dag 20 van Las Vegas naar Amsterdam

Nederland, Soest

Long way home......

We worden ondanks dat het gisteren laat was toch redelijk op tijd wakker. We moeten om 11:00 uitchecken en om 9:00 gaan we nog even naar het zwembad. Als we bij the pool aankomen beseft Bas dat hij weer eens de kamer sleutel op kamer heeft laten liggen. Hij loopt naar beveiliging en hier lopen ze gelijk met hem mee. De kamer word opengedaan en hij moet zich ook gelijk legitimeren.

We lopen terug naar the pool en ja hoor hij tovert dan toch de sleutel uit zijn protamine, heel handig! Maar goed we hebben het er niet meer over, voor nu dan. Het is al warm maar nog wel te doen. We dobberen in de pool en gaan daarna opdrogen, we hebben natuurlijk niet zo heel lang.

Boven op de kamer douchen we en pakken we de laatste spullen bij elkaar. Tijd om te gaan! In het casino hebben we afgesproken met de Verspuijtjes. We krijgen een apje van de Siedenburgjes, die zitten ergens te ontbijten. Hans en Ingrid hebben nog geen gedag kunnen zeggen dus die lopen er nog gauw even langs.
We zetten de koffers in Boesh en gaan op weg naar de outlett. We vliegen pas om 21:30 en we hebben nog vertraging ook, al hebben we daar nog geen officiële melding van dus moeten we wel op tijd op de luchthaven zijn.

Natuurlijk word er bij de outlett eerst wat gegeten. Daarna gaan we onze eigen weg en spreken we om 15:00 weer af bij de food court. Eest gaan we natuurlijk naar Calvin Klein, voor Bas is het hoognodig dat hij weer een paar nieuwe korte broeken aanschaft. Als we daar zijn krijgen we een ap dat onze vlucht is verplaatst naar 22:30. Dat betekent dat je ook later op het vliegveld mag komen. Nou dan kunnen we straks nog mooi ff naar de film!

We lopen dik een uur in Calvin Klein en dan zeggen ze dat vrouwen lastig zijn pfffffff. Daarna komen we bij de watch station en ik koekeloer eens even naar een horloge. Mijn oog valt op een smatwatch van Michael Kors en die moet het dan maar worden…… Er word hier en daar nog wat geshopt en dan is het alweer 15:00 en moeten we naar de Food Court.

Nou viel mijn oog op DQ en die hebben we nog niet gehad deze vakantie, dus grijp ik daar nog maar gauw een ijsje. Ook de rest neemt nog wat lekkers en met tassen vol zitten we aan tafel. We overleggen even en vinden de film een goed plan. In de parkeergarage worden alle nieuwe aankopen nog even in de koffer gepropt en dan gaan we op pad.

We rijden weer naar de zelfde bioscoop waar we de Lion King hebben gekeken, dan weten we zeker dat het geluid hard genoeg staat 😊. Het is weer beredruk en moeten die hele grote zal met wel 8 andere mensen delen, beetje jammer. We hebben wel wat van de vorige keer geleerd want we nemen een kleine popcorn mee, ipv een grote. Ook de drankjes nemen we wat kleiner…..

Het is een film met veel spektakel, we zitten overigens bij de Fast and the Furious, weinig verhaal en heel veel geluid. Toch vind ik een piep klein momentje in de film dat mijn ogen even dicht vallen een heel klein kwartiertje maar. Natuurlijk heeft het een goed eind en kunnen we met goed humeur de zaal uit.

We Rijden naar het vliegveld. Eerst nog even de boesh voor de laatste keer aftanken. Bas en Hans zetten ons (Ingrid, Mandy, Leroy en mij) vast met alle bagage op de luchthaven en gaan dan samen de boesh inleveren. Het duurt niet heel lang voor hun er ook weer zijn en we checken in……. And than Everything went the wrong way…..

