Dag 14 Las Vegas - Grand Canyon North rimm

Verenigde Staten, Dearing

On the road agian

Vandaag gaan we weer on the road! Wij met boesh en de Siedenburgjes met een niewe versie van hun auto. Eerst gaan we even ontbijten bij de I-Hop dat hoort tenslotte bij een USA vakantie.
Met behoorlijke gevulde maagjes gaan we op pad, Boesh rijd goed en we hebben alle ruimte achterin! Ingrid en ik hebben een eigen bank en Leroy en Mandy zitten samen op een bank.

We rijden door diverse landschappen en we kruizen en na een tijdje strekken we even de benen. Bij de pomp kan iedereen ff plassen en we halen allemaal wat lekkers.

Een beetje saai maar we gaan weer verder… boesh rijd goed en we slingeren door de bergen. Als we dichterbij de Grand Canyon komen slaat het weer om. We pakken een uitzichtpunt en daar slaan diverse mobiels op hol! Flashflood warning, dit is nooit boven op de canyon maar altijd in het dal. Niemand gelooft mij nog dus ik vraag het aan de parkranger, en die zegt dat het in Flagstaf is, dat is dus een behoorlijk eindje uit de buurt!

Ingrid vind de parkranger wel leuk en wil graag met hem op de foto…. Die beste man moet nog aan het werk ook!

We slingeren verder naar de grand Canyon Lodge waar we slapen. Het restaurant ligt heel mooi aan de rim van de canyon. In de verte begint het te onweren en dat kan mooie plaatjes opleveren. Leroy en Bas rennen naar buiten, maar als René klaar is met inchecken moeten ze terug. Bas propt mij de camera in mijn handen, maar zo los uit de hand valt dat niet mee. Al die andere beren hebben een tricker op hun camera zitten waarmee hun camera automatische afgaat zodra er bliksem is, ik dus niet, toch lukt het me om er 1 te maken maar het is echt geen wereld foto.

We eten daar wat in de saloon, we halen wat pizza, soep, broodje warm vlees en ik zie een mac en cheese voorbijkomen. Ik moet ff naar de wc en als ik stiekem op de rim gluur zie ik een hele mooie zonsondergang, het lijkt wel of de lucht in de fik staat, erg mooi. Ik ren terug om me camera te halen…. Helaas geen statief geen filters, maar ik maak er toch maar een paar.

Rennen is overigens niet iets wat je hier vaak moet doen, de lucht is ijl en na een paar passen kan je onderhand aan het zuurstof!

We nemen nog een borrel in de lounge waar we uitzicht hebben, al word het wel donker. In de verte zien we onweer maar een aantal in onze groep vinden dat niet zo leuk! Onweer is heel ver weg en zal niet bij ons komen.

We lopen naar onze cabins en nu maar hopen dat het morgen een beetje opgeklaard is, en we ook nog de canyon in wat zon kunnen zien.
Weltrusten!


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Jeetje wat een mooie foto’s en inderdaad of de lucht in brand staat bij die zonsondergang.

Renee 2019-08-04 16:35:44

Prachtige foto 's van de grand canyon... En leuk de foto 's van jullie bij de grand canyon....

Inge 2019-08-04 22:44:55
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.