Dag 11 Weer de Big Five in de Serengeti.

Tanzania, Baraa Ward

Om 8:00 gaat de wekker. Bas heeft niet goed geslapen hij zit onder de beten van de vliegen en heeft veel jeuk…..

Hies heeft wel goed geslapen en merkt goed dat de antibiotica werkt.

We ontbijten weer pakken onze spullen en zitten om 8:30 in de auto. Bas vraagt aan Peter of hij vandaag op zoek wil gaan naar de katachtige, leeuwen, luipaarden, cheeta’s enzv. Hij hoi er niet van te rijden waar alle andere auto rijden maar zo vind je wel de mooie dingen.

Vandaag hebben we best veel gezien dus ik beschrijf weer de hoogte punten.

Eerst gaan we naar een punt waar zebra’s drinken, er staan hier 1000ende zebra’s die allemaal aan het balken zijn, ik vind het geluid nogal op dat van een ezel lijken. Opeens schrikken ze en vliegt de hele groep weg. Misschien zit snappie wel inbed rivier…. Uiteindelijk gaan ze toch weer langzaam terug en gaat de hele kudde richting de rivier.

We komen ook langs een aantal poortjes met nijlpaarden, pfff wat stinken die gasten zeg! Ik denk dat ze ook aan de poep zijn of zo…. Ze zijn wel heel leuk!

We rijden naar een picknick plek voor plaspauze. Hier zitten veel klipdassen. Het zijn leuke guitige beestjes, je zou er bijna 1 meenemen.

We gaan verder en rijden in de buurt waar de leeuwen familie en het luipaard ligt. Peter rijd de andere kant op en Bas vraagt waarom hij niet richting de leeuwen en het luipaard rijd, dat wil hij aan het einde van de dag doen. Hij heeft op de radio gehoord dat er een neushoorn loopt, daar rijden we naar toe.

De neushoorn is heeeeelllll ver weg. Je ziet een zwart stipje. Peter wil wachten tot hij misschien naar voren komt. Maar legt tegelijkertijd uit dat ze bang worden gemaakt voor auto’s ivm stropers. Gezien het feit er steeds meer auto’s komen denk ik niet dat hij naar ons toe gaat komen…. Dat spreekt elkaar een beetje tegen natuurlijk.

Hij gaat dan toch met ons naar het luipaard die net even opstaat en zich laat zien. Ze heeft prachtige ogen. Het is maar een fractie en dan gaat ze weer liggen met haar hoofd de andere kant op. De prooi hangt nog in de boom maar daar is aardig aan geknabbeld….. We missen alleen wel het jong…. Die zien we niet meer. We vragen het aan Peter maar die weet het niet. Vaak verstoppen ze het jong op een andere plek. Laten we daar dan maar vanuit gaan…. Dan is beter dan dat het is opgegeten…..

Daarna rijd hij door naar de leeuwen. Ze liggen allemaal voor dood. Af en toe beweegt er iemand. 1 leeuw besluit om in de boom te klimmen… en laat ik zeggen dat het behoorlijke onhandige klimmers zijn…. Ze komt niet vanzelf in de boom en elegant is het ook niet…. Ik snap overigens hoe ze zicht voelt maar des al niet te min komt ze wel de boom in. En je raad het al daar slaapt ze verder….

Na een tijdje hier te hebben gestaan rijden we terug naar de lunchplek. Onze lunchboxen zijn niet wat we hadden besteld en er zit bijna niks in…. Nou zullen we hier niet omkomen van de honger hoor maar tis wel jammer.

We lopen nog even naar de klipdassen en dan gaan we weer verder. We gaan opzoek naar de cheeta, en die vinden wel, wel wat ver weg maar er lopen er twee. Dan ziet Hies ook weer een Serval lopen. Prachtig dier ook.

Voor we naar huis gaan rijden we nog 1x langs de leeuwen en het luipaard. Het luipaard heeft honger gekregen en loopt te kauwen aan haar prooi. Nog steeds geen jong.

Als we terug rijden krijg ik weer de titel meester spotter terug want ik zie weer een uil in de boom…. Het word een spannende competitie wie deze titel gaat winnen maar voor nu is die van mij!

We rijden terug naar de lodge. Bas voelt zich niet lekker hij heeft denk ik veel last van de negen van de vliegen. Hij voelt zich grieperig en gaat niet mee voor een borrel. Hij komt straks voor het eten.

Als we dan met zijn drieën naar het café worden begeleid laat onze escort met een zaklamp de bushbaby zien. Als we zitten te borrelen komt Bas er toch aan lopen. Daarna gaan we naar het eten, dat weer heerlijk smaakt.

Dan is het bedtijd morgen is onze laatste dag dan weer naar huis!

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Arme Bassie, heb medelijden met hem😔

Peter Bader 2022-06-27 15:43:22

Erg jammer dat jullie steeds last hebben van de ongemakken. Hoop dat de laatste dag nog mee zit. Hou vol en tot gauw

Jan Stolk 2022-06-27 15:47:47

Jullie gaan thuis waarschijnlijk de vakantie nog eens over doen door alle foto's te bewerken etc. Posten jullie daar ajb ook wat van, ik krijg er geen genoeg van! Prachtig allemaal

Caroline 2022-06-29 09:43:01
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.