Bas en ik waren al bijna ingecheckt en ik hoor Hans zeggen….. onze vluchten zijn geannuleerd? Huh?? De dame achter de balie had bedacht dat ze mooi morgenochtend terug konden komen en dan via Houston naar huis konden vliegen en dan de zaterdag (ipv vrijdag) zouden ze om 20:00 in Amsterdam aankomen. Wij vroegen dat aan de medewerkster die ons hielp en ze liep die kant op om verhaal te halen. Bas liep er ook heen en vroeg waarom hun een dag later vliegen ….. de medewerkster die de verspuytjes hielp begon nogal onaardig tegen Bas te roepen dat hij niet moest schreeuwen, gelukkig deed hij dat ook niet……. Wat een toestand.
Onze baliemedewerkster kwam weer bij ons terug en voor je het weet kraamt zei ook uit dat wij ook morgen vertrekken…. What the fuck, ze had ons toch net ingecheckt. Wij maken dan ook gelijk duidelijk dat dat een NO-GO is! De reden is omdat wij onze aansluiting in Londen hoogstwaarschijnlijk niet gaan halen. Helemaal goed maar ik wel alvast naar Londen vliegen dan ben ik toch al redelijk dicht bij huis. Vanaf Londen is er sneller een vliegtuig naar Amsterdam te krijgen dan vanuit Amerika.

Gelukkig maakt ze er geen probleem van en zet ons op de vlucht van vandaag. Bij de Verpuytjes gaat het wat minder makkelijk. Er komt iemand anders bij en naar veel gemier komt het goed. Wij zijn klaar en we krijgen van de baliemedewerkster een alle twee een bon voor $18,- te besteden op de luchthaven voor het ongemak. Met deze bon kan je eten en wat drinken halen. De Verspuytjes krijgen niks, dat is raar en ze vragen ernaar. Dan krijgen ze ieders een bon van $9,- , nou ja beter iets dan niets.

Blij dat we zo eenieder geval allemaal naar Londen vliegen gaan we door de beveiliging. Niet de allervriendelijkste man die er staat en loopt te mekkeren dat ik uit mijn handtas (dat is een kleine camera tas) mijn camera moet halen…. Maar daar zit geen camera in. Ik probeer hem dat duidelijk te maken maar zijn hersenen kunnen het niet verwerken. Geïrriteerd vraagt hij dat is toch een camera tas, dat is het zeker en toch zit er geen camera in….. ra ra ra….. Wat een sukkel!

Maar goed iedereen er doorheen en dan… tja eten maar weer. We nemen een laatste vieze vette hamburger met een heerlijke milkshake, we halen nog wat te snoepen voor in het vliegtuig en lopen naar de gate. We gaan alvast in de rij staan maar het duurt nog wel even voor we gaan boarden.

Als we in het vliegtuig zitten valt op dat er veel lege plekken zijn….. allemaal Nederlanders die morgen terug vliegen?? Nou ja wij zitten erin. Het is al wel redelijk duidelijk dat we het niet gaan halen. Voordat we weg gaan is het al veel later. Al heb ik dat niet heel erg mee gekregen, ben redelijk snel in slaap gevallen nog voor het opstijgen. Ik werd even half wakker toen we in de lucht zaten, kon ik mooi mijn stoel naar achteren doen.

Bas lag nog te slapen toen ik wakker werd. We hoeven nog maar 2 uur en dan zijn we in Londen. Prima vlucht dus. We gaan om 17:30 landen mar onze vlucht gaat om 18:00 uur. We hopen nog wel op een latere vlucht naar Amsterdam. Bas ontwaakt ook en heeft ook de hele vlucht geslapen. Hij gaat even buurten bij de Verspuytjes, die hebben ook goed geslapen behalve Ingrid.

Vlak voor we gaan landen krijgen we nog een snack een soort wrap met ei en bacon oid. Bas vind hem niet echt lekker maar mij smaakt hij prima. Als we geland zijn spreken we af dat Bas zo snel mogelijk iemand gaat zoeken die ons kan helpen met de volgende vlucht zodat we zo snel mogelijk naar Amsterdam kunnen.

