Hoezo weg gesloten…..

Verenigde Staten, Gardiner

Dag 3 13-10 Yellowstone
Alle foto’s bij onze verslagen worden gemaakt met een mobiele telefoon… dat houd het simpel om een verslag bij te houden.

Onze reis staat op https://esthervanderzouw.wixsite.com/fall-in-the-usa-2023
Site kijkt het mooist op pc of laptop.

We slapen net iets langer dan gisteren maar zijn om 5:30 wakker. We staan maar op en maken ons klaar voor deze dag. We nemen lekker een donut dan kunnen we er een ieder geval even tegenaan vandaag.

Het is nog donker en rijden rustig het park in. Overal liggen en staan elk.

Er is geen mooie kleurige zons opkomst… helaas. We rijden richting Cooke city, daar willen we lu lu pas rijden voor zover we erop kunnen komen. En een stukje beartooth highway al is deze al een stuk gesloten.

We rijden een stukje onverharde weg, black trail road heet het volgens mij. Erg mooie weg. We zien een patrijs, het is nog wat aan de donkere kant maar zodra hij in de koplamp gaat staan probeer ik toch een foto te maken… Hij is er mak en Bas doet een poging uit de auto te stappen… en ook dat maakt hem niet uit. We moeten wel door gaan rijden want er komt een auto aan.

Ze zijn richting Cooke city met de weg bezig en dus moeten we ff tijdje wachten voor we door kunnen rijden.

We rijden door Lamar valley en het is echt prachtig. Er lopen veel bizons en dat maakt het perfecte landschap van Yellowstone compleet!

We rijden door cook city en draaien daar lulu pass op. Het is een hobbelige onverharde weg en deze gaat de berg op. We komen dan ook in de sneeuw terecht en zien twee herten. Ze poseren goed en als we iets verder rijden zien we een vos in de sneeuw met een eekhoorn in zijn bek.

Er liggen een paar grote plassen op de weg maar je kan niet zien hoe diep ze zijn. Bas stapt uit en gooit er een steen in…. Ooohhh daar kunnen we wel door.

Maar dan komen we op het punt waar veel sneeuw op de weg ligt en we niet kunnen zien waar de kuilen en stenen liggen en besluiten om te draaien. Bas laat hier zijn drone nog wel even op!

Daarna rijden we beartoothighway op. Deze is op een bepaald moment gesloten want dat stond aangegeven. We rijden door zover we kunnen. We komen behoorlijk in de sneeuw en zelfs op de weg ligt behoorlijk sneeuw, maar nog geen afsluiting. Het is werkelijk waar schitterend! Het rijden vraagt wel wat vakkundigheid wat het wil in de bandensporen blijven.

Ik zit natuurlijk al een tijdje met geknepen billen. En hoor dan de magische woorden… neee ik ga niet verder!!! Maar dan moeten we de auto nog gaan draaien…. En dat gaat niet vanzelf. Jaahh daar sta je dan. Gelukkig werkte ons laatste redmiddel… de automatjes. Er lag ook een soort bezem met krabber in de auto, hiermee haalde we sneeuw weg om de banden, matjes achter de voorwielen en dit proces een paar keer herhalen🙈 En jaaaahhhh we waren gedraaid.

Goed! Hiermee hebben we wel een hamburger verdiend! We rijden terug maar Cook City en stoppen bij een sleesie hotel en casino… ja ja! Maar de hamburger smaakte er niet minder om!

Wij rijden terug het park ik en zien weer een vos. Bas heeft de geweldige eigenschap dat hij zich nergens voor schaamt want we zitten in een NP en we parkeren de auto gewoon midden op de weg. Hij loopt de auto uit… en daar sta je dan! Ik ben achter het stuur gekropen en weg gereden😇.

Natuurlijk ben ik weer om gedraaid en heb hem op gehaald…. Vooruit dan maar weer. We moeten een stuk terug en draaien weer…. En weer komt deze mooie bos te voorschijn. Nu staan we wel helemaal in de berm en kan ik ook fotograferen…

We rijden verder in Yellowstone en spotten een coyote, ook deze kunnen we goed zien en goed fotograferen… wat een heerlijk park is het toch.

We rijden verder door de valei en spotten nog een coyote vele bizons en elk.

Om 18:00 rijden we het park uit. Echt honger hebben we niet. We halen wat te snacken een flesje wijn en wat biertjes, nemen we straks wel lekker in onze cabin!

Nou dat was het weer voor vandaag.

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Wat een mooie variatie in landschappen en weersomstandigheden. Hoop dat je goede winterbandjes hebt onder die auto. Leuk verhaal Esther (en Bas). gr

Jan 2023-10-14 07:05:19

Echt wat voor jullie.. doorzetters! Ik zie het al helemaal voor me. Lachen 🤣 Prachtig daar zeg. Inderdaad, zoals Jan zegt, mooie variatie, natuur en dieren. Geniet lekker!

Coby 2023-10-14 08:30:17

Jullie durven wel om zo ver door te rijden in de sneeuw. Gelukkig er goed uit gekomen. Mooue belevenussen en prachtige plaatjes weer

Amanda 2023-10-14 09:19:27

Wat een avontuur weer zeg en een mooie foto's nou geniet er lekker van.En wij kunnen toch mee kijken met jullie x

Patricia 2023-10-14 09:23:43

Wat een avontuur weer! Geen slippers aan Bas? Toch iets te koud?

Marjon van Wunnik 2023-10-14 11:45:16

Mooi man al die sneeuw, boffen hoor!

franca_jsper@hotmail.com 2023-10-15 11:57:41

Mooie auto.

Okkie 2023-10-19 14:39:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.