er een bord dat de parkeerplaats bij bear Lake al vol is. Je moet verder met een shuttle. Daar hebben we geen zin in en we draaien om. Volgende keer nog vroeger weg dus!

We stoppen bij de rivier en kunnen er helemaal heen lopen. Het is een mooi stukje en er is helemaal niemand!

We rijde trail ridge road en stoppen bij veel stops waar je de mooie uitzichten hebt. Bij deze stops lopen heel veel kleine eekhoorntjes. Ze zijn super leuk! Eentje zit er heel mooi… maar tegen de tijd dat ik mijn camera heb is hij waarschijnlijk weg….

We stoppen ook bij rock cut. Hier gaan we een tijdje zitten. De fluithaasjes rennen druk rond. Dit zijn hele kleine beestjes. Ze lijken wel een kruising tussen een hamster en een muis. Ze zijn net iets groter. Ook lopen hier marmotten. Het is natuurlijk de truck ze mooi op de foto te krijgen. Maar stil zitten is niet de beste eigenschap van deze fluithaasjes, en dan bij voorkeur ook nog iets dichtbij.

Ook hier is het rond de 30 graden met volop zon maar op dit plekje zitten we op een hoogte van 3 km en daar is het dan gelijk een stukje koeler dus we zitten hier prima in de rock cut. Maar na 2 uurtje gaan we toch weer verder.

We stoppen bij het Alpine Visetor centrum waar we heerlijk een lunch nemen buiten op het bankje in de zon. Nog steeds hoog dus goed vertoeven. Wel merken we dat we last hebben van de hoogte…. Vooral Bas heeft er last van.

We rijden terug naar te rijden naar beneden en dan Fall River Road te rijden. Deze hebben we nog nooit kunnen rijden omdat we altijd eind mei begin juni zijn en dan is deze weg nog gesloten.

Het is een onverharde weg maar onze slee trekt ons moeiteloos omhoog. We stoppen bij Chasm Falls. Het is een klein stukje lopen. Als we daar aankomen zijn wat jongelui naar de waterval geklommen. Licht geïrriteerd omdat we geen goede foto kunnen maken…. Maar al snel komen ze terug.

En natuurlijk als iedereen weg is moet Bas ook. Al balancerend over een boomstam boven de rivier hou ik zoals gewoonlijk mijn hard vast dat hij er niet af pleurt… O ja had ik al verteld dat hij dit soort dingen ook op zijn kleppertjes doet…. Hele scenario’s gaan door mijn hoofd… maar hij komt weer veilig terug.

We rijden verder over deze zandweg de berg op. Er ligt een marmot heerlijk op de weg te genieten van de zon. Hij heeft niet zo’n haast aan de kant te gaan. Maar als Bas uit wil stappen voor een foto gaat hij er toch vandoor.

Deze weg komt weer uit bij het alpine centrum. We rijden langzaam terug. We stoppen nog een keer om bij de fluithaasjes te kijken maar de meeste zijn gevlucht voor de warmte ook de marmotten zijn er niet meer.

Toch zien we dat boven de hoge bergen zich wat wolken ontwikkelen en we zien dat er in de verte een buitje valt. Vlak voordat we het park uitrijden zien we een bergschaap door een meertje heen lopen. Ze is alleen en waarschijnlijk opzoek naar verkoeling.

Om 15:30 zijn we in ons hotel. Even relaxen, dutje doen en douchen. Om 18:00 zijn we klaar om naar Estes Park te gaan. Volgens Nad hoef ik mijn camera niet mee te nemen. De kans dat de kolibrievlinders weer op de zelfde plek zitten is klein en zeker niet zo laat….

Nou ik heb geleerd dat ik niet moet luisteren maar het gewoon moet doen. Want ze zaten alle twee weer op de zelfde plek…

We lopen rond en het is een stuk rustiger dan gisteren, een heel stuk rustiger. Natuurlijk koop ik een souvenir voor in mijn kast…. Heerlijk van die foute spulletjes. Daarna gaan we de Ierse Pub in. Hier staat een dame dragana achter de bar en ze komt uit Servië. Ze woont nu hier en heeft hier al gestudeerd en gaat nog verder studeren. Ze verteld het een en ander over de whiskey’s die er staan en een Amerikaan legt ons het verschil uit tussen Bourdon en Wiskey en dat heeft te maken met de graan soort. Ze had een hele bijzondere soorten staan. Ook tequila had ze een hele mooie fles staan die was 50 dollar voor een shotje. Nou ik hou het wel bij een Corona.

We hebben niet veel honger dus we bestellen alleen wat nachos. Dit is eigenlijk een voorgerecht voor 1 persoon. Nou hier kunnen we samen een maaltijd uit halen.

We gaan terug naar het hotel en gaan op tijd slapen. Bas wil morgen om 5:00 weg rijden opzoek naar elanden. Ik denk dat we veel te vroeg zij dan maar oké..

Dat was het voor vandaag!

www.basandesther.com

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Ohhhh zoveel bekende mooie plekjes.........ik wil terug !!!!

Reny 2022-09-08 06:21:10

Oh, wat is het toch mooi daar. Wel jammer dat het overal zo enorm druk is geworden en je met tijdslots moet werken. Maar wat eenmooie foto's hebben jullie weer gemaakt, super!

Marjon 2022-09-08 13:08:54
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.