Buiten het vliegtuig staan twee dames voor vluchten oa ook Amsterdam, Bas wacht daar want we zijn niet de enige, en als hij eindelijk aan de buurt zegt ze….. dan moet je even naar de Service balie….. grrrgggrgrrrgggrrrgrgr!!! Wij lopen vast die kant op. Hans en Ingrid wachten nog op Mandy en Leroy die zijn het vliegtuig nog niet uit.
We zijn niet de enige maar gelukkig wel iets op tijd want na ons komen er ook meer mensen aan. De Verspuytjes kunnen ons niet vinden, ik loop terug en loop ze tegen het lijf. Dan duurt het niet heel lang voor we aan de beurt zijn.

Er is nog 1 vlucht voor 5 personen voor vanavond, maar volgens de dame gaan we dat niet halen. Het word dus een nachtje Londen….zucht. Ze zijn inmiddels met zijn drieën met ons bezig. Morgenochtend is er een vlucht om 7:40 daar heeft ze twee plekken en er is een vlucht om 11:30 voor vier. Die moeten we nemen anders gaan we morgenavond pas naar huis. Bas en ik gaan om 7:40 en de Verpuytjes om 11:30.

We krijgen een hotel en we krijgen een pakketjes met de essentials, dit omdat ons wordt afgeraden onze koffers op te halen vanwege de drukte. In dit pakketje zit een T-shirt, deo, tandpasta, tandenborstel, shampoo, douchegel, kam, scheermes en scheershuim. Maar in mijn optiek hoort daar ook haarlak bij, of gel of iets in di richting, dat wordt nog een dingetje….

We moeten naar hal vier, want ons hotel zit op de luchthaven. We stappen in de bus en moeten dan door de douane. Dat is niet grappig de rij is heeeellll lang en het duurt zeker twee ur. Het lijkt potterverdikkie wel of ik in de Efteling ben. Er is 1 fastlane, maar helaas hebben wij geen fastpass. Toch gaat Bas het proberen. Met zijn puppyogen gaat hij naar de jonge dame. Legt uit dat we al bijna 24 uur onderweg zijn, honger hebben en heel moe zijn en dat we nu ook nog zijn gestrand hier in Londen. Dat als we als we hier twee uur gaan wachten wij waarschijnlijk niet meer kunnen eten in het hotel. De dame zwicht voor Bas zijn puppy ogen en verhaal en we mogen die rij in. Daar worden we wel even blij van. Inderdaad met een half uur zijn we erdoor en lopen we naar het hotel en dat is nog best een stukje lopen.

Eindelijk zijn we in het hotel. We gooien onze tassen op de kamer en gaan gauw eten. We mogen een hoofdgerecht en een drankje bestellen, beetje karig maar goed. Je mag natuurlijk wel meer dan moet je bij betalen. We proosten maar op de ruk terugreis en dat mogen wel alles goed verloopt.

Na het eten nemen we afscheid van de Verspuytjes. Wij zullen hun morgenochtend niet zien, omdat wij al heel vroeg weg gaan. Daarna is het bedtijd. Ik kan eindelijk mijn telefoon opladen want die is leeg….. Nu lekker slapen, morgen om 4:30 op.

Lange leve de jet-leg en we zijn om 3:00 wakker, klaarwakker. Om 4:00 gaan we er dan maar ook gewoon uit en kleden we ons aan. Gisteren had ik het al even over het essentail tasje…. Die heeft Bas voor mij aangevuld met conditioner, haarlak en gel…. Dat zijn ook echt essentials hoor met mijn haar. Hij moest daarvoor wel een pokkenend teruglopen vanaf het hotel dus het is erg lief dat hij dat heeft gedaan, ik had geen puf meer!

We verlaten het hotel en gaan opnieuw proberen naar Amsterdam te komen. We komen in terminal van hal 4 en om dit tijdstip zien we dat het al heel druk is. We gaan met de bus naar Terminal 5. We hoeven niet meer in te checken, en onze bagage wordt door gestuurd als het goed is. Al heb ik daar wel een hard hoofd in. Een medewerken van Britisch airways wijst ons erop dat we kunnen checken als we door de beveiliging zijn waar onze koffers uithangen.

Zowaar verloopt het hier door de beveiliging een keer soepel. Het is niet megadruk en ze zijn vriendelijk, ik was erg onder de indruk! Het kan dus wel. Als we erdoor zijn gaan we opzoek naar ontbijt. We eten bij een tentje wat giraf of zoiets heet. Ik heb geen zin in vette benden en bestel een kom Yoghurt met muslie en vers fruit. Heerlijk glaasje drinken erbij. Bas neemt chocolade broodjes. Het smaakt er goed. Ook checken we nog even bij de info balie hoe het met onze koffers is. Die zijn door gestuurd en worden op de juiste vlucht geladen!

We halen nog wat te snoepen en zien dan dat onze gate bekend is. We lopen erheen en gaan in de rij. Hier ga je met de bus naar het vliegtuig en ga je met de trap het vliegtuig in. Als we in het vliegtuig zitten en de deuren gaan dicht zien we dat er nog 5 plekken in first over zijn, de Verspuytjes hadden makkelijk mee gekund!
Eindelijk rond 10:00 uur landen we in Amsterdam! Yes home. We lopen naar de bagageband en het duurt even maar daar is de eerste koffer. Op het bord staat dat alle bagage er is maar wij missen er nog wel 1. Ik word hier wat zenuwachtig van maar dan zie ik die grote roze rakker verschijnen. Ook alle bagage binnen.

We lopen naar de auto die al een tijdje op ons staat te wachten en rijden naar huis. Als we eindelijk thuis knuffelen we eerst met de poesjes, Diego is altijd een beetje beledigd, maar vind het wel fijn dat we weer thuis zijn mag hij weer op bed slapen ’s nachts. Bas wil wat verloren tijd inhalen en brengt twee koffers tegelijk naar boven, dat gaat niet helemaal goed en hij lasert achterover van de trap af. Ik schrik me het apelazarus. Hij is eerst een beetje dizzy maar gaat redelijk snel over. Zijn T-shirt is kapot, blauwe plekken en een heel dik blauw oor.

We krijgen een apje van de Verspuytjes dat zij weer vertraging hebben, wat een toestand. Gelukkig landen ook hun rond 14:00 in Amsterdam. Iedereen is weer thuis.

Daarmee is het verslag ook klaar! Onze volgende trip is in April 2020 naar Zuid-Afrika en in September 2020 ligt Yellowstone en Glacier in de planning. Wil je automatische op de hoogte blijven van alle blogs kan je je hier aanmelden; https://www.pindat.com/volg/reiziger/basenesthers.travels/esthervanderzouw@ziggo.nl/

Onze blogs zullen uiteindelijk netjes worden gemaakt en volledig en worden geplaatst op www.esthervanderzouw.comGeschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Jeetje wat jammer dat nu juist de terug reis zo anders is verlopen... Jullie hebben heel wat meegemaakt in deze vakantie....En helaas ook de minder leuke dingen. Vergeet deze terug reis maar snel en denk aan de geweldige ervaring die jullie allemaal hebben mogen meemaken in de states...Ik hoop zelf weer in september te gaan...zo spannend. Dan jullie wel voor het mogen meekijken met jullie reis ik heb ervan genoten..

Inge 2019-08-19 09:55:56

Zo, wat een vervelende terugvlucht (#understatement) maar gelukkig zijn jullie weer allemaal veilig thuis. Ik heb genoten van jullie verslagen en mooie foto's en verheug me nu al op jullie volgende trip(s). Groetjes, Reny

Reny 2019-08-19 18:26:17

Jongens, heerlijk al die verslagen! Recht uit het hart, ik heb genoten! Fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad! Wij mogen over 5 weken weer! Bedankt en groetjes van ons! Teun en Franca

Franca Jasper 2019-08-19 18:58:30

Bedankt voor de prachtige verslagen en foto,s ,het was net of ik erbij was echt hiervan genoten,inmiddels alweer veilig thuis,maar ik heb alles opgeslagen om het nog eens rustig weer te kunnen bekijken.heel erg bedankt . Groeten Alie Struik

Alie 2019-08-20 11:08:28
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.